Baza dopunjena

Razgovori ugodni o udruzi, prostoru, tračevima i svemu ostalome ...

Moderator: niniane

User avatar
Ire
Phd In Horribleness
Posts: 6638
Joined: 04 Aug 2003, 18:51
Location: Zagreb

Unread post by Ire » 29 May 2007, 08:46

kod mene se sve dobro vidi. možda trebaš podesiti character encoding?

pozdrav i tebi :uzdravlje:
Instant Geek. Just Add Coffee.

User avatar
dan555
Ewok
Posts: 6
Joined: 29 May 2007, 08:33
Location: Nigdina
Contact:

Unread post by dan555 » 29 May 2007, 08:55

Ja ne vidim naša slova na Monolitu i Kentauru.
Encoding se automatski podešava (ne pomaže mi ni promena).

Već smo Izitpajn i ja razmenili mišljenja o ovome, možda je to samo do mene. Zato smo zamolili i druge da pogledaju.

Hvala, ovo mi je omiljeni smajli, haha, :uzdravlje: a ima još jedan, samo da vidim ima li ga ovde, aaa, evo ga, hehe. :janpi:
Image

User avatar
Izitpajn
Shai-Hulud
Posts: 3856
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Unread post by Izitpajn » 29 May 2007, 15:19

Ovaj odgovor ima nemjerljiv potencijal za podjebavanje. Kao prvo:
Ire wrote::shock: ajme zeljko, ti se nisi igrao s djecom nego sam sa sobom? :lol:
Kako si, zaboga, na temelju popisa priča iz Siriusa, zaključila da se igrao sam sa sobom? :shock:

Drugo:
Ire wrote::shock: ajme zeljko, ti se nisi igrao s djecom nego sam sa sobom? :lol:
Otkud znaš, možda se igrao s kuhinjom?

I treće:
Ire wrote::shock: ajme zeljko, ti se nisi igrao s djecom nego sam sa sobom? :lol:
Onim iz "Života na sjeveru"?

:wave:

User avatar
Izitpajn
Shai-Hulud
Posts: 3856
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Unread post by Izitpajn » 29 May 2007, 15:48

dan555 wrote:Ja ne vidim naša slova na Monolitu i Kentauru.
Probaj sad. Pokušao sam nešto, a ako nevalja, onda dižem ruke od svojih HaXXoR sKiLLz :drunken:

User avatar
Izitpajn
Shai-Hulud
Posts: 3856
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Unread post by Izitpajn » 29 May 2007, 16:13

E jebo te Word Press!

ZNAO sam da će biti ovakvih problema! Reci ti meni, Ire, kako da ja u jebenom Word Pressu stavim ovo:

Code: Select all

 <tr>
  <td>naslov priče</td>
  <td>naslov originala</td>
  <td align=center>godina nastanka</td>
  <td>autor</td>
  <td align=center>broj časopisa/šifra zbirke</td>
 </tr>
i da na stranici koju ljudi gledaju piše ovako kako je gore!

User avatar
Ire
Phd In Horribleness
Posts: 6638
Joined: 04 Aug 2003, 18:51
Location: Zagreb

Unread post by Ire » 29 May 2007, 16:17

print screen pa slika? :dontknow:
Instant Geek. Just Add Coffee.

User avatar
Izitpajn
Shai-Hulud
Posts: 3856
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Unread post by Izitpajn » 29 May 2007, 16:20

A ja mislio ja improvizator :drunken:

Okej, čačkat ću još malo, pa ako ne iščačkam, printscreen it is :wave:

User avatar
Ire
Phd In Horribleness
Posts: 6638
Joined: 04 Aug 2003, 18:51
Location: Zagreb

Unread post by Ire » 29 May 2007, 16:35

jesi probao ubacit kod direkt u HTML?
imaš ikonicu za otvorit prozorčić s HTML-om
Instant Geek. Just Add Coffee.

