BILTEN iz rikruting

Jednogodišnji čušpajz

Moderator: niniane

User avatar
Izitpajn
Shai-Hulud
Posts: 3857
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

BILTEN iz rikruting

Unread post by Izitpajn » 10 Apr 2008, 23:13

Pošto već godinama uzalud moljakamo vas lijenu bagru da se na Sferakonu malo aktivirate i pripomognete kako bi naš i za sada vrlo malo vaš BILTEN bio još bolji, još ljepši i još stariji, odlučili smo ove godine pribjeći drastičnoj metodi potkupljivanja potencijalnih suradnika.

Dakle, drage naše lijenčine, prilozi za Sferakonski BILTEN se od sada plaćaju!

Naravno, ako je nekome palo na pamet da ćete za nekoliko nesuvislih rečenica koje ćete na brzinu skrpati i na papiriću uvaliti GLavnom i ODgovornom URedniku da plače nad vašom pismenošću dobiti novce, onda moramo priznati da smo precijenili vašu inteligenciju. Dakle, prilozi za BILTEN ove će se godine plaćati BONOVIMA ZA ŠANK!

Sistem je sljedeći: za svakih objavljenih pet redaka vijesti novinar će dobiti honorar od jednog decilitra piva. Ako na šanku ne bude točenog piva, nego samo u bocama i konzervama, isti će morati skupiti dovoljnu količinu bonova kako bi se mogao namiriti.

U slučaju antialkoholizma u dogovoru sa šankom bit će moguće konvertirati pivo u neku drugu tekućinu ili eventualno sendvič. Tečajna lista dogovorit će se naknadno.

Bitne napomene:
1. Honoriraju se objavljeni tekstovi, a objavljuju se samo oni koji kvalitetom i sadržajem zadovoljavaju koncepciju BILTENA. Ako niste sigurni što ovo znači, predlažemo dva moguća pristupa: teorijski i eksperimentalni. Teorijski: pogledajte kako izgleda Sferakonski BILTEN i sami zaključite što se traži. Eksperimentalni: nabadajte vijesti i kad pogodite, držite se toga. Uredništvo, naravno, preferira teorijski pristup.
2. Urednik zadržava pravo prekrajanja ili kraćenja svake vijesti kako bi se zadovoljili kriteriji (nedostatka) kvalitete potrebni za objavljivanje u BILTENU. Svaki novinar dostavljanjem vijesti prihvaća mogućnost da će u BILTENU izaći nešto posve različito od onoga što je on imao na umu. U slučaju prekrajanja ili kraćenja honorira se samo dio vijesti koji je napisao novinar (dakle, ako napišete dvadeset redaka, a urednik izbaci pola i nadopiše još deset svojih redaka, plaća vam se samo vaših deset redaka). Poanta ovoga nije da se novinare zakine za honorar, već da se koncepcija BILTENA održi ideološki čistom.
3. Svi prilozi moraju biti potpisani imenom koje se nalazi na akreditaciji priložitelja (to je ono što vam visi oko vrata, a nije kamen). Bon za šank će glasiti na ime i pri unovčenju bona novinar mora predočiti svoju akreditaciju. Prilozi se objavljuju nepotpisani osim ukoliko novinar izričito ne napomene da želi da ga se potpiše.
4. Moguće je da urednik za neku vijest ili sočni komentar dodijeli bonus novinaru kako bi ga nagradio ili stimulirao da i dalje donosi takve stvari. Obrazloženja će možda biti, a možda i ne. Svatko tko od urednika na bilo koji način bude pokušavao izmusti bonus koji nije zavrijedio, bit će psihoanaliziran u sljedećem broju.

Svako od ovih pravila podložno je promjeni, ali svi involvirani bit će na vrijeme obaviješteni.

Sve daljnje informacije naći ćete na http://bilten.blog.hr

User avatar
Xaotix
The Source
Posts: 2695
Joined: 19 Apr 2005, 12:55
Location: Schrodingerova kutija

Re: BILTEN iz rikruting

Unread post by Xaotix » 11 Apr 2008, 00:17

I ja bih bio mali od biltena!
(Rekao bih to i bez bonova, ali kako si javno ponudio... :uzdravlje:)
Randomness is strong with this one!

User avatar
Nazir
Ancient
Posts: 917
Joined: 09 Aug 2006, 16:41

Re: BILTEN iz rikruting

Unread post by Nazir » 11 Apr 2008, 00:21

Ponuda nadasve primamljiva, makar mi se cini da cemo se morat hebeno namucit da bi dosli do npr. 5 deci :zubo:

User avatar
Izitpajn
Shai-Hulud
Posts: 3857
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Re: BILTEN iz rikruting

Unread post by Izitpajn » 11 Apr 2008, 00:47

Xaotix wrote:I ja bih bio mali od biltena!
(Rekao bih to i bez bonova, ali kako si javno ponudio... :uzdravlje:)
A ti dosad nisi bio na Sferakonu?
Nazir wrote:Ponuda nadasve primamljiva, makar mi se cini da cemo se morat hebeno namucit da bi dosli do npr. 5 deci :zubo:
To je samo 25 redaka iliti pola stupca ;)

User avatar
Nazir
Ancient
Posts: 917
Joined: 09 Aug 2006, 16:41

Re: BILTEN iz rikruting

Unread post by Nazir » 11 Apr 2008, 01:44

E sad, jel redak onaj biltenovski u kojem obično jedna print stranica ima po 3-4 stupaca pa su oni mnogo manji ili se radi o dužini redaka po čitavoj word strani? (al sam picajzla :lol: )

User avatar
Izitpajn
Shai-Hulud
Posts: 3857
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Re: BILTEN iz rikruting

Unread post by Izitpajn » 11 Apr 2008, 08:36

Jesi :dum:

Post Reply