Picard

Rasprave o SF serijama

Moderator: TB

Forum rules
Zabranjeno je objavljivanje, slanje, razmjena i promoviranje sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom, a dobavljeni su nelegalnim putem.
User avatar
Izitpajn
Shai-Hulud
Posts: 3845
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Picard

Unread post by Izitpajn » 12 Feb 2020, 23:58

Moram reći da je ovo najbolji Star Trek koji sam gledao u dugo vremena. Čak bih se usudio reći da je riječ o dobrom SF-u. Ne nužno i odličnom jer i dalje je tu puno klišeja i šablona, ali ovdje ne bodu toliko u oko i dobro su inkorporirani u radnju. Okej, zavjere, spletke, schemes within schemes within schemes... u principu, ako se sve prepriča u tri rečenice, nema ničega što nismo vidjeli (bar za sada), ali Star Trek je napokon došao u fazu da se režira kao film ili TV serija, a ne kao kazališna predstava. Zajeb je što je, taman kad se prvi put ušlo u tu eru, franšizu preuzeo JJ Abrams i blokovima šablona ubio zadnji tračak imaginacije. No, falabogu, ovdje ga nema. Ali zato ima: dobrih glumaca, dobrih likova, dobrih akcijskih scena.

Inače, uokolo vidim puno dječurlije koja kuka da to nije Star Trek, da je sve prljavo, da zašto su neki koji bi trebali biti dobri zli... e jebiga, welcome to the real world, kids. Moguće da to više nije dobar Star Trek i možda je nepromjenjivim fanovima ovo svetogrđe, ali meni je zanimljivo i zabavno. Ima nekoliko dobrih meta-twistova (glumac koji glumi kapetana Riosa... s dodacima :D , a i sam kapetan kao lik mi se čini da ima užasno puno potencijala), ima dobrog humora (ne sitcomovskog nego inteligentnog)

Malo me iritira kako je sve na "arheološkom lokalitetu" statično i razvlači se, ali dobro, valjda moraju popuniti stvar dok ne krene ono bitno.

Također, Patrick Stewart mi nikako nije sjedao kao kapetan, ali to je išlo skupa s cijelom teatralnošću TNG-a. Ovdje je poluishlapjeli starkelja od kojeg očekuješ da izgovara arhaične rečenice i ranta o idealima i ovdje to funkcionira.

Nakon prve dvije epizode Witchera, ovo mi je bio grom iz vedra neba.

Post Reply