User avatar
Izitpajn
Shai-Hulud
Posts: 3856
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Unread post by Izitpajn » 29 May 2007, 17:18

Naravno da jesam!

Dakle, u HTML-u napišem <td> koji onda na ekranu treba izgledati kao <td>, a on to u editoru prevede u, jelte, <td> što se na samom sajtu izgubi jer, naravno, riječ je o čistoj HTML komandi...

Obožavam programe koji rade na principu ja ću sada napraviti ono što mislim da je korisnik mislio :x :x :x :x :x

Okej, stavio sam kao sliku i nek se slika...

User avatar
dan555
Ewok
Posts: 6
Joined: 29 May 2007, 08:33
Location: Nigdina
Contact:

Unread post by dan555 » 29 May 2007, 17:20

Da kažem i ovde, meni su tabele sada OK.
Šta god da si im uradio, rešilo je problem. :blob:
Image

User avatar
Izitpajn
Shai-Hulud
Posts: 3856
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Unread post by Izitpajn » 29 May 2007, 17:30

Ahhh :hehe: Svaki put sam editirao u Notepadu za koji sam mislio da je najobičniji tekst editor. Uz dodatnu opciju da možeš stvar kodirati na nekoliko načina: ANSI, Unicode i UTF-8. Dosad sam to ignorirao a on je valjda po defaultu snimao kao ANSI (ili Unicode, ma što to bilo), a sad sam stavio kao UTF-8 et viola :aaa:

User avatar
Izitpajn
Shai-Hulud
Posts: 3856
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Unread post by Izitpajn » 29 May 2007, 17:32

Ipak izgleda da moji HaXXoR sKiLLz nisu za baciti :hehe:

User avatar
dan555
Ewok
Posts: 6
Joined: 29 May 2007, 08:33
Location: Nigdina
Contact:

Unread post by dan555 » 29 May 2007, 17:49

A da pređeš na emEditor?
Uzmeš lepo besplatnu verziju i vrlo lako podešavaš i kako će se dokumenti otvarati i kako će se snimati.
Ja sam se toliko navikao na taj text editor da mi ne smeta što free verzija nema mogućnost FTP-a i snimanja makroa.

btw na nekoj tabeli mi je "pobeglo" ravnanje godina, pa sam to kasnije ispravio, možeš sada preuzeti tu tabelu, ako želiš.

Molio bih nekoga ko ima Future koje nedostaju u spisku: br. 70, 81, 103 i 104, kao i sve od 106 i dalje, da pomogne da kompletiramo ovaj spisak.

Možda se ove tabele čine izlišnim, ali mnogo olakšavaju odluku koje priče prevoditi. Ovako se na jednom vidi jesu li već prevedene i objavljene.

Pozdrav
Image

User avatar
Izitpajn
Shai-Hulud
Posts: 3856
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Unread post by Izitpajn » 29 May 2007, 18:17

dan555 wrote:A da pređeš na emEditor?
Uzmeš lepo besplatnu verziju i vrlo lako podešavaš i kako će se dokumenti otvarati i kako će se snimati.
Ja sam se toliko navikao na taj text editor da mi ne smeta što free verzija nema mogućnost FTP-a i snimanja makroa.
Ma dobro, ja se HTML-a hvatam otprilike jednom godišnje pa mi nema svrhe da se navikavam na bilo kakav editor :) Evo, sad sam s ovim gotov i pitanje kad ću se opet dohvatiti nečeg sličnog...
btw na nekoj tabeli mi je "pobeglo" ravnanje godina, pa sam to kasnije ispravio, možeš sada preuzeti tu tabelu, ako želiš.
Hm, nisam siguran, ali čini mi se da sam nešto takvo već ispravio kad sam sređivao tablice. Sad sam provjerio i sve mi izgleda u redu.

Osim ako ne misliš na alignment unutar ćelije, što mi se, nakon svega, jednostavno ne da...
:oops:

Post Reply