Natječaj MetaFORA 2017. - SFora (15.03.2017)

Obavijesti i diskusije o natječajima za pripovjetke, romane, slike, ilustracije, fotografije, stripove, filmove i slično.

Moderator: Ire

Forum rules
1. NASLOV - mole se svi koji će postati natječaje u ovom podforumu da u "Naslov" stave službeni naslov natječaja te za godišnje natječaje (dakle, one koji se ponavljaju svake godine - poput sferakonskog ili istrakonskog) u naslovu napišu i godinu za koju je taj natječaj objavljen.
2. POST - mole se forumaši da prenesu cijeli natječaj (kopi-pejstaju ili prepišu), a ne stave samo link. Također bi bilo dobro istaknuti datum do kada natječaj traje i adrese na koje se uratci šalju.
3. STARI NATJEČAJI - natječaji kojima je istekao rok trajanja i/ili koji su zaključeni, ostaju u ovom podforumu, ali su zaključani, dakle u njima se više ne može postati. Ukoliko netko ima neko pitanje u vezi starog natječaja, slobodan je otvoriti novi topik u za to adekvatnom podforumu.
4. POSTOVI KOJI NISU NATJEČAJI - u ovom će podforumu biti uklonjeni i preseljeni u adekvatne podforume.
User avatar
Xaotix
The Source
Posts: 2852
Joined: 19 Apr 2005, 12:55
Location: Schrodingerova kutija

Natječaj MetaFORA 2017. - SFora (15.03.2017)

Unread post by Xaotix »

Izvor: Knjižnice grada Zagreba
Knjižnica Vladimira Nazora raspisuje natječaj za najbolju kratku priču. Ovogodišnja, peta, metaFORA posvećena je bajci i fantastičnoj priči koja u našoj književnosti ima duboke korijene počevši od usmene i srednjovjekovne književnosti s obilježjima čudesnosti preko umjetničke bajke Ivane Brlić Mažuranić i erudicijske fantastike hrvatskih borgesovaca pa do suvremenog fantasyja.

- priča treba biti bajkovitog, fantastičnog sadržaja,
- napisana na hrvatskom jeziku
- treba obuhvaćati maksimalno 5.400 znakova s razmacima
- ne smije biti prethodno objavljivana
- autor može sudjelovati samo s jednom pričom

- priče se šalju na e-mail: metafora2017@gmail.com
ili klasičnom poštom na adresu:
Knjižnica Vladimira Nazora, metaFORA 2017.
Vodovodna 13, 10 000 Zagreb

- uz priču je potrebno navesti ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja, adresu elektronske pošte i broj telefona (podaci neće biti dostupni žiriju)

- natječaj je otvoren do 15. ožujka 2017. godine

- popis pristiglih priča objavit ćemo na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba, a najbolje će biti objavljene u cijelosti. Proglašenje najboljih priča i javno čitanje održat će se u travnju 2017. u Noći knjige. Autorima najboljih priča zajamčene fantastične nagrade
(Ove godine novost! metaFORA je i u Sloveniji. Mestna knjižnica Ljubljana, u okviru Sporazuma o suradnji Knjižnice grada Zagreba i Mestne knjižnice Ljubljana, pridružuje se našem projektu i raspisuje za slovensko govorno područje metaFORU 2017. - Izza zrcala – natečaj za najboljšo kratko zgodbo.
Randomness is strong with this one!
Locked