Na rubu znanosti večeras

Mjesto za rasprave o svemu onom što drugdje nije našlo mjesta.

Moderator: Xaotix

Post Reply
proteus77
Pa'u 10. razine
Posts: 318
Joined: 27 Aug 2005, 11:27
Location: Slavonski Brod

Na rubu znanosti večeras

Unread post by proteus77 » 12 Mar 2013, 00:16

Tema je Herman Potočnik Noordung, a gost Kreše Mišaka je Goran Hudec. Varam li se ili je to prvi dobitnik Sfere za priču Prsten, tamo 1981? Zanimljiva koincidencija, u emisiji se govori o prstenastim orbitalnim stanicama. :)

Vezano uz dodjelu nagrade, negdje sam čitao i da je nagradu više zaslužila Partenogeneza Tatjane Vranić (Tatjana Kren), koja je podigla dosta bure...

Inače, u subotu u 17 h na Trećem bila je repriza staaaaare emisije NRZ, na temu NLO-a, iz 2002., jedna od prvih emisija NRZ uopće.

Od sferaša pamtim par gostovanja A. Žiljka, onda D. Šišovića, a mislim da je i Milena skupa s još nekim bila u emisiji, na temu Znanstvena fantastika. Jel još neko tu s foruma bio kod Kreše u emisiji?

Dagi
Skriboman
Posts: 2320
Joined: 13 Mar 2004, 00:57
Location: Zagreb
Contact:

Re: Na rubu znanosti večeras

Unread post by Dagi » 06 Apr 2013, 00:58

Tema je Herman Potočnik Noordung...
Da, zanimljiva tema.
... a gost Kreše Mišaka je Goran Hudec.
Nažalost, nisam gledao, pa ne mogu dalje komentirati.
Vezano uz dodjelu nagrade, negdje sam čitao i da je nagradu više zaslužila Partenogeneza Tatjane Vranić (Tatjana Kren), koja je podigla dosta bure...
To je bilo subjektivno mišljenje pok. Borivoja Jurkovića, a koje bi isplivalo u uvodnicima "Sirusa" praktički svaki ožujak (broj u ožujku bio bi popunjen ženskim autorima-autoricama radi 8. marta), sve dok je Jurković bio uređivao "Sirius". Poslije je ova kontroverza pomalo zabravljena, iako i dan-dan ispliva. Moje dvije lipe: Prsten sam čitao davno i slabo ga sjećam, dok je Partenogeneza više prepričana, a manje ispričana. Dakle, više je od povijesne vrijednosti.
Jel još neko tu s foruma bio kod Kreše u emisiji?
Austrougarski steampunk.

Post Reply