BLOG.SF - SF pripovjetke s bloga
(ur. Irena Rašeta)
internet cijena: 17,00 KN
Broj stranica: 62
Uvez: meki
Godina izdanja: 2006
Izdava?: MENTOR d.o.o., ZAGREB
zanimala bi me vaša mišljenja :wave:
Moderator: Ire
Tako je.Ire wrote:a ma nemoj
a u jednom si postu napisao da se veseliš svakom novom autoru sf-a
a sad ?eš ih ignorirati
c-c-c
Vidi ovako:Ire wrote:i blog je geto. još ve?i od sf-a. a esefi?ari, jadni, geotizirani, istraumatizirani kakvi jesu, umjesto da - ako ne prigrle taj geto - pa barem imaju razumijevanja za njega - ne! oni pljuju po blogu jer je to geto.
i još jedna stvar ..
zašto nitko ne uvi?a koliko je blog odli?na stvar za marketing i promidžbu?!?
nu, ali ako ovdje razgovaramo o zbirci, koja naime ima urednika, onda filter postoji. a bio je i natje?aj. pri?e su BIRANE, dakle selekcija je postojala. na pri?ama se i RADILO, dakle nisu objavljene "sirove" kao na blogu.Nisu prošli NIKAKAV filter, samo su ih autori bacili na net. Teoretski mogu biti i dobri i loši, ali od izdane knjige O?EKUJEŠ neku kvalitetu jer za nju garantira netko tko je u nju investirao. Na stranu sad to što o?ekivanja ne moraju biti opravdana.
Što jest - jest, ovo za filter i zbirku stoji u potpunosti. Ja sam više obrazlagao svoj apriori negativan stav prema blogovima kao takvim.Ire wrote:za osobu koja tvrdi da blogove ne voli niti ih prati, bogme imaš razra?en stav
nu, ali ako ovdje razgovaramo o zbirci, koja naime ima urednika, onda filter postoji. a bio je i natje?aj. pri?e su BIRANE, dakle selekcija je postojala. na pri?ama se i RADILO, dakle nisu objavljene "sirove" kao na blogu.Nisu prošli NIKAKAV filter, samo su ih autori bacili na net. Teoretski mogu biti i dobri i loši, ali od izdane knjige O?EKUJEŠ neku kvalitetu jer za nju garantira netko tko je u nju investirao. Na stranu sad to što o?ekivanja ne moraju biti opravdana.
Ali, ja pripadam. Zato predlaĹžem da se nas dvojica udruĹžimo i napravimo vlastitu zbirku pri?a. Ako je problem u novcima, znam ja svirati Bratec Martin na harmonici pa ?emo valjda ne[?]to uprosja?iti. A kad izdamo zbirku, onda ni osnivanje stranke nije daleko. A, ruku na srce, i nova ideologija ovoj drĹžavi nebi [?]kodila. Gdje ?e nam onda biti kraj?Zoran wrote:Kao da ja pokrenem SF zbirku autora s kratkom kosom. NARAVNO da i ti moĹže[?] odrezati svoju kosu pa ?e[?] biti objavljena, ali dok ima[?] dugu kosu biti ?e[?] diskriminirana i ne?emo te objaviti. Ne pripada[?] na[?]em getu kratkokosih.
i ti misli[?] da je to dovoljan razlog za ignorancijuZoran wrote:Blog je geto kojem ne pripadam. Osje?am se diskriminiranim od strane institucija koje podrĹžavaju taj geto pa ?u uzvratiti istom mjerom i ignorirati knjigu :flower: