Koliko su fanovi SF-a konzervativni?
Moderator: Dagi
Re: Koliko su fanovi SF-a konzervativni?
Pa ja pretpostavljam da sam ja fulao, budući da nisam baš shvatio što Xaotix želi reći
Ne znam o čemu razgovarate odgovoriti ću samo na naslov teme
Ja sam konzerva i mislim da je to sasvim normalno kada se uđe u kasnije godine
Sve bi ja njih (tu mislim na sva slova nakon LGB) poslao kod psihologa/psihijatra/kopat krumpire
Ja sam konzerva i mislim da je to sasvim normalno kada se uđe u kasnije godine
Sve bi ja njih (tu mislim na sva slova nakon LGB) poslao kod psihologa/psihijatra/kopat krumpire
Uzdah.
Ok ajd da probam objasniti,
Rowlingsica je popularna, i sad kad je ispalo da je konzervativna, ekipa je brani jer "Kud ćeš na nju popularnu đubre jedno ljubomorno" itd.
King i Gaiman su isto popularni, i definitivno su liberali, ali po svemu što govore nisu kontroverzni liberali za Hrvatsku.
Ima li neki autor koji potpada pod ovo smrt kapitalizmu-izraelci su krivi-neonska kosa-zamjenice-LGBT-itd a da je popularan kod nas?
Nisam primjetio da je neki od njih rekli nešto kontroverzno pa da ih ljevičari kod nas zbog toga brane
Jel sad dosta jasno?
Ok ajd da probam objasniti,
Rowlingsica je popularna, i sad kad je ispalo da je konzervativna, ekipa je brani jer "Kud ćeš na nju popularnu đubre jedno ljubomorno" itd.
King i Gaiman su isto popularni, i definitivno su liberali, ali po svemu što govore nisu kontroverzni liberali za Hrvatsku.
Ima li neki autor koji potpada pod ovo smrt kapitalizmu-izraelci su krivi-neonska kosa-zamjenice-LGBT-itd a da je popularan kod nas?
Nisam primjetio da je neki od njih rekli nešto kontroverzno pa da ih ljevičari kod nas zbog toga brane
Jel sad dosta jasno?
Randomness is strong with this one!
Opet ne kužim. Ja sam psiholog, ali nemam nikakve krumpire za prekopat.
A štajaznam, mislio sam da je Gaiman "-zamjenice-LGBT-" liberal, ali brijem da je malo tko od bogatih ljudi protiv kapitalizma pa tako i uspješni pisci Eventualno možda da Doctorowa pitamo, ne znam kako on stoji po pitanju kapitalizma
A ovo s Izraelom... kužiš poklale se tamo negdje neke dvije zajednice ljudi i sad "first world" kao da gleda utakmicu i navija za jedne ili za druge. Mogu bit krivi i jedni i drugi, ovisno o tome kako spinaš priču. Jel Hamas napao? Jest. Jesu teroristi? Jesu. Jesu li sakriveni među civilima? To isto jesu. Jel se država Izrael već niz godina prema Palestincima ponaša ko fašisti? I to isto jest. Jel sad ubijaju nebrojene palestinske civile? Dakako. Tko je onda kriv?
Štajaznam tko je kriv, ja čitam knjige o zmajevima, a ne vijesti.
Naravno, tu je i pitanje što znači "popularan kod nas".
Ovo me podsjetilo na uvod Davida Lloyda u V for Vendetta
https://bildungsroma.wordpress.com/2015 ... vid-lloyd/
To je i moj bliskoistočna teorija.Zoran wrote: ↑05 Dec 2023, 00:40 A ovo s Izraelom... kužiš poklale se tamo negdje neke dvije zajednice ljudi i sad "first world" kao da gleda utakmicu i navija za jedne ili za druge. Mogu bit krivi i jedni i drugi, ovisno o tome kako spinaš priču. Jel Hamas napao? Jest. Jesu teroristi? Jesu. Jesu li sakriveni među civilima? To isto jesu. Jel se država Izrael već niz godina prema Palestincima ponaša ko fašisti? I to isto jest. Jel sad ubijaju nebrojene palestinske civile? Dakako. Tko je onda kriv?
Ili sam ispao izdajnički teroristosoljubac, ili cionistički gad. U onom prvom slučaju je frend iz vica rekao nešto u stilu "Je, je, ima i arafaticu" što je rezultiralo dodatnim pičvajzom
Ko i sa svakim stavom u zadnje vrijeme, hrpa ljudi izabere stranu i onda galami protiv druge strane. Ovi nesvrstani valjda ne stignu doći do riječi ili su dovoljno pametni da puste ostale da galame, a oni u miru čitaju knjige o zmajevima.
Dugoročno, loša taktika. Stalno su nas učili da pametniji popušta, i vidi di smo sad
Randomness is strong with this one!
No s druge strane, ne gledam ni sport ni sitcomeIzitpajn wrote: ↑05 Dec 2023, 00:45Ovo me podsjetilo na uvod Davida Lloyda u V for Vendetta
https://bildungsroma.wordpress.com/2015 ... vid-lloyd/
Nije da baš ne znam apsolutno ništa o tom sukobu, ali sam svjestan da su informacije koje sam dobio pristrane. To ne mora nužno značiti da su pogrešne, ali svakako sagledavaju situaciju prvenstveno iz palestinskog kuta. A zbilja mi se ne da posvećivati toliko svog vremena da radim opsežno istraživanje o svakom ratu koji se desi.
Ako nas sva trojica koji se tu dopisujemo znamo tko je i što je pisao, bez da koristimo google, onda je popularan.
Totalno nebitno za temu, ja sam došla ovdje samo reći da podržavam ideju Gerijatrikona.
Štajaznam tko je kriv, ja čitam knjige o zmajevima, a ne vijesti. (Zoran)
Pa to je više-manje svaki Eurocon