Grotesquiem e-book [ valentinovo 2009. ]

Rasprave o knjigama, časopisima, fanzinima, stripovima, uglavnom svemu što se lista, a ima (ili nema) veze sa SF-om

Moderator: Ire

Post Reply
User avatar
Morgoth
Hani
Posts: 79
Joined: 09 Jan 2008, 20:03

Grotesquiem e-book [ valentinovo 2009. ]

Unread post by Morgoth » 02 Feb 2009, 22:33

Drage dame i gospodo,
nakon nekoliko mjeseci mukotrpnog rada na " Grotesquiem " e-booku, s radošću vas obaviještavam da je e-book napokon gotov i spreman na skidanje i čitanje.
Evo malo o e-booku :

Prošlo je više od godinu dana od kada sam izdao svoj prvi e-book koji je praktički bio samo copy paste mojih priča bez lekture, bez višemjesečnih priprema i bez nekakve promocije ( kad danas malo bolje pogledam, i bolje da nije bilo prevelike promocije pošto se nisam toliko trudio oko tog e-booka ), ali zato sam odlučio ove godine ispraviti grešku te okupio mali tim oko sebe da mi pomogne pri izradi e-booka.

Za kreaciju ovog e-booka je kriv m777 s pcplay foruma koji je preveo dio moje poeme na engleski, a ja sam zaluđen kako je to predobro ispalo ( ko lyricsi za neku doom metal pjesmu ala Anathema ili My Dying Bride ) te sam po ljeti započeo raditi na e-booku sa željom da izdam samo poemu Lepidoptera Tristis i njezin prijevod na engleski jezik. Sve je to stajalo dok me u rujnu nije puknula inspiracija za tri nove pjesme, a ubrzo tokom ovih mjeseci sam napisao i još par pjesama što me navelo da izdam e-book samo sa mojim pjesmama. E-book " Lepidoptera Tristis " ( kako mu je prije bilo ime ) je bio planiran u par varijanta, a te varijante sam zadržao i sada no o njima ću pričati kasnije. Pošto sam također veliki ljubitelj mističnost, horrora i gotičke kulture odlučio sam moju elektroničku knjigu pretvoriti u malu mističnu knjižicu koja će sadržavati još par mojih priča kako "specijalan dodatak" pjesmama i trebale su se nalaziti samo u specijalnom e-book izdanju, no odlučio sam ih ubaciti u samu srž knjige.

Tako danas e-book sadržava par potpuno novih pjesma, poemu Lepidopteru Tristis cjelovitu na engleskom jeziku te jednu novu novcatu priču koju dosada nitko na netu nije pročitao. Upravo da priča je moja najduža priča nakon mojih starih stvari koje sam napisao kao totalni početnik ( Spokoj Uma, Mračni put i Kapelica anđela krvavih suza ).

Kao što sam rekao prije, e-book dolazi u dvije verzije :
1. verzija e-booka je print friendly verzija, što znači da su slova fonta poprilično mala, nema nikakvih efekata s fonto, nema slika, nema specijalne pozadine, ali nema i specijalnog sadržaja ( Lepidoptera Tristis na engleskome ). Za stvaranje ove verzije sam se odlučio iz razloga što je dosta ljudi printalo moj prethodni e-book " Albonian Asylum Blues " te im tako u ovim kriznim vremenima želim olakšati printanje :P
2. verzija e-booka je poprilično raskošno uređena, svakavi fontovi, lako čitanje, posebna pozadina ( bijela ), te razne slike koje sam tražio po deviantARTu i odabrao ih za svoje malo "dijete" ( dobio sam dopuštenje od svakog autora da mogu koristiti njihove slike ), a na kraju e-booka će se pronaći komentar autora ( mene :P ) o mojim pričama i pjesmama te njihovom smislu kako bi donekle objasnio neke stvari kod nekih mojih pripovjetka i pjesma, te kako su one raspoređene u sadržaju.

Sadržaj e-booka je sljedeći .

