Liburnicon, sf&f konvencija, 20.-21.07. Opatija

Predavanja, prezentacije, projekcije, druženja i slično, izvan uobičajenih fandomskih okupljanja ...

Moderators: Nimrod, Ire

Forum rules
1. U naslovu posta napišite o čeemu je riječ - predavanju, radionici, filmskoj projekciji, druženju, tv programu, izložbi i td.
2. Potom napišite naziv događaja.
3. Nakon toga datum kada se događaj treba odviti ili od kad do kad traje.
4. Sve ostale informacije napišite u samom postu. Bilo bi poželjno kad biste kopi-pejstali ili prepisali cijeli tekst, ne samo stavili link koji vodi nekamo drugdje.
Liburnicon PR
Ewok
Posts: 26
Joined: 30 Jun 2007, 19:34
Location: Opatija
Contact:

Liburnicon, sf&f konvencija, 20.-21.07. Opatija

Unread post by Liburnicon PR » 30 Jun 2007, 19:48

LIBURNICON

Image

http://www.kulturnifront.hr/liburnicon/index.html

>>POGLEDAJTE NAJAVU<<

Liburnicon” je konvencija ljubitelja znanstvene fantastike i fantastike, naprednih znanosti, povijesti i mitologije. Organizator je udruga “Kulturni front” iz Opatije. Konvencija traje dva dana i održat će se od 20. - 21. 07. 2007. g. u prostorijama ICEJa (Novinarski dom, Nazorova 2) u Opatiji. Mladi iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, doći će u Opatiju na zajedničko druženje.

CILJ
Tri su osnovna cilja ove manifestacije;
1. - Cilj je okupiti zaljubljenike u znanstvenu fantastiku i fantastiku te promovirati sf&fantasy kulturu, znanost, povijest, mitologiju i alternativne znanosti.
2. - Obogaćivanje kulturne, umjetničke i zabavne ponude i sadržaja u Opatiji
3. - Obogaćivanje ponude i sadržaja za mlade u Opatiji

ORGANIZATOR - UDRUGA «KULTURNI FRONT» OPATIJA
Udruga za razvoj kulture mladih «Kulturni front» nevladina je, nepolitička i neprofitabilna udruga, koja je pod svojim nazivom upisana u Registar udruga pri Ministarstvu uprave Republike Hrvatske dana 17.04.2002.
Udruga djeluje u prostorijama Mjesnog Odbora Tošina-Opatija (Giuseppe Verdia 23, naselje Tošina).
Od programa koje radimo ili kojeg smo radili izdvajamo; suorganizaciju opatijskog festivala Op.Art Quisisana, radionica informatičkog opismenjivanja u naselju Tošina, organiziramo okrugle stolove (tribine i javne rasprave), organiziramo predavanja, malonogometne turnire i ostale slične kulturne i sportske sadržaje.
Bitno je naglasiti da “Liburnicon” ne organizira udruga “Kulturni front” sama, tu nam pomažu i prijatelji iz Rijeke koji su okupljeni u udruzi “3. zmaj”, te istrijani, okupljeni u udruzi “Albus” Pazin, koji rade svake godine na vrlo popularnoj Sf&f konvenciji “Istrakon”.

