BALKAN SHOXX

Priče (nevezane za Literarnu radionicu), pjesme, crteži i ostale kreacije forumaša

Moderators: Nimrod, niniane

Priča je odvratna, ali ipak...

1
0
No votes
2
0
No votes
3
0
No votes
4
0
No votes
5
0
No votes
 
Total votes: 0

User avatar
Bubba Zanetti
Pa'u 10. razine
Posts: 428
Joined: 09 Jul 2006, 12:42

BALKAN SHOXX

Unread post by Bubba Zanetti »

Evo, baš mi nadošlo nešto ujutro uz kavicu, pa sam to brže bolje strpao na papir dok ne ishlapi. Sory zbog tipfelera i stilskih grešaka kojih sigurno ima.
:ocasion: :ocasion:


BALKAN SHOXX


Sjedio sam u kuhinji zajedno sa Bornom i njegovim golemim snažnim tigrem Kazimirom, pijuckao svoju jutarnju kahvu.
- “Mislim stvarno” – prozbori Kazimir – “Ukoliko ne riješiš pitanje hrane, bit će sranja. Jesi li ti svjestan kako glad djeluje na psihu jedne divlje životinje koja samo igrom slučaja živi i zarađuje kao kućni ljubimac?”
Kazimir glasno srkne gutljaj kave iz svog lonca. Bornu izgleda nije previše tangiralo ovo što mu je rekao njegov kućni ljubimac, a povremeno i hranitelj, jer se upravo Kazimir svojim lovačkim umijećem često morao pobrinuti za proteine u hladnjaku. Srkao je svoju kavicu i listao prekjučerašnje novine.
- “Ej Hrvoje…” – Borna se okrene prema meni – “Ajd ti si prošli tjedan prodao bubreg, pa daj skokni po malo mesa:”
Jest prodao sam bubreg, ali lova sto posto još uvijek nije sjela na račun u banci. Bubreg sam morao prodati još dok sam u ranim 20-ima jer organima s vremenom naglo pada cijena.
- “Dobro ajd’...” – rekoh – malo ću brijat’ po gradu, pobrinut se za meso, pa se vratim navečer.”

Izašao sam na ružnu prljavu zagrebačku ulicu, a moji sugrađani mi odmah iskazaše dobrodošlicu psovanjem, srednjim prstima i svojim postojanjem. Hrvatska je demografski implodirajući spala na nešto manje od 2 miliona stanovnika od kojih se milju i pol natiskalo u jedinu metropolu. Hrvati su živjeli od svojih tijela i svojeg teritorija. Prodaja organa, prostitucija i naplaćivanje rente za korištenje teritorija kao deponija za uglavnom toksični otpad, predstavljale su najusnosnije gospodarske grane. Sjeo sam u svoj omiljeni kafić kako bih u sebe sasuo još jednu dozu ultrajake Franckovke. Pijuckajući kavu gledao sam na videozidu na drugoj strani ulice kako 2 naša najpopularnija političara, Kenjo Poser i Ždero Podrig, reklamiraju kupovinu dionica u n-toj dokapitalizaciji naše najjače firme “Bubreg u loju d.o.o.” Šmugnuo sam, naravno ne plativši, do tramvajske stanice. Taman kada je tramvaj dokirao na stanicu gurnuo sam jednog penzića pod kotače i zahvaljujući tom genijalnom potezu prvi ušao u tramvaj, no mjesto za sjedenje nažalost nisam uspio ubost. Zato je moj lijepi omiljeni crni kožni kaputić zaradio par kapi krvi jer se jedna sredovječna pogrbljena kretenčina iskašljala taman ispred mene.
- “Oprostite…” – dripac se obrati ko zna kome na kraju vagona – “Možete li mi dodati moje lijevo plućno krilo. Baš sam ga iskašljao tamo negdje u ovom smjeru.”
Koja budala, pomislih. Njegova plućica su sada već u loncu sa kiselom kišnicom nekog penzića koji će ih uslast užinat. Te starkelje su u stanju pojesti stvarno svašta i bez kuhanja, a bakterije i virusi im dođu još kao lagano proteinsko ojačanje u obroku. Starkelje smo iz nekog blesavog razloga zvali penzićima iako je penzija već odavno ukinuta.

