SAMSUILUNOV OTAC wrote:Ako nije intimno pitanje, koliko imaš godina? Pitam da vidim kad si to sve uspio napisati.
Uhhh...ne pitaj ! Puno .
DA odmah kažem greška nije riječi nego znakova ..zato je ispalo onako obgromno , uhhhh...! :x
Ali sam "otkrio" da osim elektronike i programiranja ima još zanimljiv stvari .
Mislim sasvim slučajno mi je to ispalo s pisanjem priča , došlo mi i to od odprilike prije godinu dana .
Dotad je sve što sam pisao bilo pisanje programa za mikroračunala .
To je tako došlo sve iz zezancije da tako kažem i što je njgore svidjelo mi se ! :(
Baš ljetos sam napiso onu priču koja ima 630 stranica A4 (oko 1 300 000 znakova ), bez proreda , ja to ne poristim kad pišem , tu opciju .
Znači tu sam totalni početnik , nije mi jasno zašto je potrebno toliko formalnosti za objavu priče na medijima u formi file-a (PDF , RTF , DOC...itd) , da se i tamo traži točan broj riječi , to me zbumjuje .
Razumijem štampane medije i to s karticama i ograničenja ali servise kao internet stranice koje objavljuju priče ne razumijem , iskreno . :zbunj:
Jer kao što sam već rekao file (priča) se može komprimirati i to zaista odlično i postaviti na server u formi zip.rar isl. . pa kome se svidja mek čita . Uz to ako ima board , kao ovaj vaš , mogu se postavljatoi kritike o postavljenom textu (priči) .
Čak sam bio mislio da uz pomoć frienda postavim jednu stranicu zapravo board na koji svatko može postaviti priču bez limita u duljini (komprimiranu) i dati komentar o postavljenim pričama .
U doba današnjih moćnih mrežnih komunikacija i to video a ne text kao 1996 mi na netu (internetskim stranicama koje objavljuju priče) još vrtimo pojmove kao kartice texta ?!
Jeli znaš da ovaj avatar što sam postavio ima skoro isto bayteova kao i komprimirana priča i to ne baš kratka ?!
Izvinite na proširenom odgovoru , eto nisam mogao a da ne kažem što mislim o objavi priča na netu .
No vidim da se sve zapravo vrti oko štampanih medija pa ste me i uputili kako stvari stoje i ja sam vam zahvalan .
Još samo da vidim jeli ima zainteresiranih da pročitaju neku od kratkih priča , naravno
Iako bih najradije da malo vidim kako to , objava , ide na netu , lakše popravit ako baš nešto ne štima .
SAMSUILUNOV OTAC wrote:treba reći da kad se radi o duljini priča, ne samo na ovome forumu, nego i općenito u našoj državi se rijetko koristi mjera broj riječ
Ponovo ...Izvini pisao sam broj riječi a mislio na broj znakova , a što ćeš desi se , godine . :x
Stvarno , jel može netko od vas da pregleda jedan text kratke priče koju sam napisao pa mi da konkretan savjet ?!
što , zašto i ...neznam...što već ? :(
pozdrav