Ubiq na tribini SFere: Profil Megastore, 27. 5., 19h

Književni časopis za znanstvenu fantastiku

Moderators: Aleksandar Ziljak, Tomislav Sakic

Tomislav Sakic
The Q
Posts: 1042
Joined: 24 Nov 2004, 11:36
Location: Zagreb
Contact:

Ubiq na tribini SFere: Profil Megastore, 27. 5., 19h

Unread post by Tomislav Sakic » 25 May 2010, 12:43

SFera u Profilu: „SF, fantasy ili ipak vampiri (od Harryja Pottera do Sumraka)“

ZAGREB - U četvrtak, 27. svibnja 2010, u 19h, SFera i Profil Megastore pozivaju vas na tribinu u "SF, fantasy ili ipak vampiri (od Harryja Pottera do Sumraka)" koju će, u sklopu predstavljanja Ubiq broj 6, održati Milena Benini, Tomislav Šakić i Aleksandar Žiljak u prostorijama Profil Megastorea (Bogovićeva 7, Zagreb).

Među poznavateljima fantastičkih književnih žanrova već se godinama vodi tradicionalna borba između znanstvene fantastike i fantasyja, pri čemu je SF smatran književnošću spoznajnog očuđenja, a fantasy prozivan za antimodernizam i eskapizam. U najnovije vrijeme taj se jaz produbio, s usponom medijske fantastike i proglasima o "smrti SF-a" - no da li će pobjedu ipak odnijeti igrač iz zavjetrine, vampirski podžanr koji upravo doživljava vrhunac svoje medijske popularnosti?

Na tribini povodom šestog broja književnog časopisa za znanstvenu fantatsiku Ubiq o tome govore spisateljica i prevoditeljica Milena Benini, urednik Ubiqa i pisac Aleksandar Žiljak te urednik Ubiqa Tomislav Šakić.

Kao i uvijek, svi ste pozvani pridružiti se raspravi koja će biti žustra, žučna i poučna! Voditeljica tribine je Mihaela Marija Perković.

Društvo SFera

SFera (http://www.sfera.hr) je zagrebačko društvo za znanstvenu fantastiku. Djeluje već više od 30 godine kao udruga koja promiče fantastiku i znanstvenu fantastiku u Hrvatskoj, te potiče domaće SF stvaralaštvo kroz kulturne programe.

SFera u Profilu redovna je mjesečna književna tribina na temu znanstvene fantastike, fantasyja i horora koja se održava svaki predzadnji četvrtak u mjesecu, u 19h, u Profil Megastoreu.

Post Reply