Književni patak

Predavanja, prezentacije, projekcije, druženja i slično, izvan uobičajenih fandomskih okupljanja ...

Moderators: Nimrod, Ire

Forum rules
1. U naslovu posta napišite o čeemu je riječ - predavanju, radionici, filmskoj projekciji, druženju, tv programu, izložbi i td.
2. Potom napišite naziv događaja.
3. Nakon toga datum kada se događaj treba odviti ili od kad do kad traje.
4. Sve ostale informacije napišite u samom postu. Bilo bi poželjno kad biste kopi-pejstali ili prepisali cijeli tekst, ne samo stavili link koji vodi nekamo drugdje.
User avatar
Ire
Phd In Horribleness
Posts: 6638
Joined: 04 Aug 2003, 18:51
Location: Zagreb

Književni patak

Unread post by Ire »

Najdugovjecnija književna tribina u Hrvatskoj, popularni "Književni petak" u zagrebackoj Gradskoj knjižnici na Starčevićevom trgu br. 6, u petak, 4. travnja s pocetkom u 20 sati ugostit ce pazinsko-rijeckog književnika Željka Maurovića, uz predstavljanje njegove nove zbirke pripovijedaka "Mentalne mape" u izdanju Naklade ZORO. Uz autora, o knjizi ce govoriti njen urednik Davor Šišovic, te voditelj tribine Boris Peric.

Željko Maurovic je inace roden u Pazinu 1948. godine, vec nekoliko desetljeca živi u Rijeci gdje predaje sociologiju na talijanskoj srednjoj školi, a "Mentalne mape" su mu treca knjiga, nakon zbirki "Modeli mimikrije" te "Istocno od Sunca, zapadno od Mjeseca". U svojim pricama Maurovic se bavi egzistencijom i bitkom malog covjeka, u nekim se pricama reminiscencijama vraca u pazinsko djetinjstvo i mladenaštvo, problematizira urbani život intelektualca, pogotovo u srazu s birokracijom i birokratskim svjetonazorom, a jedan od literarnih izazova mu je i povijest, bliža ili dalja, kojoj pristupa na pomalo borgesovski nacin, tražeci zaboravljene ili slabo zamjetne tragove i asocijacije na pojmove današnjice kojima se porijeklo zagubilo u povijesnom zaboravu.

Zagrebacka promocija "Mentalnih mapa" prvo je javno predstavljanje ove nove Mauroviceve knjige, a sljedece je zakazano vec za utorak, 8. travnja u autorovom rodnom Pazinu, u 19 sati u Spomen domu.

Srdacno vas pozivamo na ono koje vam je bliže!

više: http://zoroblog.blog.hr/2008/02/1624279 ... -mape.html

:kava:
Instant Geek. Just Add Coffee.
Post Reply