Konkurs za kratku priča o starim bogovima (15.04.2013.)

Obavijesti i diskusije o natječajima za pripovjetke, romane, slike, ilustracije, fotografije, stripove, filmove i slično.

Moderator: Ire

Forum rules
1. NASLOV - mole se svi koji će postati natječaje u ovom podforumu da u "Naslov" stave službeni naslov natječaja te za godišnje natječaje (dakle, one koji se ponavljaju svake godine - poput sferakonskog ili istrakonskog) u naslovu napišu i godinu za koju je taj natječaj objavljen.
2. POST - mole se forumaši da prenesu cijeli natječaj (kopi-pejstaju ili prepišu), a ne stave samo link. Također bi bilo dobro istaknuti datum do kada natječaj traje i adrese na koje se uratci šalju.
3. STARI NATJEČAJI - natječaji kojima je istekao rok trajanja i/ili koji su zaključeni, ostaju u ovom podforumu, ali su zaključani, dakle u njima se više ne može postati. Ukoliko netko ima neko pitanje u vezi starog natječaja, slobodan je otvoriti novi topik u za to adekvatnom podforumu.
4. POSTOVI KOJI NISU NATJEČAJI - u ovom će podforumu biti uklonjeni i preseljeni u adekvatne podforume.
User avatar
ratchet
Ancient
Posts: 878
Joined: 19 Aug 2007, 21:04

Re: Konkurs za kratku priča o starim bogovima (15.04.2013.)

Unread post by ratchet » 04 Feb 2013, 20:06

Mislim da smo jednom prilikom i raspravljali o tome koliko vrijedi pisanje i vrijedi li pisati ako to na kraju nitko ni ne čita.
I još uvijek ne znam što bih na to odgovorio. Je da i pisanje samo po sebi znači dosta, ali kad objaviš kao ja, ajmo reći pristojnu hrpu priča, onda sam entuzijazam koji je prije mogao gurati naprijed više ne vrijedi toliko. Ovo što sad pišem bi trebalo u onu temu o domaćoj produkciji al nema veze.
Uglavnom, u zadnjih par godina sam napisao samo šacicu kratkih priča. Dvije za Istrakon od 5 kartica ( ne platim ulaznicu ), potrudio sam se za onaj Smak, jer je to bilo za Eurocon, na koji na kraju nisam mogao ni doći, i za Istomancera ( jer je to bilo za Šišu ), te FFK jer mi se išlo na festival a tko će sam platiti sve troškove. Skrpio sam nešto i za ovogodišnju Sferakonsku ( završio bolje reći jednu staru 3 godine, a i za Sirius B sam samo skratio jednu staru )
Dakle, u dvije, pa i nešto više, godine niti 50 kartica, a ideje i skice, pa i započete priče se gomilaju, krenem pa zaboravim na njih, ali volje za pisanje baš i nemam, tako da o bacanju u vjetar ili očekivanju nečeg zauzvrat ni ne razmišljam.
Jer, vrijedi li zbilja pisati kad nitko to ne pročita ili je bolje pristati na bilo kakve uvjete samo da dođeš do neke publike, e to ne znam. A uglavnom mi je u zadnje vrijeme i svejedno.
Čovjek je u potpunosti za religiju sve dok ne posjeti neku istinski religioznu zemlju. Nakon toga se svim srcem odjednom zalaže za kanalizaciju, mehanizaciju i zajamčenu minimalnu plaću.
Aldous Huxley

User avatar
Xaotix
The Source
Posts: 2695
Joined: 19 Apr 2005, 12:55
Location: Schrodingerova kutija

Re: Konkurs za kratku priča o starim bogovima (15.04.2013.)

Unread post by Xaotix » 18 May 2013, 00:42

Rezultati:
''I odape strijelu žedna vrha''- Davorin Horak (Zagreb); ''Ristov susret sa Bogom'' - Dragić Rabrenović (Bijelo Polje); ''Perunov gnjev'' - Stjepo Martinović (Zagreb); ''Demon iz stare zidine'' - Milovan Lalović (Atina); ''Lov na medvjeda'' - Anto Zirdum (Vitez); ''Ada'' - Zlatko Tomić (Split); ''Gnijev zaboravljene boginje'' - Aleksandar Obradović (Bijelo Polje); ''Krv moje krvi'' - Mirko Grdinić (Pazin); ''Crno cveće'' -Tihomir Jovanović (Beograd); ''Tajna uspavane doline'' - Olivera Mašanović (Bar); ''Sa onom koja gmiže oko mene'' - Jasmina Hanjalić (Sarajevo); ''Priča o starim bogovima'' - Vaso Vuković (Danilovgrad); ''Kad bogovi dijele pravdu'' - Anđela Medojević (Mojkovac); ''Jarilovo srce'' - Ajla Smajić (Zenica); ''Krčmareva tajna'' - Goran Ćurčić (Zrenjanin); ''Velesovi biseri'' - Edi Ferhatović (Zagreb); ''Lukijerna za nevjestu'' -Sovjeta Grubešić (Osijek); ''Maglendolska zima'' - Vladimira Becić (Dugo selo); ''Hromi'' - Ninoslav Mitrović (Banja Luka); ''Morina mora da mori'' - Mirjana Ranković Matović (Čačak); ''Itunova osveta'' -Dražen Horvat (Zagreb); ''Ekipa iz kraja'' - Uroš Antić (Beograd); ''Pitagora i Hiperborejac'' - Vladimir Kolarić (Beograd); ''Kriza na Olimpu'' - Ladislav Babić (Čakovec); ''Nebeska igra'' - Dragan Popadić (Tivat); ''Prokleti viking'' - Hrvoje Špac (Zagreb); ''Lokijeva izgubljena priča'' - Marko Merdović (Beograd); ''Leptir'' - Adrijan Sarajlija (Beograd); ''Restart'' - Mario Rosanda Ros (Pula); ''Oblak pare'' - Tamara Lujak (Beograd); ''Sviram na zrakama sunčanim kao na harfi'' - Mirela Jovičić (Umag); ''Bogovi u ljudskom obličju'' - Dajana Šalinović (Rijeka); ''Volšebna prepiska'' - Ranko Rajković (Podgorica); ''Vaskrs Atlanta'' - Nenad Petrović (Beograd).

Fotografije u tekstu su djelovi slika ''Posejdon'' i ''Polideuk'' iz ciklusa Mitske slike akademskog slikara Džeka Hožića iz Sarajeva koje će se naći na izložbi u Bijelom Polju u sklopu festivala.
Izvor: http://www.refesticon.com/news/preview. ... h=#ontitle
Randomness is strong with this one!

Locked