“Darn”, bila je jedina misao u mojoj glavi nakon što sam izašao iz banke. Lova naravno još nije sjela. Trebalo se pobrinut za meso na neki drugi način, ali za početak odlučih još malo prošetati po gradu u pokušaju da ubijem vrijeme prije nego što ono ubije mene.

Dan je došao do svoje sumrak faze, kada sam naletio na jednu zgodnu mica-macu velikog poprsja u mračnoj uličici par blokova od mojeg doma.
- “Hoćeš da ti ga popušim za sitnu lovu.” – odmah je prešla na stvar.
He he, pomislih. Ima da joj brutalno izjebem usta, onako kako ja volim do krajnika, a onda kad joj dođe muka od mojeg guranja samo izvadim lanac, lagano je zadavim i ja, Borna i Kazimir onda možemo lijepo večerat. Mačkica je kleknula pred mene, na brzinu me razgaćila, a onda krenula sa finom obradom moje kite koja je brzo rasla.
- “Arrrggggghhhhhh”
Urliknuh jer se njena čeljust naglo sklopila, a iz mojeg međunožja počela šikljati krv. Pobjegla je halapljivo žvačući komad mesa u svojim ustima, a ja sam se držao za svoje ranjeno međunožje još uvijek u šoku. K vragu koje sam ja sreće… ovo je već drugi put da sam naletio na ljudožderku u svojem životu. Prije par godina ostao sam bez kite koju su mi podarili geni oca i majke, a blesavi doktori su mi prišili nekakvu jadnu, dosta manju. To me je smirilo. Neka, još bolje, pomislih. Sa lovom od bubrega ću si priuštit jednu pravu makinu, e a onda… eh treba biti malo oprezniji. Sjeban je ovo svijet. Izvadio sam komprese gazu koju iz nekog blesavog razloga uvijek nosim sa sobom u džepu i pritisnuo ju na ranu. Gaće i hlače će to dobro pridržat dok se ne dokotrljam doma, a onda će me Kazimir ili Borna odfurat do bolnice.

Vukao sam se stepenicama na jednoj nozi i uz pomoć kišobrana. Eh koje sam ja sreće… dvoje ljudoždera u jednom danu. Jedva sam smješnim korakom došao do kraja ulice nakon onog horror pušenja, kada se ispred mene stvorila mrcina od 2 metra, dobrih 120 kila i sa motornom pilom u rukama. “S obzirom da imaš dvije noge…” – reče on meni – “a bez jedne možeš živjeti, logično je za zaključti da ti je Bog dao jednu za rezervu. S obzirom da mi je od žene u frižideru ostao još samo već skoro pokvareni želudac, a sin i kćer su mi još premali da ih potrošim kao hranu, morat ću se poslužiti vašom nogom.” Lik je bio vrlo pristojan, a djelovao mi je i prilično inteligentno, pa sam mu ipak manje uzeo za zlo to što mi je otpilio nogu. Čak ju je i podvezao da ne iskrvarim. Ma mi Hrvati smo jedan vrlo pametan i inteligentan narod, ali… eh, kad nas neće sreća. Par minuta poslije dok sam ležao na zemlji zapomažući, neki blesavi penzić mi je prišao u iracionalnom napadu altruizma. Dok se saginjao prema meni oteo sam mu kišobran iz ruke i istim mu rascopao glavu. Iz njegove raskoljene lubanje izvadio sam mozak i strpao ga u vrećicu u kojoj su se već nalazili kruh i salama koje je nesretni penzić netom kupio u obližnjem ultrahipermarketu. Konačno da sam došao do hrane.
Uz mniogo muke stigao sam do ulaznih vrata stana koja su bila samo pritvorena jer bravu nismo ni imali.
- “Ej YO Borna, Mic-Mic Kazimire!”
Povikah i krenuh na nozi i kišobranu prema kuhinji u kojoj je gorjelo svjetlo. Kuhinja je sva bila poprskana krvlju jer je Kazimir u slast poobjedovao Bornu i sada je zadovoljno sjedio, predući, gladeći trbušinu i trjebeći svoje zube čačkalicom. Kazimir jest trenutno bio sit, ali istovremeno i inteligentan tigar tako da je očito odlučio spremiti i mene u frižider za sutra. Krenuo je polako prema meni široko razjapljenih ralja, a kroz glavu mi ubrzano prostruji čitav moj truli život. S obzirom da se na kraju flashbacka nalazio upravo ovaj posrani dan, zaključio sam da mi je već pun kurac (kojeg ionako nemam) svega. Kleknuo sam na jedno koljeno, gurnuo naherenu glavu ravno u tigrove ralje i na kraju uputio srdačan smiješak nepostojećoj publici u kuhinji.
Last edited by Bubba Zanetti on 20 Nov 2008, 22:37, edited 4 times in total.
Perhaps it's the result of an anxiety.
User avatar
Izitpajn
nobody
Posts: 4027
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Unread post by Izitpajn »

