Kao prvo, ima li netko od lokaliziranih u ZG "Pesmu" Oskara Daviča za posuditi? Davno pročitao i sad bih htio nešto provjeriti.
A kad sam već spomenuo, palo mi je na pamet da "Čuvaj se senjske ruke" nikad nisam uspio pročitato jer mi je bilo ubibože dosadno, a, kao, riječ je o povijesnom romanu koji bi, kao, trebao biti zanimljiv.
S druge strane, egzistencijalne tirade tipa Filipa Latinovicza, Kiklopa i Pesme sam iščitao bez problema, a u nekima sam čak i uživao. Zbilja razmišljam da se dohvatim Prousta. Doktore, što mi je?
Školska lektira - domaći klasici
Moderator: Ire
Re: Školska lektira - domaći klasici
> Doktore, što mi je?
Mečuring. Ili midlajf krajziz. Ili te muče vlastita kreativna ograničenja pa širip horizonte. Spreman si za plutom obloženu sobu.
mcn
Mečuring. Ili midlajf krajziz. Ili te muče vlastita kreativna ograničenja pa širip horizonte. Spreman si za plutom obloženu sobu.
mcn
Kad već govorimo o ograničenjima, baš i nisi shvatio da se gornji post (osim prve rečenice) odnosi na doba kad sam išao u školu i čitao lektiru, jelda?
Osim ako mi ne proričeš skoru smrt? (Midlajf krajsis u puberetu, ne?)
Osim ako mi ne proričeš skoru smrt? (Midlajf krajsis u puberetu, ne?)
Ne, nisam shvatio da se "Zbilja razmissljam ..." odnosi na srednju sskolu. Pretpostavio sam da si razmissljati u prezentu nastavio i nakn nje, no mozzda grijessim ...
mcn
PS Ne idess li ti ono i dalje u srednju? :vrag:
mcn
PS Ne idess li ti ono i dalje u srednju? :vrag:
I ja sam razmišljao u čitanju cijele potrage za izgubljnim vremenom. I onda mi uvalili Combray za lektiru.Izitpajn wrote:Zbilja razmišljam da se dohvatim Prousta.
Još jedan primjer kako lektira ubija želju za čitanjem.
Randomness is strong with this one!