Mali medvjedić ostavljen na cesti

Priče (nevezane za Literarnu radionicu), pjesme, crteži i ostale kreacije forumaša

Moderators: Nimrod, niniane

User avatar
Izitpajn
nobody
Posts: 4030
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Unread post by Izitpajn »

Dakle, ovako. Ono najbitnije, zapravo jedino bitno, je što pišeš, dakle ono što želiš reći. Stil je tu sporedan. Dakle, najprije se koncentriraj na sadržaj, a onda na sve ostalo. U prvom draftu čak ni gramatika nije bitna, zajebi, ispravit ćeš to kasnije. I meni se ponekad smuči ono što sam napisao pa onda kasnije preradim. Ako je ideja dobra, i najgori stil se može popraviti.
MadDog
Ancient
Posts: 646
Joined: 21 Nov 2003, 10:14
Location: S onu stranu komandnog prompta
Contact:

Unread post by MadDog »

Izitpajn wrote:
MadDog wrote:I najte kaj zameriti.
Hm, što bih onda ja trebao reći? :drunken:
A misliš da bi trebao nešto reći? :D
"Zapravo najbolji dokaz da postoji inteligentni život u svemiru je da ga mi još nismo pronašli" by Nessa
Hic blog hic salta
User avatar
Panonsky
Puppeteer
Posts: 127
Joined: 19 Oct 2006, 23:13
Location: Planet Zemlja

Unread post by Panonsky »

Helou!
Eto i ja pročitah. Huh, vidi se da je vježba, no može se pročitati. Dakle, što reći kad su te ovi prije mene već izrešetali? Hehehe, meni su navrle asocijacije na onaj šund horror o lutki koja ubija, mislim da se film zvao ''Chaki'' ili nekako slično. Poslije je čak snimljen i nastavak znamenita imena ''Chakijeva nevjesta''. E ljudi! Da ste vi vidjeli kako loš film može dobiti još lošiji nastavak, uh. Brrrrr.
E sad, nije mi toliko zbog pretjerane uporabe vulgarizama, već brate ne volim onog De Sada, a k'o za vraga upravo njega spominješ i mjestimice pokušavaš pisati poput njega. To ti je zamjerka s moje strane.
Dalje 'vako. Iako je priča poduža, na neki neobjašnjiv način, uspio si je učiniti stisnutom i nedovršenom. Po meni dijalozi su sasvim O.K. iako mjestimice ima pomalo naivnih poput ovog:
«Hvala, ali tko si ti?»
Mislim… Tko tako u zbilji govori? Vjerojatnije bi bilo da će reći: ''Hvala. Tko si ti?'' Iako je u pitanju samo obični veznik može dosta značiti prilikom čitanja.
Dojam koji sam stekao pročitavši priču je da bi mogla biti bolja. Kako? Razraditi! Sve razraditi još više. Naravno, to više ne bi bila priča već roman. Primijetio sam kako ''skačeš'' s jedne teme na drugu, s jedne situacije u drugu i to mi se dopalo. Istočnjaci imaju jednu tehniku mučenja nazvanu ''kratki rezovi'' Mučenje zasnovano na plitkim i kratkim rezovima britvom koje može potrajati danima. U literaturi ovakvo sjeckanje i preskakanje s jedne teme na drugu može biti zanimljivo ukoliko se sve na kraju poveže i razriješi u jednoj točki. Uostalom to je i bit svih detektivskih romana. Na kraju ubojica bude neki zaboravljeni autsajderski lik s početka priče, a na kraju se ispostavi da je on ustvari nečiji vanbračni sin koji je bio protjeran, pa se nakon X godina vrača u osvetoljubivom pohodu na roditelje i rodbinu koji su ga odbacili.
Nažalost… dobar pokušaj, ali ipak nije bilo za prođu na ''Bestselleru''. Ipak se trebalo probiti pored pedesetak autora koji pišu već jedno duže vrijeme, pa čak imaju i objavljenih radova.
?
User avatar
Belzebubbles
Ancient
Posts: 840
Joined: 16 Feb 2007, 00:52
Location: zgri

Unread post by Belzebubbles »

Panonsky wrote:Nažalost… dobar pokušaj, ali ipak nije bilo za prođu na ''Bestselleru''. Ipak se trebalo probiti pored pedesetak autora koji pišu već jedno duže vrijeme, pa čak imaju i objavljenih radova.
Njet druzja, nisi shvatio. Ja govorim o tome kako je moj prvi literarni pokušaj odvalio Macan, ne radi se o ovoj priči. To je ona druga, sjećaš se, radi se o vilama i tako to. Mislim da sam ti svojevremeno i poslao link na njegov komentar.


Ne bih baš rekao da pišem poput našeg omiljenog momka Donatiena. U mene je samo jedna scena seksa, i to sam ubacio više vježbe radi nego što je bila stvarna potreba.

Greška ti je ta što za vrijeme čitanja nisi slušao "Hey Joe", od mister Hendrixa. :glasses2:
User avatar
Panonsky
Puppeteer
Posts: 127
Joined: 19 Oct 2006, 23:13
Location: Planet Zemlja

Unread post by Panonsky »

Mea culpa. Mea maxima culpa... Ponekad poželim da sam pametniji i imam bolje pamćenje. :x
Bit će bolje :oops:
?
Post Reply