Kul ;)

Savjet: onaj infodamp u prvoj polovici drugog paragrafa je višak.
User avatar
Bubba Zanetti
Pa'u 10. razine
Posts: 428
Joined: 09 Jul 2006, 12:42

Unread post by Bubba Zanetti »

Izitpajn wrote: Savjet: onaj infodamp u prvoj polovici drugog paragrafa je višak.
Mhm... :scratch:

Hvala na savjetu, ali ipak mislim da nije na mjestu. Pušiona bi bila da sam nadrobio recimo čitavu stranu geopolitike. Ovih par blitz rečenica koje pobliže opisuju mjesto i vrijeme radnje mislim da ne narušavaju ritam pričice. Ako tih par rečenica i jest mali zez, još veći zez bi bio da ih nemam.
Stoga infodamp ostaje jer ovo je ionako HARDCORE trash.
:)) :)) :))
:uzdravlje:
Perhaps it's the result of an anxiety.
User avatar
Izitpajn
nobody
Posts: 4027
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Unread post by Izitpajn »

Mislim da griješiš, ali kako hoćeš.
User avatar
Hamenaglar
Ancient
Posts: 813
Joined: 25 Apr 2005, 20:05
Contact:

Re: BALKAN SHOXX

Unread post by Hamenaglar »

ja sam pricu prestao citati kad sam dosao do ovog. :!:
Bubba Zanetti wrote: Kenjo Poser i Ždero Podrig
nema me.
User avatar
Bubba Zanetti
Pa'u 10. razine
Posts: 428
Joined: 09 Jul 2006, 12:42

Re: BALKAN SHOXX

Unread post by Bubba Zanetti »

Hamenaglar wrote:ja sam pricu prestao citati kad sam dosao do ovog. :!:
Bubba Zanetti wrote: Kenjo Poser i Ždero Podrig
Tjah...
Priznajem da ovo nije za svačiji želudac, ali to ovoj priči nije ni namjena.

:D :D :D
:uzdravlje:
Perhaps it's the result of an anxiety.
User avatar
Izitpajn
nobody
Posts: 4027
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Unread post by Izitpajn »

Vidiš vidiš, ja to uopće nisam primijetio jer sam preskočio infodump...

I vidiš vraga, cijela priča mi je funkcionirala i bez toga...
User avatar
Mrstar
Ewok
Posts: 13
Joined: 25 Nov 2006, 19:30
Contact:

Unread post by Mrstar »

Pa, meni se sviđa priča, smirujuće je brutalna. Osobito su mi zgodni motivi kanibalizma, a završna slika
Kleknuo sam na jedno koljeno, gurnuo naherenu glavu ravno u tigrove ralje i na kraju uputio srdačan smiješak nepostojećoj publici u kuhinji.
mi je :headbang: , skoro pa Monty Pythonovska.
Eh, barem kad bi ja znao tako efektno završiti priču... :dontknow:
User avatar
Hamenaglar
Ancient
Posts: 813
Joined: 25 Apr 2005, 20:05
Contact:

Re: BALKAN SHOXX

Unread post by Hamenaglar »

Bubba Zanetti wrote:
Hamenaglar wrote:ja sam pricu prestao citati kad sam dosao do ovog. :!:
Bubba Zanetti wrote: Kenjo Poser i Ždero Podrig
Tjah...
Priznajem da ovo nije za svačiji želudac, ali to ovoj priči nije ni namjena.

