Page 1 of 1

Natječaj MetaFORA 2017. - SFora (15.03.2017)

Posted: 04 Feb 2017, 02:27
by Xaotix
Izvor: Knjižnice grada Zagreba
Knjižnica Vladimira Nazora raspisuje natječaj za najbolju kratku priču. Ovogodišnja, peta, metaFORA posvećena je bajci i fantastičnoj priči koja u našoj književnosti ima duboke korijene počevši od usmene i srednjovjekovne književnosti s obilježjima čudesnosti preko umjetničke bajke Ivane Brlić Mažuranić i erudicijske fantastike hrvatskih borgesovaca pa do suvremenog fantasyja.

- priča treba biti bajkovitog, fantastičnog sadržaja,
- napisana na hrvatskom jeziku
- treba obuhvaćati maksimalno 5.400 znakova s razmacima
- ne smije biti prethodno objavljivana
- autor može sudjelovati samo s jednom pričom

- priče se šalju na e-mail: metafora2017@gmail.com
ili klasičnom poštom na adresu:
Knjižnica Vladimira Nazora, metaFORA 2017.
Vodovodna 13, 10 000 Zagreb

- uz priču je potrebno navesti ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja, adresu elektronske pošte i broj telefona (podaci neće biti dostupni žiriju)

- natječaj je otvoren do 15. ožujka 2017. godine

- popis pristiglih priča objavit ćemo na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba, a najbolje će biti objavljene u cijelosti. Proglašenje najboljih priča i javno čitanje održat će se u travnju 2017. u Noći knjige. Autorima najboljih priča zajamčene fantastične nagrade
(Ove godine novost! metaFORA je i u Sloveniji. Mestna knjižnica Ljubljana, u okviru Sporazuma o suradnji Knjižnice grada Zagreba i Mestne knjižnice Ljubljana, pridružuje se našem projektu i raspisuje za slovensko govorno područje metaFORU 2017. - Izza zrcala – natečaj za najboljšo kratko zgodbo.