Čuj stvar je jednostavna. Neka mi oproste urednici NOSF-a i Parseka, ali kriteriji za objavljivanje u tim magazinima ipak nisu toliko visoki kao oni za Sferakonsku zbirku ili za Ubiq. A stvoriti sebi ime znaći objavljivati. A kod SF-a je kratka priča osnovna forma, stara, cijenjena i rado čitana. Kroz kratke priče čitatelji stjeću utisak o piscu i to je često ono što odlučuje hoće li od istog čitati i nešto duže. I sad, ako nisi u stanju objaviti priču barem u ovim gore navedenima zašto bih ja tebe čitao. Nitko nema vremena za bacanje pa ni ja. Zar bih sad pored toliko dokazanih pisaca, za koje također nemam dovoljno vremena, trebao po webu tražiti priče nepoznatih autora i onda ocijenjivati jesu li dobre. A logika ti je totalno čudna. Možeš tako i jamrati zašto te trener nekog kluba ne bi odmah stavio u igru čim si mu se pojavio na vratima, bez da imaš išta čime bi pokazao kakav si igrač, jer na kraju krajeva vidjet će se u utakmici kakav si. Ako ništa drugo možeš staviti neku priču u Čiča miču gdje će ti je sigurno pročitati 50-tak ljudi, a neki i komentirati. I to je početak. Onda su tu i literarne radionice gdje se najbilje priče na neku temu i objave u NOSF magazinu. Onda će čitatelji početi stvarati svoj sud o tebi pa tada slobodno objavljuj na svoj web stranici ili blogu, možda nekog i privučeš. A interakciju sa publikom baš i pružaju časopisi i zbirke koje urednici besplatno u svom slobodnom vremenu uređuju, skidajući nama čitateljima s vrata one nepismene i netalentirane, i na tome im hvala. Možda ponekad nisu posve objektivni, možda se ponekad vode vlastitim ukusima, nije to lagan posao zadovoljiti sve, ali su i takvi sto put bolji od načina kako ti misliš da bi trebala ići interakcija između pisca i čitatelja.buco wrote:
Da , zanimljivo . Nego kako misliš da netko stvori ime (što god to značilo) ako nigdje ne objavi ništa jer je prilika za to malo otežana raznoraznim ograničenjima ?!
Čudi me i kako si dosada napisao toliko stvari a da nisi ništa pokušao objaviti. Kako imaš volje toliko pisati bez povratne informacije ( a to nisu tvoji prijatelji ), i ono najbitnije jesi li uopće objektivan ( onoliko koliko se može biti sam prema sebi ) prema svom pisanju. Ti nam dosada zapravo nisi još ništa pokazao, u osnovi nam još uvijek prodaješ maglu. Hajde stavi više nešto na forum, ovdje svi to mogu bez raznoraznih ograničenja o kojima govoriš pa onda možemo dalje razgovarati.
P.S. Kako si uspio Nazirov citat staviti kao moj?