Konkurs za e-zbirku horor priča Nešto diše u mojoj torti 4

Obavijesti i diskusije o natječajima za pripovjetke, romane, slike, ilustracije, fotografije, stripove, filmove i slično.

Moderator: Ire

Forum rules
1. NASLOV - mole se svi koji će postati natječaje u ovom podforumu da u "Naslov" stave službeni naslov natječaja te za godišnje natječaje (dakle, one koji se ponavljaju svake godine - poput sferakonskog ili istrakonskog) u naslovu napišu i godinu za koju je taj natječaj objavljen.
2. POST - mole se forumaši da prenesu cijeli natječaj (kopi-pejstaju ili prepišu), a ne stave samo link. Također bi bilo dobro istaknuti datum do kada natječaj traje i adrese na koje se uratci šalju.
3. STARI NATJEČAJI - natječaji kojima je istekao rok trajanja i/ili koji su zaključeni, ostaju u ovom podforumu, ali su zaključani, dakle u njima se više ne može postati. Ukoliko netko ima neko pitanje u vezi starog natječaja, slobodan je otvoriti novi topik u za to adekvatnom podforumu.
4. POSTOVI KOJI NISU NATJEČAJI - u ovom će podforumu biti uklonjeni i preseljeni u adekvatne podforume.
User avatar
garion
Ewok
Posts: 36
Joined: 04 May 2015, 10:10

Konkurs za e-zbirku horor priča Nešto diše u mojoj torti 4

Unread post by garion » 24 Aug 2015, 10:48

Daje se na znanje, Torta ponovo diše! Uz standardnu autorsku postavku ima još mesta u kuhinji, te smo voljni da ga ustupimo novim drugarima!
Tim povodom, raspisujemo konkurs za horor priče!

Tema: Nova godina

Dužina: do 30.000 karaktera (sa razmacima/belinama)

Jezik: srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski...

Količina: Jedna priča po autoru

Rok: 01.novembar

Priče šaljite na nestodise@gmail.com, ili ih po starom običaju pošaljite u inbox FB stranice ,,Nešto diše u mojoj torti''. Uz priču, pošaljite i kratku biografiju. Za sva pitanja slobodno koristite FB. Srećno!

O samoj zbirci postoji i topik na ovom forumu, pa ko hoće, može baciti pogled...Ukratko, reč je o e-zbirci horor priča koja redovno izlazi svakog decembra pred novogodišnje praznike, počev od 2012e. Prva ,,Torta'' je napravila svojevrsni bum na srpskoj fantazi sceni, sa više od 4000 preuzimanja, i komunikacijom sa čitaocima na način i putem medija koga do tada pisci kod nas nisu dovoljno koristili. Od druge i treće Torte, priključuju nam se i pisci iz Hrvatske i CG(na žalost još uvek nemamo autora iz BIH, nadamo se da će se i to promeniti), te ceo projekat poprima i regionalni karakter. Kroz ove zbirke su prošla i mnoga značajna imena fantazi scene, npr. Pavle Zelić, Miloš Petković, Vladimira Becić, Radoslav Slavnić itd. Za petu Tortu, decembra 2016.g, planira se i štampano izdanje, odabir najboljeg od dosadašnjih, best of...Pišite i šaljite vaše radove!
Strah je ubica uma.

User avatar
garion
Ewok
Posts: 36
Joined: 04 May 2015, 10:10

Re: Konkurs za e-zbirku horor priča Nešto diše u mojoj torti

Unread post by garion » 02 Nov 2015, 09:03

Poštovani
Obaveštavamo vas da je konkurs produžen do 15.11.ove godine.
Sve pristigle priče ćemo pažljivo pročitati i objektivno oceniti, a autori će biti blagovremeno
obavešteni o rezultatima konkursa.
Strah je ubica uma.

User avatar
garion
Ewok
Posts: 36
Joined: 04 May 2015, 10:10

Re: Konkurs za e-zbirku horor priča Nešto diše u mojoj torti

Unread post by garion » 24 Nov 2015, 10:15

REZULTATI KONKURSA:
Konkurs je završen. Nakon provere utvrđeno je da 29 pristiglih priča ispunjavaju zadate kriterijume, te se pristupilo njihovom vrednovanju.

Nakon glasanja, odlučeno je da će se sledeće priče naći u novoj Torti:
1. Aleksandar Perić, Neoprošteno (balkanska priča)
2. Miloš Petrik, Sistem
3. Mira Satarić, Kolo Svaroga
4. Vedran Bokor, Blagoslov jutarnje tišine
5. Vojin Desančić, Buđenje
6. Filip Nikolić, Proklet(i)je
7. Igor Lazarević, Povratak
8. Jelena Crnjaković, Zimski vilenjak
9. Sara Huskić, Nova godina
10. Mladen Milosavljevic, Konak
Zahvaljujemo se svima koji su dostavili svoje radove na konkurs, kao i onima koji su vest o konkursu širili i na taj način dali svoj doprinos. Autore čiji će radovi biti objavljeni u ovogodišnjoj Torti uskoro ćemo kontaktirati, radi uređivanja priča.
Strah je ubica uma.

Locked