PRIčA O ABBACONU 2006.
19. i 20. svibnja 2006. godine u Opatiji se prvi puta održala konvencija ljubitelja znanstvene fantastike i fantastike - Abbakon. Bilo je to u okviru «Op.Art - Quisisana» festivala urbane kulture, bogate desetodnevne priredbe, koja je okupila preko 100 izvođača na desetak lokacija u gradu Opatiji. Organizator je bila udruga «Komitet», sastavljena od predstavnika nekoliko opatijskih udruga i mnogih kreativnih pojedinaca. Dakle, Abbakon je bio manja konvencija unutar Op.Art festivala.
Ideja da se napravi ova manifestacija, potekla je od skupine entuzijasta sa šireg opatijskog područja, a realizirana je uz pomoć prijatelja sa Rikona i Istrakona, već poznatih priredbi ove vrste iz Rijeke i Pazina. Mjesto događanja bio je međunarodni centar za edukaciju novinara ICEJ, smješten u prizemlju Vile Antonio, Vladimira Nazora 2 (ispod boćarije).
Kao uvod u konvenciju, 18. svibnja, mala krčma «Skalinada» u Voloskom, ugostila je «Noć Vampira». Svoju knjigu «Vampir» predstavio je Boris Perić iz Zagreba. On je zajedno sa Davorom Šišovićem publici približio Jure Grandu, sedamnaestostoljetnom vampira iz Kringe u Istri. Svoje priče čitali su još i Zoran Krušvar te Ernie Gigante Deskovic.
Sadržaji koji su se našli u programu bili su namijenjeni širem krugu posjetitelja. Tema je bila 150. obljetnica rođenja Nikole Tesle. Tom prigodom Nikola Cvjetković održao je predavanje «Tesla, čovjek ispred svojeg i našeg vremena» u sklopu kojeg je bio prikazan dokumentarni film «Tesla - Master of Lightning». Zanimljivo je bilo i predavanje «Planetarni sustavi oko nama bliskih zvijezda» Korada Korlevića, voditelja zvjezdarnice iz Višnjana. Kako je Abbakon nova konvencija, bilo je upriličeno «predstavljanje hrvatske SF scene», koje je vodio Davor Šišović. U programu su se našli i «standardi» za ovakve priredbe, turniri Magic the Gathering i Dungeons & Dragons. Održao se, zatim noćni «Lov na blago» i «Kviskoteka», a u velikoj dvorani, prikazivali su se tematski igrani i anime filmovi.

LIBURNICON 2007. - ŠTO NAS čEKA?
“Što te ne ubije, to te čini jačim” kaže stara izreka. Tako nakon “Abbacona” dolazi konvencija koja bi trebala biti znatno veći organizacijski pothvat nego prethodnik. Uz potporu Grada Opatije, koji je glavni pokrovitelj, program Liburnicona će nuditi bogat sadržaj predavanja, projekcija, filmova, glazbe, društvenih igara i raznih zabavnih sadržaja za sve uzraste.
Glavna tema koja će se provlačiti kroz konvenciju su “Liburni”, drevni mistični stanovnici Liburnije, pokrajine koja se protezala od Raše do Krke. Rimljani su ih primarno poznavali kao gusare. No Liburni su bili i vrsni pomorci, a zadužili su svijet brojnim brodograditeljskim dotignućima.

Predavanja
Posebnu pažnju ovogodišnjeg Liburnicona ćemo pridati predavanjima. Očekuju se priznati predavači koji bi svojim interesantnim predavanjima i projekcijama trebali privući i najizbirljiviju publiku.
Vrlo vjerojatno dolaze (neki nisu još potvrdili): prof. dr.sc. Marijan Vejvoda, opatijski gradonačelnik dr.sc. Amir Muzur, prof. dr.sc. Miroslav Bertoša, novinar i SF književnik Davor Šišović, ugledni astronom Korado Korlević. Uz navedene, predavanja bi trebali održati i nekolicina mladih predavača amatera.
Teme predavanja će obuhvaćati široki spektar znanstvenih dostignuća iz povijesti, medicine, antropologije, sociologije i astronomije.

