Silo (nečista)

Rasprave o SF serijama

Moderator: TB

Forum rules
Zabranjeno je objavljivanje, slanje, razmjena i promoviranje sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom, a dobavljeni su nelegalnim putem.
User avatar
suaco
Puppeteer
Posts: 166
Joined: 09 Jun 2009, 09:42
Location: Zemlja čokolade i piva

Silo (nečista)

Unread post by suaco »

Meni je Silo serija groooooooozna. Ali grozna. Pogledali smo doma cijelu sezonu, što su više odmicale epizode to sam ja više kolutala očima: ponajviše zbog tog "omg ali što se zaaaaaaapravo događaaaa" pristupa pisanju. Nit me povukla radnja, nit me povukli likovi koji su mahom imali pola dimenzije, a mene to u pravilu najlakše odbije od bilo koje serije.

Danijel Štriga je napisao sjajnu recenziju za Inverziju sa konkretnim komentarima umjesto nepovezanog grintanja koje ja nudim u ovom postu (linak: https://inverzija.net/silo-distopija-za ... distopije/), i onda su se na fejsbuku našli komentari da, ma joj ima to dubinu ali u knjigama. Iskreno, ako gledam seriju, mora biti gledljiva bez popratnog sadržaja da bi bila dobra.

I na kraju, čisto kao rant: super mi je kako je Rashida Jones istaknuta kao dio casta (meni osobno to je bio dobar dio razloga zašto sam uopće počela gledati), da bi ispalo da je doslovno u jednoj epizodi. False advertising much?
Štajaznam tko je kriv, ja čitam knjige o zmajevima, a ne vijesti. (Zoran)
User avatar
Xaotix
The Source
Posts: 2852
Joined: 19 Apr 2005, 12:55
Location: Schrodingerova kutija

Re: Silo (nečista)

Unread post by Xaotix »

Uh... danas sam dobio pristup tome...

sve si razmišljam ima li smilsa ili ne. Pogledam prvu epizodu, pa odlučim. toliko mogu inveestirati :D
suaco wrote: 18 Jul 2023, 22:39 I na kraju, čisto kao rant: super mi je kako je Rashida Jones istaknuta kao dio casta (meni osobno to je bio dobar dio razloga zašto sam uopće počela gledati), da bi ispalo da je doslovno u jednoj epizodi. False advertising much?
Isto kao kad u Executive Decision na plakat stave Stevena Seagala i onda on pogine u prvih 15 minuta filma :D
Randomness is strong with this one!
corwin
Ancient
Posts: 706
Joined: 18 May 2005, 22:24

Re: Silo (nečista)

Unread post by corwin »

Planirao sam to pogledati, ali nisam do sada imao volje.
Sad me zanima zašto je grooooooozna.
sorry zbog gramatike
corwin
Ancient
Posts: 706
Joined: 18 May 2005, 22:24

Re: Silo (nečista)

Unread post by corwin »

Upozorenje, nježni spojleri ispod :D
Pogledao sam seriju i pročitao Štriginu recenziju.
Moram priznati da se ne slažem s njim. Pitanja koja on postavlja ili su odgovorena ili zapravo ne traže odgovore. Pobuna koja se dogodila je uzrokovala spaljivanje svih zapisa. Silo je dubok kolika je razina vode na dnu i tako dalje.
Čak i način na koji se kontrolira populacija je prihvatljivo objašnjen kroz dozvole za rađanje. Meni tu nema ničega spornog.
Ali zato....prva epizoda je ne potrebna. Ok, ne želiš infodump, ali onda pretvoriš cijelu epizodu u infodump. Od čega žive? Sigurno ne od onog jednog hektara obradive zemlje. Stroj od kojeg ovisi samo postojanje nema servisne intervale, ma šta intervale, nema nikakvog sustava za održavanje ili popravak. Da, ono sa video nadzorom je komedija. Godinama je svima ok da im nepoznati netko pomiće vaze po kući :rolleyes:
Uglavnom, serija je gledljiva, ali kada se postave visoki standardi i očekuju se rezultati koji bi to pratili. Ovdje je to izostalo. Ne u potpunosti, ali dovoljno za ukupni osrednji doživljaj.
sorry zbog gramatike
Post Reply