Merida Hrabra

Rasprave o SF filmovima

Moderator: TB

Forum rules
Zabranjeno je objavljivanje, slanje, razmjena i promoviranje filmskog sadržaja koji je zaštićen autorskim pravom, a dobavljen nelegalnim putem.
Post Reply
User avatar
Brumiko
Ancient
Posts: 598
Joined: 06 Sep 2007, 10:16
Location: Zagorje zelene pa prijestolnica
Contact:

Merida Hrabra

Unread post by Brumiko » 16 Feb 2013, 12:20

Malo je dvojbeno spada li ovaj naslov u NOSF-ovsko područje interesa, al'ajd, recimo da se radi o fantastici. Ima mitskih čudovišta i magije.

Predivan Disney-crtić apsolutno fantastične animacije.

<digresija>
Tako mi mlijeka u prahu, jedini uradak sedme umjetnosti gdje je ispravno prikazano gađanje iz luka i fizika strijele u letu. Ono, sidrenje šake na čeljusti, uvijanje strijele, itd. Sve skupa izgleda totalno kul&guba, što pokazuje da bi se i neke druge stvari mogle konačno početi ispravno prikazivati, npr. da se prestane u filmove ubacivati onaj mrklo retardirani lens flare (bljesak leće?)
</digresija>

Radi se o keltskim klanovima (u nekakvoj simpatičnoj pseudopovijesti prepunoj anakronizama) čiji prvaci hoće svoje sinove oženit' s riđom rudlavom princezom iz naslova, u čemu imaju svesrdnu potporu princezine mame (jedine Disney-mame koja čak ima i sjedine, iako ih dobije tek na kraju priče). Dotičnoj princezi se ideja dogovorenog braka baš i ne dopada pa izmišlja čaroliju da pridobije mamu na svoju stranu... Priča ima sasvim iznenađujuć, ali jako dobar odabir smiješnog pomagača te, naravno, još i pametnog konja (uz smiješnog pomagača).

Draž crtiću daje... zaustih reći "škotski naglasak", no moram priznati da, iako se baš ne razmem v engleske dijalekte, nikada nisam čuo Škote da tako govore. Glasovi u filmu mi se učiniše puno sličnijima nekakvom irskom engleskom. No, budući da su glasove dali škotski glumci, pretpostavljam da sam u krivu...
"Ne vjeruj računalu kojeg ne možeš baciti kroz prozor." - Steve Wozniak

Post Reply