Page 1 of 1

srpska SFera

Posted: 20 Apr 2007, 00:33
by Hrvoje Prcic
Ȓuh nedavno da je u Srbiji pokrenut fantastički časopis SFera. Mojim prijateljima u Beogradu postavio sam vrlo tešku zadaću da mi ga nabave. Tešku jer ga gotovo nigdje nije ni bilo. Ipak su uspjeli i poslali mi prvi broj toga časopisa specifičnog imena, zajedno s pratećim mu cd-om.

Izdavač je M&S iz Beograda, glavni i odgovorni urednik Slobodanka Matić, inače urednica i NOSTRADAMUSA, magazina za petu dimenziju! Format B5, 52 strane zajedno s koricama, c/b tisak, korice u boji. Uz magazin ide i CD. Sve to nema veze s SF-om, nego je miks denikenovštine, alternative, praznovjerja, svačega pomalo.

Kako općenito stoji sa zaštitom SFerina imena?

Image

Image

Posted: 20 Apr 2007, 15:24
by Tomislav Sakic
Očito ga nema. Ili je to druga zemlja?

Smijesan casopis.

Posted: 24 Apr 2007, 14:11
by Aleksandar Ziljak
CD obećava. :D

Re: srpska SFera

Posted: 24 Apr 2007, 16:05
by Nimrod
Hrvoje Prcic wrote:čuh nedavno da je u Srbiji pokrenut fantastički časopis SFera. Mojim prijateljima u Beogradu postavio sam vrlo tešku zadaću da mi ga nabave. Tešku jer ga gotovo nigdje nije ni bilo. Ipak su uspjeli i poslali mi prvi broj toga časopisa specifičnog imena, zajedno s pratećim mu cd-om.

Izdavač je M&S iz Beograda, glavni i odgovorni urednik Slobodanka Matić, inače urednica i NOSTRADAMUSA, magazina za petu dimenziju! Format B5, 52 strane zajedno s koricama, c/b tisak, korice u boji. Uz magazin ide i CD. Sve to nema veze s SF-om, nego je miks denikenovštine, alternative, praznovjerja, svačega pomalo.

Kako općenito stoji sa zaštitom SFerina imena?

Image

Image
Trenutno, po mom osobnom sudu, jako loše. Ni ime ni žig ni Bočko nisu zastićeni., kolilo sam ja iskopala Ime kao takvo nismo mogli zaštiti zbog PR agencije istog imena, koja se, međutim, na moju veliku radost, nedavno ugasila pa pokrećemo opet taj postupak (vi baš znate prstom u ono što ja radim, jel da?) Inače, otkad radim PR za SFeru znali su me zvati i nuditi PR posao, misleći da sam u gore spomenutoj agenciji. :drunken:

Za bočka su me uputili da prvo moram pitati dopuštenjeod Krste.

Inače, postoji i rumunjsko sf društvo http://www.sferaonline.ro/ što sam otkrila baš kopajući po zaštiti imena. Svaki savjet dobrodošao. :)