Page 1 of 1

Natječaj Lazara Komarčića i Anomalije (do 30.09.2012.)

Posted: 17 May 2012, 11:05
by Xaotix
Preneseno s lazarkomarcic.org
Društvo ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ i ANOMALIJA™

raspisuju KONKURS za SF&F priču.

USLOVI I PRAVILA KONKURSA:
  • Priča mora sadržati elemente fantastike.
  • Radovi moraju da budu na srpskom jeziku.
  • Na konkursu mogu učestvovati samo radovi koji prethodno nisu objavljeni u štampanom ili elektronskom obliku; nisu dozvoljene ni prerade već objavljenih priča.
  • Radovi poslati na ovaj konkurs ne smeju se nuditi drugim izdavačima za objavljivanje (štampano ili elektronski) niti istovremeno slati na druge konkurse.
  • Jedan autor može poslati najviše do dve priče (uključujući i kolaboracije).
  • Dužina je ograničena. Priča ne sme biti kraća od 8.000 slovnih mesta (računajući i beline), i ne duža od 40.000 slovnih mesta (računajući i beline).
  • Radovi koji ne budu imali naša slova (ć, č, š, đ i ž) automatski će biti eliminisani.
  • Radove slati na imejl: konkurs (at) lazarkomarcic.org U subjektu poruke napisati: ZA KONKURS, a u telu poruke navesti sledeće podatke: Ime i prezime, aktuelnu mejl adresu, kućnu adresu i broj (mobilnog) telefona.
  • Priču poslati u zasebnom fajlu u atačmentu, u nekom od standardnih Word formata. Uz priču možete dostaviti i kraću biografiju, ali to nije obavezno.
  • Rok za dostavu radova je 30. septembar 2012.
Radove će ocenjivati stručni žiri čiji će sastav biti naknadno utvrđen. Rezultati konkursa će biti poznati najkasnije do kraja januara 2013. Rezultati će biti javno dostupni na sajtu i fejsbuk stranici Društva „Lazar Komarčić“, kao i na internet forumima Znak Sagite i Art–Anima.

Najbolje ocenjeni radovi ući će u izbor za antologiju priča ANOMALIJA #2 u izdanju Društva „Lazar Komarčić“.

Sva eventualna pitanja možete nam uputiti na mejl: lazarkomarcic (at) yahoo.com

Srećno!

Re: Natječaj Lazara Komarčića i Anomalije (do 30.09.2012.)

Posted: 17 May 2012, 22:15
by ratchet
Ovaj, ono moraju da budu na srpskom jeziku? Jeli to isključuje srodne jezike? Sad, nije neki problem pisati na ekavici, pišem onako kako govorim i minjam i u e, ije ionako nije moj lengviđ.

Re: Natječaj Lazara Komarčića i Anomalije (do 30.09.2012.)

Posted: 18 May 2012, 01:06
by SAMSUILUNOV OTAC
Nije tu samo ekavica. Imaš i hrpu drugih riječi ili načina izražavanja. Ne znam bi li uzeli priču u obzir ako bi se vidjelo da ju nije pisao izvorni govornih srpskog jezika. Npr. da umjesto šargarepa greškom napišem mrkva itd. :scratch:

Re: Natječaj Lazara Komarčića i Anomalije (do 30.09.2012.)

Posted: 18 May 2012, 01:54
by Milena
Koliko sam ja shvatila (putem neslužbenih informacija), jezik ne bi trebao biti presudan faktor. No to su neslužbene informacije, dakle ne držite me za riječ (niti za reč).

Re: Natječaj Lazara Komarčića i Anomalije (do 30.09.2012.)

Posted: 18 May 2012, 16:16
by ratchet
E stvarno, mogli su lijepo da napišu, kao Istrani kad kažu i srodni jezici ( to tamo valjda znaći i Talijanski ). Al ima da se snađem ja i na srpskom ako treba. Za kog vraga gledam puste serije sa srpskim titlovima? A i ćirilicu sam nekad davno čitat znao.
A ja sam jednom i službeno tražio da pišem na ekavici. U petom osnovne. Imali ti mi Jugosi gore u Germaniji dopunsku nastavu, a između ostalog i srpsko-hrvatski. I loše me išao pravopis, ubi me ije i je. A Srbi bez po muke, njima sve e. Pa se ja bunio i tražio da i ja pišem na ekavici. A učo ( neki Babić, Srbin bre ), mi zabrani. Kaže, piši kako govoriš. I ja poslušo, što da ne. Pa lijepo sljedeći sastav po svom jeziku. Lipo bilo mliko i tako to, sve na i, baš kako govorim. Zabio mi keca, mamicu mu.
A iste godine mi iz njemačkog bio neki Stromberger, tip dva metra, bradat, ko Grizli Adams, Adams ili grizli, svejedno. A nije mi išao tada ni njemački pravopis, a sve ostalo čiste petice. Pa ti on meni metodu, koliko pravopisnih grešaka toliko kokosa po glavi. Dakle, broj pravopisnih grešaka je bio proporcionalan broju čvoruga na glavi. Ej što mi se pravopis naglo popravio, da ne vjeruješ.

Re: Natječaj Lazara Komarčića i Anomalije (do 30.09.2012.)

Posted: 21 May 2012, 15:39
by niniane
Ratchet, samo da ove reminiscencije staviš na papir, i eto ti priče :D

Re: Natječaj Lazara Komarčića i Anomalije (do 30.09.2012.)

Posted: 10 Nov 2012, 18:49
by Xaotix
Rezultati se očekuju početkom 2013...

Re: Natječaj Lazara Komarčića i Anomalije (do 30.09.2012.)

Posted: 02 Mar 2013, 19:38
by Xaotix
Rezultati su ovdje (Ili ovdje, za one koji ne znaju ćirilicu.)
Bit će objavljeno oko 17 priča, nakon uredničkog rada s autorima, a zbirka bi trebala izlaći u jesen 2013.