Zabavni sadržaj
Kako se cijeli program ne bi sveo samo na predavanja i projekcije, za Liburnicon smo smislili cijeli niz zabavnih sadržaja za sve posjetitelje;
- kvizovi (Milijunaš, Harry Potter, Zvijezdane staze itd.),
- radionice (fantasy likovna radionica, D&D za početnike),
- kompjuterska igraonica (15ak umreženih kompjutera)
- društvene igre (D&D, Munckin, Magic the Gathering, World of Warcraft)
- eksterne društvene igre (npr. Lov na blago)
- filmovi i glazba

Uvijeti prostora
Prostor ICEJa uglavnom zadovoljava naše uvjete za prostorom. U kongresnoj dvorani, koja broji stotinjak sjedećih mjesta, odvijati će se predavanja, projekcije i prezentacije. Prostorija u kojoj će se održati kompjuterska igraonica potpuno je opremljena sa petnaestak umreženih kompjutera. Druge dvije prostorije na prvom katu biti su namjenjene za projekcije, društvene igre, turnire, kvizove i ostale zabavne sadržaje. Na drugom katu, iznad glavnog ulaza, nudit će se asortiman pića, a na terasi (u stražnjem dijelu zgrade) će se odvijati i dio programa. Info-punkt će se nalaziti na glavnom ulazu u zgradu.

SF Književnost
Poseban dio programa ce biti posvecen SF&F knjizevnosti. Taj dio programa ce voditi mladi opatijski knjizevnik Ernie Gigante Deskovic. Predstaviti ce se mladi hrvatski knjizevnici iz Istre, Zagreba, Rijeke, a ocekuje se i gost iz Italije. Program ce odvijati na terasi, uz posebnu stmosferu, u straznjem dijelu zgrade ICEJa. To bi svakako trebao biti jedan od atraktivnijih dijelova konvencije.

Performansi, izložbe, tribine
U planu je organizacija nekoliko tribina, rasprava, a mozda i okruglih stolova. Ovisno o zainteresiranosti posjetitelja, nakon svakog predavanja svakako ce se voditi rasprave i svi koji to zele ce moci postavljati pitanja.

Liburnicon PR
Ewok
Posts: 26
Joined: 30 Jun 2007, 19:34
Location: Opatija
Contact:

Unread post by Liburnicon PR » 30 Jun 2007, 19:52

________________________________________________________________

CIJENA ULAZNICE

Petak - 15kn
Subota - 20kn
Za dva dana - 30kn

________________________________________________________________

SMJEŠTAJ

Molim sve zainteresirane goste koji žele prespavati da se najave na forum ili neka se jave na e-mail: liburnicon@hotmail.com NAJKASNIJE do 14.07.2007. Detalji oko noćenja biti će naknadno navedeni.


________________________________________________________________

Liburnicon PR
Ewok
Posts: 26
Joined: 30 Jun 2007, 19:34
Location: Opatija
Contact:

Unread post by Liburnicon PR » 30 Jun 2007, 20:15

Sve novosti vezane uz program cemo stavljati postepeno kad budemo sigurni da cemo ih izvesti..

>>NOVOSTI<<

User avatar
Ire
Phd In Horribleness
Posts: 6638
Joined: 04 Aug 2003, 18:51
Location: Zagreb

Unread post by Ire » 02 Jul 2007, 08:51

hvala na informacijama.

sori, morala sam maknuti narančastu boju, nije se dalo čitati :uzdravlje:
Instant Geek. Just Add Coffee.

Liburnicon PR
Ewok
Posts: 26
Joined: 30 Jun 2007, 19:34
Location: Opatija
Contact:

Unread post by Liburnicon PR » 03 Jul 2007, 23:00

Nema problema ;)

Ire, dolazis? :)

User avatar
Ire
Phd In Horribleness
Posts: 6638
Joined: 04 Aug 2003, 18:51
Location: Zagreb

Unread post by Ire » 04 Jul 2007, 08:54

ništa se još ne zna, ali se trudim :uzdravlje:
Instant Geek. Just Add Coffee.

User avatar
niniane
Vampiruša
Posts: 2364
Joined: 14 Aug 2006, 11:05
Location: somewhere over the rainbow...

Unread post by niniane » 04 Jul 2007, 15:59

Uh, tako bih rado išla... Ali ne znam, ne znam još... :scratch:
Al do 14.7. ću valjda znati, eh?... :D
... characters, personalities, stories and larps...

