Three Body Problem

Rasprave o SF serijama

Moderator: TB

Forum rules
Zabranjeno je objavljivanje, slanje, razmjena i promoviranje sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom, a dobavljeni su nelegalnim putem.
User avatar
Xaotix
The Source
Posts: 2852
Joined: 19 Apr 2005, 12:55
Location: Schrodingerova kutija

Three Body Problem

Unread post by Xaotix »

Nisam čitao roman, a vjerojatno niti neću, ali po onome što sam čuo, serija ga dosta dobro prati. A vjerojatno je i zanimljivija :twisted:

Jel netko čitao pa da može usporediti?

Uglavnom, prve četiri epizode dok još nije jasno o čemu se radi su dobre (dio s igrom, traženjem uzroka samoubojstva itd). Kasnije kad je svima jasno da alieni dolaze - stvar se razvodni. neki dijelovi me podsjećaju na Don't Look Up, kada elitni tim najpametnijih ljudi na zemlji izgledaju ko obični kreteni koji na svaku ideju jamraju kako se ne što ne može, kako je skupo, kako ionako aleni dolaze tek za X godina... ispada da su namjerno prikazani idiotima kako bi junaci ispali veće face.

Ono što je moglo biti zanimljivo, a ovdje je samo usputno pokazano je taj "brigo moja pređi na sljedeću generaciju" pristup - Alieni dolaze za 400 godina, zašto bi se trgali kada ima vremena (Pristup klimatskoj problematici koji su Poljaci sjajno parodirali u Netflixovoj 1670, kada upozoravaju na klimatski kolaps koji će se desiti za 300 i nešto godina, pa kmetovima i vlasteli nije jasno zašto baš ONI trebaju nešto poduzeti baš sada).

Glumci nisu loši, fora je da su zadržali naglasak na Kinezima i mandarinskom, makar je sve zapadnocentrično.
Randomness is strong with this one!
User avatar
Izitpajn
nobody
Posts: 4031
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Re: Three Body Problem

Unread post by Izitpajn »

Meni je bilo zanimljivo veći dio vremena, iako ima tipičnih plot-deviceovskih gluposti koje su se mogle zaobići da je bilo volje i mozga, ali čemu kad je publika mediokritetna i sve puši.

SPOILER!!<<Mene su dobili s krajem druge epizode: "Ne možemo se spasiti, dođite, pomoći ću vam da nas osvojite". Jebotebog, TO!!!
Ali onda se razvodnilo, a kad sam odgledao zadnju epizodu, otišao sam na Wikipediju pogledati plot knjige. Glavni subplot u zadnje dvije epizode nema u knjizi. D&D su se opet prosrali, i još k tome taj subplot završava kao grandiozni ćorak tako da se na kraju pitaš koji sam kurac sve ovo gledao?

Generalno, počne okej, da fenomenalno obećanje koje te drži cijelo vrijeme tako da zanemariš sve idiotarije usput, i onda te klepne po glavi i smije ti se što si idiot što si im povjerovao.
>>

Mislim, pogledat ću i drugu sezonu, čisto da vidim što će se dogoditi dalje, ali bez velikih očekivanja.

A sudeći po plotu na Wikipediji, čisto osrednji SF. Ne znam što mu daše onolike nagrade.
User avatar
Xaotix
The Source
Posts: 2852
Joined: 19 Apr 2005, 12:55
Location: Schrodingerova kutija

Re: Three Body Problem

Unread post by Xaotix »

Izitpajn wrote: 05 Apr 2024, 00:34 A sudeći po plotu na Wikipediji, čisto osrednji SF. Ne znam što mu daše onolike nagrade.
To je bila 2015. godina Puppya, kada su svi pootkazivali nominacije, a ono što je upalo, je bio vrlo loš smor nominiran od Puppya (ako mi ih netko dođe braniti, neka slobodno prošeće ido prvog bunara i baci se unutra. Pročitao sam skoro sve u užem krugu i još uvijek se oporavljam od toga o kakvom je dreku riječ. A to vam kaže netko tko je to mogao usporeiti sa kompletnom domaćom produkcijom iste godine)

Cixin je uletipo jer ih je ponešto odustalo kad su vidli u kakvom se društvu nalaze. A onda se poklopilo da je glasala ekipa za najbolje kaj je bilo, pa malo oduševljenja jer "napokon imamo nešto što nije anglo-američko" itd. Ostalo ide po inerciji
Randomness is strong with this one!
Post Reply