Page 1 of 1

Novi forumaš

Posted: 08 Sep 2007, 12:58
by Boki
Pozdrav svima!
Ja sam nov i kao slovenac nisam baš vešt u hrvatskom jeziku, iako ga dobro razumijem, a malo manje dobro pišem. Zbog toga se več unapred opraštam.
Mnogo puta sam u Hrvatskoj in dobro znam, da je hrvatski trg puno bolje uređen kao naš slovenački. Imate više klubova, vaša scena je puno razvijenija i u vašim knjižarama ima puno više knjiga po vrlo povoljnim cenama. Kod nas je knjižni trg vrlo čudan. Imamo dvorne autore, koji se idejo "literarnu kvalitetu" i koji lepo žive na državni račun i imamo autore, koji morajo raditi svoj posao i njim država hoče još uzeti zbog stvaralaštva. SF i F su kod nas u krugovima kulture (zvaničnih institucija) tretirani kao šund (osim, kada treba zaraditi). Znam, kako stvari rade, jer sam i sam autor i moja knjiga če zvanično izlaziti 15. 11.

Posted: 08 Sep 2007, 22:14
by Izitpajn
Dobro došao i ne brini zbog jezika. Što se mene tiče, možeš pisati i na slovenskom, nekako ćemo se već shvatiti ;)

Što se tiče književne situacije, da, i mi imamo dvorske autore, ali tako je valjda u svakoj zemlji koja je ili premala da bi imala razvijeno tržište ili je je prezaostala pa je stanovništvo prenepismeno da bi se isplatilo živjeti od pisanja, ili je kombinacija ta dva. Jebiga, tako je kako je. Zato imamo svoj support group pa jedni drugima plačemo na ramenu :(

Dvorski autori

Posted: 08 Sep 2007, 22:37
by Boki
No, kod vas se baš to tako gadno ne oseča, kao kod nas. Imate puno bogatiju scenu F & SF kao mi. U vašim knjižarama ima puno više prevoda, u trafikama je puno više revija i sličnog. Uvijek, kad dođem u Hrvatsku, si kupim koju knjigu, reviju ili slično. Uvijek nađem što za povoljan novac. :headbang:

Posted: 10 Sep 2007, 19:17
by SAMSUILUNOV OTAC
Pozdrav, Boki!
I nije bed za jezik. Ja sam mislio da ne razumijem slovenski, pa mi je Tanja dokazala da se varam. :headbang:

Posted: 10 Sep 2007, 19:35
by Tanja.C
Svi smo mi Slovenci. :ocasion: