FFK 2016 - Arheološke priče (15.06.2016)

Obavijesti i diskusije o natječajima za pripovjetke, romane, slike, ilustracije, fotografije, stripove, filmove i slično.

Moderator: Ire

Forum rules
1. NASLOV - mole se svi koji će postati natječaje u ovom podforumu da u "Naslov" stave službeni naslov natječaja te za godišnje natječaje (dakle, one koji se ponavljaju svake godine - poput sferakonskog ili istrakonskog) u naslovu napišu i godinu za koju je taj natječaj objavljen.
2. POST - mole se forumaši da prenesu cijeli natječaj (kopi-pejstaju ili prepišu), a ne stave samo link. Također bi bilo dobro istaknuti datum do kada natječaj traje i adrese na koje se uratci šalju.
3. STARI NATJEČAJI - natječaji kojima je istekao rok trajanja i/ili koji su zaključeni, ostaju u ovom podforumu, ali su zaključani, dakle u njima se više ne može postati. Ukoliko netko ima neko pitanje u vezi starog natječaja, slobodan je otvoriti novi topik u za to adekvatnom podforumu.
4. POSTOVI KOJI NISU NATJEČAJI - u ovom će podforumu biti uklonjeni i preseljeni u adekvatne podforume.
User avatar
LordShaper
The Q
Posts: 1053
Joined: 02 Jan 2008, 14:15

FFK 2016 - Arheološke priče (15.06.2016)

Unread post by LordShaper » 21 Apr 2016, 14:25

ORGANIZACIJSKI ODBOR 15. FESTIVALA FANTASTIČNE KNJIŽEVNOSTI U PAZINU I ŽMINJU OGLAŠAVA

NATJEČAJ ZA ARHEOLOŠKE PRIČE

Ovim se natječajem traže priče iz žanrovskog spektra znanstvene fantastike – fantasyja – nadnaravnog horora koje na bilo koji način obrađuju ili koriste tematiku ili arheološke motive, a poželjne su priče koje imaju veze s nekropolama i slično. Po želji, ali nipošto vas na to nećemo obvezati, ako vas nadahnuće posluži smjestite radnju svojih priča u Istru, poglavito u centralni dio Istre, poželjno na područje općine Žminj, a bilo bi lijepo da spomenete i Grad Pazin. Ako vam to ne odgovara, arheološkim temama se možete pozabaviti na bilo koji fantastičan način.

Primaju se priče napisane na hrvatskom jeziku ili na drugim jezicima s kojih ne treba prevoditi, duljine do 10 novinskih kartica (18.000 znakova, uključujući i razmake!).

Priče moraju biti originalne, tj. neobjavljene. Neobjavljenom se pričom smatra ona koja još ni na koji način nije pružena na uvid javnosti u tiskanom ili u elektronskom mediju, uključujući i internet.

Priče treba slati isključivo elektronskom poštom na adresu ffk.price@gmail.com,
kao privitak poruci, u RTF formatu, bez zaglavlja, podnožja, numeracije stranica i ikakvih drugih posebnih formatiranja teksta, na latinici u fontu Times New Roman. Priče moraju biti potpisane imenom i prezimenom autora. Na kraju priče u nastavku teksta treba biti priložena kratka bio-bibliografija autora, odnosno bilješka o piscu, te autorovi kontakt-podaci uz obaveznu e-mail adresu i broj telefona. Priče koje pristignu u drugim formatima ili prijave koje ne sadrže sve propisane elemente, neće se ni otvarati, odnosno neće se uzimati u obzir.

Prosudbena komisija odabrat će najbolje priče za objavljivanje u zajedničkoj zbirci, koja će biti predstavljena na 15. Festivalu fantastične književnosti koji će se održati u Pazinu i Žminju, od 26.-28. kolovoza 2016. godine.
Priče odabrane za objavljivanje u zbirci se ne rangiraju i ne nagrađuju posebnim nagradama. Autori čije se priče odaberu za zbirku bit će pozvani da svoje priče predstave na spomenutom Festivalu.

Rok za slanje priča je 15. lipanj 2016. godine.
Proud member of "Ireini najdraži ne-purgeri"

...and then Buffy staked Edward. The End

User avatar
LordShaper
The Q
Posts: 1053
Joined: 02 Jan 2008, 14:15

Re: FFK 2016 - Arheološke priče (15.06.2016)

Unread post by LordShaper » 21 Apr 2016, 14:26

Eto, drugarice i drugovi, FFK ipak živi :cheers:
Proud member of "Ireini najdraži ne-purgeri"

...and then Buffy staked Edward. The End

User avatar
LordShaper
The Q
Posts: 1053
Joined: 02 Jan 2008, 14:15

Re: FFK 2016 - Arheološke priče (15.06.2016)

Unread post by LordShaper » 08 Aug 2016, 12:49

Izgleda da je sve još u pogonu, evo rezultata (makar ih se mora tražiti svijećom po fb):

Na natječaj ovogodišnjeg Festivala fantastične književnosti stiglo je 33 priča među kojima su za objavljivanje u zbirci ''Arheološke priče'' odabrane sljedeće priče sljedećih autora:

Adrijan Sarajlija: Tagomijeva šetnja

Danijel Bogdanović: Brindisijevi tuneli

Ernest Sanders: Neznani junak

Goran Skrobonja: Crna tajna Belog brda

Marko Fančović: Iskušenje ledy Isabel

Milena Benini: Pas i ključ

Vanja Spirin: Jonina pustolovina

Zoran Vlahović: Cijena napretka

Jasmina Blažić: Čuvar

Tamara Babić: Legenda o žminjskoj vili

Mira Satarić: Nekropola

Maja Oređšković Igrić: Tajna crvene prašine

Aleksandar Žiljak Reklama

Marija Serdar: Životni poziv

Hrvoje Prčić: Dobri stari šovinizam

Dragić Rebrenović: Sije leži dobri Radoje

Igor Rendić: Memoresf

Radovan Petrović: Nagrada starog grada

Vladivoj Lisica-Fox: Dar

Čestitamo uvrštenim autorima i zahvaljujemo svima koji su poslali svoje priče. Priče je odabrala komisija u sastavu Tihana Linardon i Mirko Grdinić. Autore i njihove priče te zbirku ''Arheološke priče'' predstavit ćemo na predstojećem Festivalu fantastične književnosti koji će se održati 26. i 27. kolovoza 2016. u Pazinu i Žminju.


Congrats svima koji su upali :cheers:
Proud member of "Ireini najdraži ne-purgeri"

...and then Buffy staked Edward. The End

Locked