kuhinja golog čarobnjaka
Moderator: Xaotix
-
- Jedi Master
- Posts: 208
- Joined: 25 Aug 2006, 14:57
dakle, konačno sam došla do tete i njenog chapalinka - recepta:
ovim redosljedom umiješajte:
5 žumanjaka
8 dkg margarina
4 žlice šećera
3 žlice oštrog brašna
3 dcl mlijeka
snijeg od 5 bjelanjaka
Od te smjese pečete palačinke, ali samo JEDNU stranu!!
Strana koja je pečena ide licem perma dole, tako da gore ostana nepečena pjenušasta stranica palačinke. Na tu stranu stavljate mix (fila):
2 (mili) vanili šećera
čokolade po želji (npr. 10 dkg)
ribanih oraha po želji (npr. 10 dkg)
(ako recimo više volite choxu, stavite u taj mix više čokolade. Ako pak volite neke druge prikladne dodatke npr. rogač, možete ubaciti i to, s tim da je originalan recept ovaj koji sam vam napisala)
i tako nastavljate nizati palačinke i filu dok sve ne potrošite. Na kraju ćete dobiti tortu solidne veličine, koja je jako jako fina (ja sam probala jednom), ali dozlaboga zasitna. Ja inače obožavam slatko i davim se u istom, ali sam od te torte mogla pojesti samo jednu krišku.
Dakle, ne zaboravite, dole uvijek ide pečena strana, gore nepečena i tako do kraja.
Teta vas pozdravlja i komentira:
"Nek se oni malo namuče, al će uživati!"
ps. vidjela sam vaše fotke s vjenčanja, baš ste slatki bili
ovim redosljedom umiješajte:
5 žumanjaka
8 dkg margarina
4 žlice šećera
3 žlice oštrog brašna
3 dcl mlijeka
snijeg od 5 bjelanjaka
Od te smjese pečete palačinke, ali samo JEDNU stranu!!
Strana koja je pečena ide licem perma dole, tako da gore ostana nepečena pjenušasta stranica palačinke. Na tu stranu stavljate mix (fila):
2 (mili) vanili šećera
čokolade po želji (npr. 10 dkg)
ribanih oraha po želji (npr. 10 dkg)
(ako recimo više volite choxu, stavite u taj mix više čokolade. Ako pak volite neke druge prikladne dodatke npr. rogač, možete ubaciti i to, s tim da je originalan recept ovaj koji sam vam napisala)
i tako nastavljate nizati palačinke i filu dok sve ne potrošite. Na kraju ćete dobiti tortu solidne veličine, koja je jako jako fina (ja sam probala jednom), ali dozlaboga zasitna. Ja inače obožavam slatko i davim se u istom, ali sam od te torte mogla pojesti samo jednu krišku.
Dakle, ne zaboravite, dole uvijek ide pečena strana, gore nepečena i tako do kraja.
Teta vas pozdravlja i komentira:
"Nek se oni malo namuče, al će uživati!"
ps. vidjela sam vaše fotke s vjenčanja, baš ste slatki bili
-
- Jedi Master
- Posts: 208
- Joined: 25 Aug 2006, 14:57
-
- Jedi Master
- Posts: 208
- Joined: 25 Aug 2006, 14:57
hmm...grrrrrr i ja sam kuhar, i to dosta dobar kako kažu :P ništa,nema predaje,pokušao sam ih napraviti u naj običnijoj tavi(pred teflonsko doba, obična limenoj tavi),sada vadim najjače oružje iz arsenala, i.... neče mene jedne čapalinke zaj..... :puca: :palica: :gori: :blast: I am angryQuicksilver wrote:Damn, damn, baš mi je žao..
A inače su skroz fora..
a valjda za to treba više iskustva il šta već, ne znam ni ja... moja je teta inače kuharica, pa joj valjda to ide od šale..
btw silver please jeli cijeli recept(mi kuhari znamo nešto namjerno izostaviti) pa please provjeri :uzdravlje:
goli gdin čarobnjak:-)