buco wrote:Nisam .niniane wrote:Jesi li ikad pokušao čitati nečiji roman ili novelu u kojem nema proreda, interpunkcijski znakovi su zbrčkani, nema uvlake, font je neki sitan...
Pokušaj. Pa ćeš vidjeti zašto su gramatika i pravopis TOLIKO važni i zašto se "unaprijed sam se izvinio na pogreškama" NE UVAŽAVA. Ako želiš pisati - i ako želiš da ITKO čita to što pišeš - izvoli se potruditi, a ne se izvlačiti unaprijed sa tako... pa, reći ću glupom isprikom. Ne očekuj komentare o samoj priči ako su gramatika i pravopis u k...buco wrote:Rekao sam prije posrtavljanja priče ali u uvodu prije priče da nije pravopisno uređena, i unaprijed sam se izvinio na pogreškama u gramatici i pravopisu. Priča je kratka , nije novela ni roman, i zanimalo što mislite o samoj priči ne o uređivanju texta
buco wrote:Sad to može i ne mora biti točno, ipak je to stvar trenutka, inspiracije..., nije pisanja izvješća o radu sabora ili Hrvatskih cesta.niniane wrote:Teže je napisati kratku priču nego roman - ali kad naučiš pisati dobre kratke priče, veća je vjerojatnost da će i roman koji napišeš biti dobar.
Ako sam bar malo bio razumio moju profesoricu književnosti a i neke poznanike .
Inspiracija ti ne vrijedi ni pišljivog boba ako nemaš tehničkih znanja da je provedeš u djelo. A za odnos prvo-priča-onda-roman kažem samo ovo - možda se nekad desi slučaj da netko uspije napisati sjajan roman bez da je prije toga napisao ijednu kratku priču, ali to je fakat rijetkost - a sudeći po ovome što si nam dosad na forumu pokazao, sumnjam da bi se ta rijetkost desila baš tebi.
Pisanje je umijeće jednako koliko i talent - zapravo, i znatno više. A umijeće se vježba i uči kroz praksu. Ako se misliš praksirati kroz romančine od pet tomova, sretno.
buco wrote:Zašto ja imam utisak da većina vas nastupa iz one "ja i samo ja?"
Ako bude više ljudi objavljivalo pa vjerojaotno će više ljudi i čitati. Većina onih koji dođu će najvjerojatnije nešto i pročitati a da nije njihovo i možda dati svoj sud, zašto mislite da ne?! :x
Mi ovdje ne nastupamo iz one "ja i samo ja". Pokušavamo ti dati konstruktivnu kritiku i savjete, kad si ih već tražio, ali očito ne reagiraš na njih jer i dalje ponavljaš da "si stavio neuređenu verziju kako bi vidio što mislimo o samoj priči, a ne o pravopisu i gramatici" i čini mi se da se ne trudiš shvatiti i uvažiti niti tako banalni komentar kao što je ovdje već toliko prežvakavana gramatika/pravopis.