:D :D :D
:uzdravlje:
ne volim kad me se sakom udara u celo :!:

drugim rijecima, jednostavno ne vidim cemu takvo sto u prici...
nema me.
User avatar
Bubba Zanetti
Pa'u 10. razine
Posts: 428
Joined: 09 Jul 2006, 12:42

Re: BALKAN SHOXX

Unread post by Bubba Zanetti »

Hamenaglar wrote:
Bubba Zanetti wrote:
Hamenaglar wrote:ja sam pricu prestao citati kad sam dosao do ovog. :!:
Bubba Zanetti wrote: Kenjo Poser i Ždero Podrig
Tjah...
Priznajem da ovo nije za svačiji želudac, ali to ovoj priči nije ni namjena.

:D :D :D
:uzdravlje:
ne volim kad me se sakom udara u celo :!:

drugim rijecima, jednostavno ne vidim cemu takvo sto u prici...
Pa sad, stvar je u tome da sam priču napisao ja a ne ti :dontknow:
Ja očito pišem stvari koje ti nebi nikada, ali nemogu iz svoje kože iako bih i to ponekad volio. Ja te naravno neću natjeravat da priču pročitaš dokraja ako postoji opasnost da pobljuješ tastaturu ispred sebe.
Ukusi su različiti, a ja u principu ne pišem feelgood štorije. :toothy1:
Stoga nemoj zamjerit jer ni ja ne zamjeram drugima ukoliko mi nešto baš nije po volji.

:uzdravlje:
Perhaps it's the result of an anxiety.
User avatar
Hamenaglar
Ancient
Posts: 813
Joined: 25 Apr 2005, 20:05
Contact:

Unread post by Hamenaglar »

sta je to po tebi feelgood štorija???
nema me.
User avatar
Indigo Montoya
Ancient
Posts: 605
Joined: 25 Mar 2004, 13:12
Location: Out of my mind
Contact:

Unread post by Indigo Montoya »

Hamenaglar wrote:sta je to po tebi feelgood štorija???
Valjda nešto u stilu "Snjeziguljice i sedam pedofila"...
:blob:
Image
User avatar
Bubba Zanetti
Pa'u 10. razine
Posts: 428
Joined: 09 Jul 2006, 12:42

Unread post by Bubba Zanetti »

Indigo Montoya wrote:
Hamenaglar wrote:sta je to po tebi feelgood štorija???
Valjda nešto u stilu "Snjeziguljice i sedam pedofila"...
:blob:
Feelgood štorija (ali ovdje isključivo u kontekstu mojeg ranijeg posta) bila bi pričica u potpunosti lišena bilo kakvih neugodnih, grotesknih i sličnih elemenata, daklem definitivno i bez ovog što je Indigo prinadodao. :D
Priča u kojoj sve teče u laganini ugodnoj maniri.

Heto.

:blob:
:uzdravlje:
Perhaps it's the result of an anxiety.
Krvoje
Jedi Master
Posts: 231
Joined: 19 Oct 2006, 19:00

Unread post by Krvoje »

Nije mi se sviđao početak, jer sam mislio da je aluzija na neki loš cyberpunk (a to sve uvijek isto :roll: ), al onda kad se počeo osjećat miris autorstva tvoga, postalo je zgodno :D Je odvratno, al je zabavno, možda da je malo manje treši mjestimično, eto.
-Bllaa!-
Yama yo, yama yo
Yama yo, yama yo
Yama wa ikite iru!
Post Reply