Endhiran [2010]

Rasprave o SF filmovima

Moderator: TB

Forum rules
Zabranjeno je objavljivanje, slanje, razmjena i promoviranje filmskog sadržaja koji je zaštićen autorskim pravom, a dobavljen nelegalnim putem.
Post Reply
User avatar
Belzebubbles
Ancient
Posts: 840
Joined: 16 Feb 2007, 00:52
Location: zgri

Endhiran [2010]

Unread post by Belzebubbles » 12 Jun 2011, 12:02

http://www.imdb.com/title/tt1305797/
Xaotix je bio neki trejler stavio prije..
Dakle, indijski film o robotu. Nekima bi suspektno bilo već i to što se glavni glumac u kreditsima potpisuje kao Super Star Rajni, ali ono. Glavna glumica je neka misica ovog i onog, kao, studirala je arhitekturu.
Uglavnom, ovo je čudo od filma. U nekim pogledima, u drugima je popriličan fejl. Para je uloženo, čini se, gomila. I to se isplatilo glede samog izgleda jer efekti izgledaju oke. Viđao sam i gore. Radnja je... bogata. Ima zaista svega (doduše, stvarno su mogli izbaciti scenu u kojoj Chitti priča s komarcima gdje ga oni nagovaraju da ih stavi kao nacionalnu pticu Indije). Pjesma i ples, mislio sam da će to biti fejl, ali ludilo je. Bile su mi titlovane i riječi pjesama pa ni tu nije bilo mjesta za dosadu. Primjer:
http://www.youtube.com/watch?v=53i8iBnd ... re=related
Posebno su mi interesantne neke lokalne posebnosti, poput toga da se jedna žena ubije zato što su je svi vidjeli golu.
Manijakalno bogat spektakl, sve u svemu. Od tri sata trajanja :happy1:
p.s. Mogući su neki subverzivni elementi, ali nisam siguran jer ne poznajem toliko (uopće) indijsku kulturu. Ali, kada policajac traži mito, a robot mu zareže nožem ruku (jer se radi o nekoj igri riječi, neš sa cut it, ovo ono. Uglavnom, robot doslovno shvaća riječi koje ustvari predstavljaju neki signal za davaj mito). Dakle, vjerojatno je komentar korupcije u društvu. Čak sam i ja čitao o tome. ^^
I štajaznam, postoje neka mala provociranja religije. Jer robota počesto shvaćaju kao boga lokalni stanovnici. A možda i neka propitivanja tradicije, to posebno imajuć u vidu apsurdnost one epizode kada se žena zbog sramote golotinje ubije.

Post Reply