Grotesquiem [ special edition e-book ]

- istrgnut iz zagrljaja smrti ( uvodna riječ )
- crna ruža
- 2.4.18xx
- pjesma velikog markiza
- grotesquiem I
- lepidoptera tristis
- ispod zamračenog neba
- elizijske poljane
- balada o solusu
- ocean života
- grotesquiem ( pjesma druga )
- krvavi bal
- iza njenih očiju
- angelus lacrimosus
- iz najmračnijeg kutka uma ( o piscu i djelu )

[special edition only ]
+ grotesquiem I [ english version ]
+ lepidoptera tristis [english version ]
+ grotesquiem II [ english version ]
+ fotografije

-------------------------------------------------------
Izbornik za download e-booka :
http://www.labinhardcore.com/ebook/


[ Lite e-book edition ]
Ovo je takozvana print-friendly edicija za sve one koji ne vole čitati na monitoru, pa si mogu isprinati ovaj e-book u visokoj rezoluciji. Također, ovo je super i za korisnike 56k modema kojima bi [special e-book edition ] predstavljao dosta veliki problem i napor prilikom skidanja pošto specijalno izdanje sadržava dodatnu pozadinu i slike.
Link za download [ lite e-book edition ] :

http://www.labinhardcore.com/ebook/Toni ... %20%5D.pdf


[ special e-book edition ]
Ovo je specijalno izdanje e-booka koje sadrži sve kao normalno izdanje ( lite edition ), ali uz te tekstove imate dodatne slike, posebnu pozadinu, velika slova te dodatne tri poeme koje su prevedene na engleski jezik ( Grotesquiem, obadvije pjesme i Lepidoptera Tristis )
Link za download [ special e-book edition ] :

http://www.labinhardcore.com/ebook/Toni ... %20%5D.pdf
Last edited by Morgoth on 14 Feb 2009, 18:51, edited 2 times in total.

User avatar
buco
Jedi Master
Posts: 206
Joined: 30 Sep 2008, 20:46

Re: Grotesquiem e-book [ valentinovo 2009. ]

Unread post by buco » 02 Feb 2009, 23:58

U svakom slučaju pohvalno. Dao si si truda.
Nego razmišljao sam o tome da nebi bilo loše da nađeš nekog frienda koji ima lijep glas i zna čitati i snimiš priče i pjesme kao voice fileove. :kava:
Za kratke priče i recitlale pjesama nebi trebali biti nešto previše veliki. U danjašnje vrijeme i 'home made' server ih može držati i posluživati korisnike (staviš link sa bloga na svoj server).

Pozdrav
Pisanje priče me podsjeća na pisanje programa u asembleru !

User avatar
Morgoth
Hani
Posts: 79
Joined: 09 Jan 2008, 20:03

Re: Grotesquiem e-book [ valentinovo 2009. ]

Unread post by Morgoth » 03 Feb 2009, 14:19

Hmmm, vrlo dobra ideja moram priznati :)
Ja sam imao isto ideju da napravim svoje pjesme u obliku filmića na jutubu, nešto kao što se na jutub stavljaju filmići s pjesmom i liriksima... nažalost ta ideja neće doći brzo na ostvararenje zbog toga šta nemam previše vrenena,a nakon izdavanja ovog e-booka uzimam stanku kako bi se posvetio školi i prijamnome :)

User avatar
Morgoth
Hani
Posts: 79
Joined: 09 Jan 2008, 20:03

Re: Grotesquiem e-book [ valentinovo 2009. ]

Unread post by Morgoth » 13 Feb 2009, 13:26

e da malo osvježim ovu temu i da podsjetim da sutra izlazi e-book :D
Usput, ako ste iz istre u Glasu Istre možete pročitati najavu za moj e-book :)

User avatar
Morgoth
Hani
Posts: 79
Joined: 09 Jan 2008, 20:03

Re: Grotesquiem e-book [ valentinovo 2009. ]

Unread post by Morgoth » 14 Feb 2009, 18:51

evo e-book je izdan, i nalai se u linkovima u prvom postu :)

Post Reply