Volim gledati SF serije. Zadnjih godinu-dvije-tri sam sve više i više razočaran modernim SF serijama. Kako kojoj dam šansu, tako se sve više razočaram. Došlo je do toga da mi praktički nijedna nova SF serija ne paše previše, u najboljem slučaju budu okej za pogledati za pustiti mozak na pašu. Došlo je do toga da su mi več 2 godine jedine/naj koje stvarno pratim – dvije fantasy i jedan reality show :(
Mislim da mi je finalni udarac bila „bitch cop serija“ (neću ju imenovati, ne zaslužuje to :P ) nakon čega sam umjesto epizode-dvije dnevno krenuo čitati poglavlje-dva dnevno. Tako sam u zadnjih nekoliko mjeseci pročitao izašli ASOIAF (na engleskom, da ga kakti učim pa da me manje peče savjest što gubim vrijeme na fantasy :) ), Zvjezdane Riffove (okej zafrkancija), Digitalni ugljik (odlično, napeto, al mrvicu manjkavo), NDH 2033 (e baš mi je sjela!) i trenutačno polako ali sigurno napredujem kroz „The collected stories“ od Clarkea. Polako se rješavam kolekcije koje sam skupio, obično na konovima kupim još koju knjigu za uspomenu.
U zadnje vrijeme mi na pamet padaju ideje da bih se mogao okušati i u pisanju, ali osim 2-3 natuknice nisam zaista i krenuo u to (do sada sam, kao nekakvu vježbu, napisao polufikciju u kojoj anarhotrekkie odlazi na Liburnicon, kratku parodiju na GOT i sl) . Nije mi problem puno tipkati kad me ulovi motivacija što mogu potvditi oni koji posjećuju usscroatia forum ;) samo mi još treba kvaliteta i svladavanje pisanja u tehničkom smislu (pogotovo one crtice i navodnici kod dijaloga i sl – to sam već pronašao ovdje) pa nije sasvim nemoguće da bi na nekom budućem natječaju izmučio žiri (i) sa svojim brljotinama :)
Bilo kako bilo, postajem redoviti čitač SFa, pa ću vjerojatno malo češće zalaziti ovdje pratiti što se događa sa hr SFom, a možda, možda dođe i dan kada na Sferakonima neću organizirati pokret otpora prema opresorima koji nas u 20:00 žele zatvoriti u dvoranu i ubijati s dosadom