Klara wrote:da li mislite da ?e se [?]minkati i mu[?]karci?
L.Z. wrote:Jo[?] samo fali budu?nost puna pedera
Gornja diskusija o mogu?oj budu?nosti podsjetila me na tezu koja je naizgled kontradiktorna: da je SF konzervativan i da su fanovi SF-a zapravo duboko konzervativni. Ovo je istaknuo Izitpajn u "Parseku" br. 71:Petra wrote:HOMOFOB! a da je buducnost puna lezbijki?
http://www.sfera.hr/parsek/br71/esesovci.html
Uistinu, Izitpajn se pri tome oprezno ograni?io na ameri?ki SF do ranih [?]ezdesetih, iako nije ostao duĹžan ni hrvatskom SF-u devedesetih.
Stoga se pitam: je li SF konzervativni Ĺžanr? Primjerice, ljudi pu[?]e Herberta ili Bujoldicu koji prodaju feudalizam u galakti?kim imperijama. Pri tome je prvi evidentno Amerima prodavao Arape u doba kad nisu ?uli ni za naftnu krizu (a nekamoli za Osamu, ili se nau?ili razlikovati Iran i Irak), dok druga prodaje carsku Rusiju ili - vjerojatnije - Austro-Ugarsku (prema mi[?]ljenju Kena MacLeoda).
Nadalje: jesu li fanovi duboko konzervativni? Hajde, dragi suforuma[?]i, tko od nas ZBILJA drĹži kako ?e ljudi kolonizirati ili ?ak teraformirati Mars, tko bi si dao ugraditi dvadeset dekagrama ?elika i silicija u glavu (znate na [?]to mislim - ne pitam za gebis!), tko od nas - u krajnjoj liniji - radije ?ita na zaslonu ra?unala negoli tiskanu knjigu?
DISCLAIMER: unato? uvodnim citatima, intencija nije otvoriti dretvu o queer temama