Maggie

Rasprave o SF filmovima

Moderator: TB

Forum rules
Zabranjeno je objavljivanje, slanje, razmjena i promoviranje filmskog sadržaja koji je zaštićen autorskim pravom, a dobavljen nelegalnim putem.
Post Reply
tnicholson
Hani
Posts: 57
Joined: 20 Jun 2014, 13:44
Location: Velez
Contact:

Maggie

Unread post by tnicholson » 09 Jul 2015, 12:52

Maggie

Zombie apokalipsa sa Arnoldom Schwarzeneggerom ... Nije nešto što bismo očekivali, a film nije onakakav kakav sam očekivao da će biti - bolji je.

Znate već kako ide zombie apokalipsa: keep calm and don't get bit. Gađaj glavu. Kardio. Zanimljivo, odgledao sam dosta ZombApoc filmova (28 days later, World War Z, Shaun of the dead, Resident Evil, I Am Legend, Zombieland ...) te seriju TWD, igrao Left 4 Dead 2, No More Room In Hell i dok sam gledao Maggie imao sam dojam da gledam nešto novo, proživljavam otkriće ZombApoc tematike iznova. Sa elementima horora, drame, obiteljskog filma, možete zaboraviti na klišeje iz svijeta zombijea. Da, nedoumice tipične za situaciju u kojoj je netko ugrižen postoje no u ovom filmu su puno bolje promišljene. Pojavljuju se čak tri opcije, i neočekivan četvrti rasplet, sa istim rezultatom, ali za likove u film izbor svejedno nije lagan. Usto, način na koji se Arniejev like, Wade, suočava sa time stavlja taj aspekt zombie universa pod novo svijetlo. Izbor nije lagan; mjesto onog hirovitog rješavanja inficirane osobe metkom u potiljak Wade (Arnie) ne pristupa olako toj situaciji i dugo promišlja što učiniti i koliko bi želio izbjeći tu odluku toliko ju i nastoji odgoditi.

Najveća zamjerka filmu je spor tempo - bar po onome što kaže internet. Naravno, ako glumi Arnie sigurno će netko očekivati pucačinu i puno cliffhangera, ikonskih rečenica. I činjenica da u filmu ima zombija ne mora značiti da su fokus zombiji. Ono što dobijete je gledljiv film, nije spektakularan kao I Am Legend (koji sad nakon toliko godina nije bog-zna-što, holivudski film o lone rangeru), drugačijeg sadržaja nego što smo navikli kod filmova iste tematike i stoga zanimljiviji. Jednom riječju, osvježenje.
"Stavio bih i ja ovdje neki citat da sam načitan k'o vi." - tnicholson

User avatar
Xaotix
The Source
Posts: 2715
Joined: 19 Apr 2005, 12:55
Location: Schrodingerova kutija

Re: Maggie

Unread post by Xaotix » 13 Jul 2015, 01:36

Po traileru mi se činio zanimjiv, ali vjeruj ti trailerima :(
Jel se to vrti po kinima?

Rekao bih da su htjeli ozbiljnu dramu, ali su se zeznuli ubacivši Švarcentregera u glavnu ulogu, i odbili ljude koji su očekivali nešto u stilu Walking Deada.
Stavit ću si ovo na "Za gledat" listu, pa kad stigne na red...

Off topic:
I am the legend nijie bio bog zna što ni kad je izašao, ali o tome možemo u odgovarajućem topicu :)
Randomness is strong with this one!

Post Reply