Tisućljeće kulinarstva (10. & 11. 09.2011.)
Posted: 08 Sep 2011, 00:34
Za sve ljubitelje povijesti i klope (s proizvodne ili konzumacijske strane, svejedno), kojima je već puna kapa Večera za 5 i sličnih popara:
10.09 i 11.09. se u Arheološkom parku u Budinjaku održava radionica Tisućljeće kulinarstva.
Radionica traje jedan dan (dakle, ukupno su dvije) i besplatna je, ali se morate unaprijed najaviti i rezervirati mjesto.
Nakon par odlazaka,preporučujem!
Sve počinje sa šetnjom kroz park prirode (cca dva sata), kroz područje bogato mogilama iz željeznog doba i arheološkim nalazištima. Usput se beru i razne trave koje će se koristiti u kuhinji.
Nakomn šetnje, slijedi radionica (pod vedrim nebom i šatorima) koja ima četiri grupe: kameno doba (pastrve i janjetina u glini, pečeni pod žarom), rimsko doba, srednji vijek (dvorska kuhinja, ali i pokoji kmetski čušpajz) i moderno doba (18 i 19 stoljeće, sir, vrhnje itd). Sve zaliveno pivcem po Kremenkovom receptu, začinjenim vinima i sokovima od bazge, koprive i ostalog bilja...
Sve pod vodstvom kuhara i povijesničara... Klopa u zagradama se uglavnom ponavljala skoro svake godine, pa će vjerojatno biti u loncima i ćupovima i ove.
SPOILER!!<<Da vam malo procure sline, evo i kuharice (PDF).>>
10.09 i 11.09. se u Arheološkom parku u Budinjaku održava radionica Tisućljeće kulinarstva.
Radionica traje jedan dan (dakle, ukupno su dvije) i besplatna je, ali se morate unaprijed najaviti i rezervirati mjesto.
Nakon par odlazaka,preporučujem!
Sve počinje sa šetnjom kroz park prirode (cca dva sata), kroz područje bogato mogilama iz željeznog doba i arheološkim nalazištima. Usput se beru i razne trave koje će se koristiti u kuhinji.
Nakomn šetnje, slijedi radionica (pod vedrim nebom i šatorima) koja ima četiri grupe: kameno doba (pastrve i janjetina u glini, pečeni pod žarom), rimsko doba, srednji vijek (dvorska kuhinja, ali i pokoji kmetski čušpajz) i moderno doba (18 i 19 stoljeće, sir, vrhnje itd). Sve zaliveno pivcem po Kremenkovom receptu, začinjenim vinima i sokovima od bazge, koprive i ostalog bilja...
Sve pod vodstvom kuhara i povijesničara... Klopa u zagradama se uglavnom ponavljala skoro svake godine, pa će vjerojatno biti u loncima i ćupovima i ove.
SPOILER!!<<Da vam malo procure sline, evo i kuharice (PDF).>>