World War Z

Rasprave o SF filmovima

Moderator: TB

Forum rules
Zabranjeno je objavljivanje, slanje, razmjena i promoviranje filmskog sadržaja koji je zaštićen autorskim pravom, a dobavljen nelegalnim putem.
Post Reply
User avatar
Izitpajn
Shai-Hulud
Posts: 3857
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

World War Z

Unread post by Izitpajn » 26 Jul 2013, 12:34

Nakon dugo vremena otišli u kino, pa, okej, bila je popust-srijeda, imali smo nećaka koji nikad nije bio u kinu (ah taj ujak iz Španjolske), pa i nije bio bačen novac.

Film nije, ono, LOŠ. Ali je samo 452. epizoda iz serije koja je počela s Dannyjem Boyleom. Uz standarne loše stvari koje proizlaze iz toga da je po romanu. Ima nekih logičkih gluposti koje, ajmo reć, proizlaze iz toga što nema vremena za objašnjenja, ali nije da se nakon izlaska iz kina osjećaš uvrijeđeno (iako bih možda i mogao da mi je dan drugačije izgledao). Ali ni posebno sretno.

Akcijske i horror scene su sve ponovljene iz svih novijih zombi jurnjava tako da sam nekoliko puta za vrijeme filma gledao na sat. Ono, još jednom, nije da je LOŠE, ali eto, nije nešto. Tko voli, voli. Ja ne volim, odnosno, da je originalno, bilo bi okej, ali kad već deset puta odgledaš isto, jednostavno se sjetiš scene "Jonesey, c'mon, Jonesey, come kittykittykitty" i shvatiš da se i trideset godina kasnije sve svodi na isto.

Jedina dobra stvar je uvod u katastofu - koju ste vjerojatno odgledali i po foršpanima - kad stvar počinje, a ovi sjede u autu pa zbunjeno gledaju okolo, a na rubovima gomile se događa nešto čudno... Kad smo izlazili iz kina, sve je izgledalo normalno. Potpuno normalno. Ljudi su normalno hodali, normalno se ponašali. Kao u filmu. Samo što imaš osjećaj da te iza ćoška nešto čeka... Ali taj đir završava nakon 10. minute filma kad kreće standardna zombie akcija.

User avatar
Belzebubbles
Ancient
Posts: 840
Joined: 16 Feb 2007, 00:52
Location: zgri

Re: World War Z

Unread post by Belzebubbles » 06 Oct 2013, 23:01

baš to
simpatičan filmić, ali ništa naročito.
dijelovi su, meni osobno, bili pomalo iritantni. Mislim, ja ne znam kakva su inače djeca, i kako se odgajaju djeca, ali ukoliko je u toku zombijska apokalipsa, i ti im kažeš da budu kuš - onda bi ta djeca trebala bit kuš, a ne kenjkat i usporavat radnju svojim razmaženim gluparijama. Obitelj uopće nije izvor snage za glavnog lika već izvor gnjavaže i doslovce uteg oko noge. To mi se ne sviđa naročito.
Prelijepa je izraelska vojnikinja kratke kose. Najlik filma. :cheers:
Image

User avatar
Afro
Puppeteer
Posts: 102
Joined: 09 Nov 2010, 14:51

Re: World War Z

Unread post by Afro » 11 Oct 2013, 11:57

Belzebubbles wrote:Mislim, ja ne znam kakva su inače djeca, i kako se odgajaju djeca, ali ukoliko je u toku zombijska apokalipsa, i ti im kažeš da budu kuš - onda bi ta djeca trebala bit kuš, a ne kenjkat i usporavat radnju svojim razmaženim gluparijama. Obitelj uopće nije izvor snage za glavnog lika već izvor gnjavaže i doslovce uteg oko noge. To mi se ne sviđa naročito.
Ni meni se to ne sviđa, ali djeca su baš takva. Kad im kažeš "kuš!", oni povise decibelažu na nivo uzlijetanja Boeinga 747.

Inače, film k'o film. Očekivao sam da je smeće i da je jako loš, a zapravo je - kad se uzme u obzir o kojem se žanru/podžanru radi - još i pristojan. Nije vrijedan novaca, ali pogledati kod kuće svakako. Može i u društvu bolje polovice koja nije sklona "tim vanzemaljcima" (moja gospoja ne voli SF), jerbo nema pretjeranih scena klanja (spoiler?). Pogledati, zašto ne.

User avatar
Xaotix
The Source
Posts: 2695
Joined: 19 Apr 2005, 12:55
Location: Schrodingerova kutija

Re: World War Z

Unread post by Xaotix » 26 Oct 2013, 00:40

Paaaa...
Počinje dobro (iako još ne čuh za epidemiju koja se aktivira tako eksplozivno ko u svakom ovakvom filmu)
Nastavlja se OK...
...i onda kak ide prema kraju, sve strmiji pad. Počinje negdje s Izraelom i ukrcajem na Belarus Airlines. Polovica filma.

Složili su čisit quest koju bi neki ispodprosječni Dungeon master upotrijebio za roleplaying avanturu,da provoza ljude diljem svijeta i pokaže im SVE. Pa tako idemo u Koreju, di se nađe prikladni čiča koji zapravo tmao nema što raditi, ali će svašta objasniti, i dati junaku ime i adresu.
pa će junak otići do druge točke, gdje će mu imenovani reći novi hint, i odmah odjuriti dalje...

No opet, složili su dobru atmosferu. Već viđeno, al ajd.

Ajmo malo pozitive, za promjenu: Par stvari koje su mi se svidjele ili su mi zanimljive za primjetiti.
- Zombi film u kojem spominju riječ ZOMBIJI!U cijeloj navali filmova i serija o zombijima, zovu ih s tristo različitih imena, ali nikad s famoznim Z. Riječ ne postoji. Ovdje netko šalje mail s - napali nas zombiji, svi misle da se lik zeza,a kad tamo.. vdidi vraga, ZOMBIJI!! :D
- Tip je super duper specijalac i šalju ga u žarište problema. I pogodite što? On je pratnja genijalnom doktoru. I ima usput odred Navy Sealsa ko zaštitu! Ne pamtim kad je glavni dobio tako nešto od vlade :lol:SPOILER!!<<I jesu mu dogo trajali... na kraju opet ostaje jedan čovjek koji spašava svijet.>>
- Kad žele biti tihi i brzi, uzmu bicikl. Ne znam zašto me to toliko iznenadilo. :scratch: Ah da ... Hollywood.
- Jeruzalem... Sigurna zona. Ok, recimo da zidovi drže zombije vani,a u unutra u mravinjaku je sve OK. Dok zombiji ne probiju... A jeste skužili tko je kriv što su se zombiji probili? SPOILER!!<<Palestinci, tko bi drugi? :lol2:>>
- Bitka za Mosvu na kraju zvuči zanimljivo. Pa onda posveta Verhovenovim Starship Troopersima... Ima tu detalja.
Randomness is strong with this one!

User avatar
Acrodyn
Puppeteer
Posts: 112
Joined: 18 Dec 2009, 21:24

Re: World War Z

Unread post by Acrodyn » 26 Oct 2013, 07:52

- Bitka za Mosvu na kraju zvuči zanimljivo.
Ta scena je govorila: Ovako bi izgledao film da smo imali više para.

Post Reply