Under the dome

Rasprave o SF serijama

Moderator: TB

Forum rules
Zabranjeno je objavljivanje, slanje, razmjena i promoviranje sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom, a dobavljeni su nelegalnim putem.
proteus77
Pa'u 10. razine
Posts: 311
Joined: 27 Aug 2005, 11:27
Location: Slavonski Brod

Under the dome

Unread post by proteus77 » 09 Jul 2013, 14:32

Nitko ne komentira?

Serija po romanu Stephena Kinga, najgledanija epizoda neke serije u zadnjih 20 godina. Neki gradić, naravno u Maineu :zubo: , se misteriozno nađe pod kupolom odvojen od svijeta. Već su ju obnovili i za drugu sezonu (neki su već protiv toga jer da će to značit razvlačenje nepotrebno radnje koja komotno stane u jednu sezonu...)

http://en.wikipedia.org/wiki/Under_the_ ... _series%29

http://www.youtube.com/watch?v=f_Y5YeYrqUk (trailer)

Jel netko pogledao il planira pratiti?

Čini li mi se il to malo King reciklira, jel nije bilo u Tommyknockersima isto nešt što je sprečavalo stanovnike da izađu izvan granica grada?

Mogao bih dat šansu, ionako je ljeto pa se nema nešt serija ni gledati...

User avatar
Nazir
Ancient
Posts: 917
Joined: 09 Aug 2006, 16:41

Re: Under the dome

Unread post by Nazir » 09 Jul 2013, 14:56

Pogledao prvu, čini se ok. Gledat ću dalje, zanima me što ima. A ovo da će radit dvije sezone ... ajme majko :dum:

User avatar
LordShaper
The Q
Posts: 1050
Joined: 02 Jan 2008, 14:15

Re: Under the dome

Unread post by LordShaper » 09 Jul 2013, 15:13

King knjige rasteže nepotrebno pa je onda sasvim u skladu s time da se i adaptaciju njegove knjige rastegne nepotrebno :zubo:
Proud member of "Ireini najdraži ne-purgeri"

...and then Buffy staked Edward. The End

User avatar
Acrodyn
Puppeteer
Posts: 112
Joined: 18 Dec 2009, 21:24

Re: Under the dome

Unread post by Acrodyn » 09 Jul 2013, 15:47

Prve dvije epizode su bile relativno dobre. Bio bih dosta optimističan da nisu već počeli pričati o tome kako će druga sezona biti posebno dobra! Umjesto da naprave dobru mini seriju oni već gledaju kako da ovo čudo odulje što više. Već vidim kako ćemo morati pretrpiti neke filler epizode, sigh...

No tko zna, možda me iznenadi. ^^

User avatar
LordShaper
The Q
Posts: 1050
Joined: 02 Jan 2008, 14:15

Re: Under the dome

Unread post by LordShaper » 28 Jul 2013, 21:13

Maratonski odgledao svih pet epizoda što su do sad izašle.

Prerastegnuto (sve bitno iz tih pet moglo je stati u brat bratu tri epizode a da se dobije isti razvoj radnje i likova) i previše nepotrebnih fillera koji su tu samo da se odvrati pažnja od većih stvari: imam dojam da scenaristi nisu baš sigurni kako bi dočarali mentalno stanje ljudi koji se nađu u takvoj situaciji (malo su mi premirni, naročito za Amere, još nitko nije počeo vrištati Al-Qaida i izvlačiti teško topništvo iz podruma :zubo: ) pa se malo izvlače skrećući pažnju i likovima i nama gledateljima raznim jeftinim dramama (požarima i zarobljenicama u podrumima koji se pune vodom).

Za vidjeti kako se barata situacijom 'Joe Average ekipa zapne u izoliranom području okružena nečim izvan njihova poimanja' pogledati Darabontov Mist, ovdje imam dojam da se scenaristički tim podijelio u dva tabora pa jedni navlače na neku small-town-dark-secrets sapunicu i rado bi da te vražje kupole ni nema samo im smeta a drugi na 'uuu nešto se misteriozno događa ali ajmo rastegnuti koliko možemo' (Lost, jelte :zubo: ) ) stranu.

Klinac koji se odmah sjetio izračunati koliki je promjer kupole i koji i dalje očito jedini iznutra pokazuje jasan interes skužiti koji se vrag događa mi se sviđa, klinka epileptičarka također, za njih se nadam da će proći bez većih trauma (ipak je to Stephen King) za ostale me nimalo briga, moram priznati, nit' mi se čini da se itko od scenarista imalo trudi da se gledateljima neki lik svidi.
Proud member of "Ireini najdraži ne-purgeri"

...and then Buffy staked Edward. The End

Post Reply