Zaborav (gl. ul. Tom Cruise, 2013)

Rasprave o SF filmovima

Moderator: TB

Forum rules
Zabranjeno je objavljivanje, slanje, razmjena i promoviranje filmskog sadržaja koji je zaštićen autorskim pravom, a dobavljen nelegalnim putem.
Post Reply
TB
Ancient
Posts: 559
Joined: 31 May 2006, 13:25
Location: Zagreb

Zaborav (gl. ul. Tom Cruise, 2013)

Unread post by TB » 03 May 2013, 13:07

Zaborav, "("Oblivion") je dobar film.
Ovo je jedan, za holivuđanske standarde, pametan i "smiren" sf,(iako spektakularan i skup), dobre atmosfere, posebno u prvom dijelu.
Istina, on je svojevrsna kompilacija motiva iz više drugih filmova, ali to će možda upasti u oči samo ljubiteljima SF-a. (Za cijelog trajanja može se igrati zanimljiva igra pogađanja- otkuda je pobrana koja scena ili motiv.)
Za "generalnu publiku", super mi je što film nije još jedna bezumna atrakcija sa hrpom eksplozija i odlično je što u njemu glumi Tom Cruise, koji će privući i ljude koji možda ne bi otišli na Sf i koji će se možda iznenaditi što u skupom sf filmu može biti dobrih ideja.

User avatar
Belzebubbles
Ancient
Posts: 840
Joined: 16 Feb 2007, 00:52
Location: zgri

Re: Zaborav (gl. ul. Tom Cruise, 2013)

Unread post by Belzebubbles » 09 Oct 2014, 15:14

SPOILER!!<<Slažem se. Prekrasan i pažljivo snimljen film. Moja je igra pogađanja izvora izolirala tri glavna elementa:
1. Saving Private Ryan (zbog, jel, Normandije)
2. Matrix (zbog mehanike čudovišta)
3. Zvjezdani jurišnici (zbog svega ostalog)

Moram osobno reć da volim moćne glavne ženske likove i ovdje je ova plavuša stvar odradila brutalno zanimljivo.
Men je Tom Cruise odbojan lik, i to ne samo zato što štuje neš iz SF knjige (budimo realni, nije jedini). Neg zato jer je tako bleh.
Ali ovdje nije! Prelijepo je simpatičan i šaljiv i zbunjen i sve ikad. Totalno simpatično i iznenađujuće za njega. Kad sam vidio da on glumi, iskreno sam mislio da će usrat film. Al dobar je! Isto kao što je ponio cijeli onaj film o onim klonovima koji paze na Zemlju, a kojem sam zaboravio ime sada.
I iako se jedan dio radnje stalno ponavlja, moram im priznat da su prekrasno odradili i nijedna iteracija nije dosadna (za dosadne iteracije preporučam paket od 8 famoznih epizoda The Melancholy of Haruhi Suzumiya nakon kojih putovanje kroz vrijeme počne imat smisla, al više ništa drugo nema smisla jer ti je mozak iscurio krišom kroz uho).
Plus, još je veći vau da meni koji prezirem lijene filmove o ušljivom putovanju kroz vrijeme i takve bi filmove generalno trebalo zabranit ženevskom konvencijom - ovdje putovanje kroz vrijeme ima smisla. Vau.
>>
pošto sam zabunom napisao cijeli post o drugom filmu i još se referirao na Oblivion, kopirao sam to o Edge of Tomorrow u novu temu :ninja:

Post Reply