Edge of Tomorrow [2014]

Rasprave o SF filmovima

Moderator: TB

Forum rules
Zabranjeno je objavljivanje, slanje, razmjena i promoviranje filmskog sadržaja koji je zaštićen autorskim pravom, a dobavljen nelegalnim putem.
Post Reply
User avatar
Belzebubbles
Ancient
Posts: 840
Joined: 16 Feb 2007, 00:52
Location: zgri

Edge of Tomorrow [2014]

Unread post by Belzebubbles » 11 Oct 2014, 11:08

Prekrasan i pažljivo snimljen film. Moja je igra pogađanja izvora izolirala tri glavna elementa:
1. Saving Private Ryan (zbog, jel, Normandije)
2. Matrix (zbog mehanike čudovišta)
3. Zvjezdani jurišnici (zbog svega ostalog)

Moram osobno reć da volim moćne glavne ženske likove i ovdje je ova plavuša stvar odradila brutalno zanimljivo.
Men je Tom Cruise odbojan lik, i to ne samo zato što štuje neš iz SF knjige (budimo realni, nije jedini). Neg zato jer je tako bleh.
Ali ovdje nije! Prelijepo je simpatičan i šaljiv i zbunjen i sve ikad. Totalno simpatično i iznenađujuće za njega. Kad sam vidio da on glumi, iskreno sam mislio da će usrat film. Al dobar je! Isto kao što je ponio cijeli onaj film o onim klonovima koji paze na Zemlju, a kojem sam zaboravio ime sada.
I iako se jedan dio radnje stalno ponavlja, moram im priznat da su prekrasno odradili i nijedna iteracija nije dosadna (za dosadne iteracije preporučam paket od 8 famoznih epizoda The Melancholy of Haruhi Suzumiya nakon kojih putovanje kroz vrijeme počne imat smisla, al više ništa drugo nema smisla jer ti je mozak iscurio krišom kroz uho).
Plus, još je veći vau da meni koji prezirem lijene filmove o ušljivom putovanju kroz vrijeme i takve bi filmove generalno trebalo zabranit ženevskom konvencijom - ovdje putovanje kroz vrijeme ima smisla. Vau.

User avatar
Nazir
Ancient
Posts: 917
Joined: 09 Aug 2006, 16:41

Re: Edge of Tomorrow [2014]

Unread post by Nazir » 11 Oct 2014, 22:25

Nisam gledo film, ali mogu uputiti da je rađen po djelu japanskog pisca, a ima i manga. Naravno, original je mnogo bolji, tako tvrdi osoba od koje prenosim info.

Post Reply