User avatar
Izitpajn
Shai-Hulud
Posts: 3863
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Unread post by Izitpajn » 05 Jul 2007, 09:31

čekaj čekaj... Ja sam tek sad shvatio... to su petak i subota? Do koliko sati u subotu se ogađaju stvari i hoće li biti unaprijed poznat kakav raspored? Jer u petak možemo doći tek relativno kasno navečer...

User avatar
Izitpajn
Shai-Hulud
Posts: 3863
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Unread post by Izitpajn » 05 Jul 2007, 12:54

I, s obzirom da tamo ima umreženih kompova, oće se moć povremeno prismrdit internetu?

Odgovor, naravno, ovisi o tome želite li live izvještavanje o konvenciji u sferakonskom BILTENU :angel:

Liburnicon PR
Ewok
Posts: 26
Joined: 30 Jun 2007, 19:34
Location: Opatija
Contact:

Unread post by Liburnicon PR » 10 Jul 2007, 18:54

Izitpajn wrote:čekaj čekaj... Ja sam tek sad shvatio... to su petak i subota? Do koliko sati u subotu se ogađaju stvari i hoće li biti unaprijed poznat kakav raspored? Jer u petak možemo doći tek relativno kasno navečer...
U subotu stvari idu do kasno u noc. Bit ce nakakav koncert na terasi, kvizovi.. itd. a u petak ce biti karaoke, nocni Dnd i Vampiri. Dodjite u petak, bit ce programa ;) Raspored ce biti poznat otprilike 5 dana prije konvencije.

Liburnicon PR
Ewok
Posts: 26
Joined: 30 Jun 2007, 19:34
Location: Opatija
Contact:

Unread post by Liburnicon PR » 10 Jul 2007, 18:57

Izitpajn wrote:I, s obzirom da tamo ima umreženih kompova, oće se moć povremeno prismrdit internetu?
Odgovor, naravno, ovisi o tome želite li live izvještavanje o konvenciji u sferakonskom BILTENU :angel:
Sto se tice neta, jos ne znam kako ce to biti rijeseno jer oni imaju tamo net u mrezi ali nije flat. Tako da placaju masnu lovu za svaki megabajt. Ne znam stvarno kako ce se to rijesiti jer smo mi cak imali ideju neke igre igrati online, vidjet cemo sto je s time ovih dana.

Naravno da zelimo izvjestavanje o konvenciji u biltenu :)

User avatar
Panonsky
Puppeteer
Posts: 127
Joined: 19 Oct 2006, 23:13
Location: Planet Zemlja

Unread post by Panonsky » 11 Jul 2007, 23:25

:D Ha! Konačno nešto blizu mene. Eto doći ću i baš bi me zanimalo ako bi još netko došao s ovog foruma. (Vjerujem da će Zoran doći, ako je vidio ovu najavu. Blizu je Opatiji, a niti Belzebubbles nije daleko :drunken: )
:uzdravlje:
?

Liburnicon PR
Ewok
Posts: 26
Joined: 30 Jun 2007, 19:34
Location: Opatija
Contact:

Unread post by Liburnicon PR » 13 Jul 2007, 22:16

Ako se misli na Zorana K. onda mogu slobodno reci da on dolazi jer nam se javio da bi prestavio svoje remek-djelo onih Izvrsitelja :)

User avatar
Izitpajn
Shai-Hulud
Posts: 3863
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Unread post by Izitpajn » 20 Jul 2007, 16:51

Moja bolja polovica i ja idemo autom za Opatiju sutra (subota) ujutro, još se nismo dogovorili kad točno, ali za pretpostaviti je da ćemo stići prije 12h, pa ako netkome treba prievoz, jav'te se jav'te fanoviiiiiiiiiii, vel'ka će vožnja da budeeeee....

Post Reply