Page 1 of 1

Konvencije- kolovoz 2014.

Posted: 02 Sep 2014, 16:55
by proteus77
Dobro, ljudi, di su izvještaji, slike, anegdote? Čekam, čekam da netko napiše bar nešto, ali ništa. :(

A imali smo u 15 dana, Worldcon, Eurocon, Liburnicon i Domikon...

Kakvi su ulovi, jel Australci donose još uvijek svoju pivu na Worldcon, tko najviše pije, ima li spavanja na konvencijama, ima li seksa na konvencijama, koliki je omjer žena i muškaraca na WC i EC-u? :lol:

Nisam na Facebooku, a slabo pratim i blogove pa dajte tu nek netko napiše nešt, ne mora bit dan-za-danom-dnevnik, ali znam da je dosta forumaša išlo, neki i na dupli program... :oops:

Čekam nestrpljivo. E da, pozdrav svima koji će bit danas na Kajzerici, ja dolazim za 2 tjedna.

Re: Konvencije- kolovoz 2014.

Posted: 02 Sep 2014, 20:38
by Nazir
Uf, mislim da je ljudima šok s godišnjeg na posao, malo puno tražiš :) Meni je eurocon bio jako dosadan, hotelski prostor koji se sastojao samo od panela. Ništ posebno, naše mi je puno bolje. Evenutualno je zanimljivo vidjet hrpe bidova za neke buduće eurocone / worldcone iz drugih zemalja. Na ostalima nisam bio pa nemam pojma ...

Re: Konvencije- kolovoz 2014.

Posted: 05 Sep 2014, 01:27
by Xaotix
proteus77 wrote:A imali smo u 15 dana, Worldcon, Eurocon, Liburnicon i Domikon...
I sad bi odmah temeljite izvještaje? Čekaj malo da ljudi dođu sebi... :krepan: Sletio sam u nedelju i tek danas stigao pospremiti sve stvari koje sam istovario iz ruksaka i normalizirati život.

Al ukratko da ti odgovorim:
Finci truse votku ko ludi, i Poljaci bi im rado parirali Žubrovkom, samo kad bi je mogli donijeti u dovoljnim količinama. Spavanja ima, tokom cijelog dana, neki gadovi su čak spavali i na predavanjima. Po viđenom u Fan villageu bilo je i seksa, ali ne na konju, nego pristojno, u hotelskim sobama. Nisam baš obraćao pažnju na omjere po spolu, ali nisam primjetio niti pederbal (što je politički inkorektno i ni u snu se ne smije reći u zapadnoj evropi). Tu su negdje, podjednako zastupljeni.

E sad uzmi u obzier da je riječ o ogromnom događaju i brojnom ljudstvu, i da mi je možda svašta promaklo.

@Nazir: Uzmi u obzir da je njihov koncept konvencije malo drugačiji, kulturološke razlike u ponašanju itd... Takve stvari drastično mijenjaju sliku događaja.

Bit će neki report.

Re: Konvencije- kolovoz 2014.

Posted: 06 Sep 2014, 08:26
by Nazir
Xaotix wrote:@Nazir: Uzmi u obzir da je njihov koncept konvencije malo drugačiji, kulturološke razlike u ponašanju itd... Takve stvari drastično mijenjaju sliku događaja.
Ma je, to svakako. Al uz dužno poštovanje još uvijek mogu reći da mi je naše puno bolje :D

Re: Konvencije- kolovoz 2014.

Posted: 10 Sep 2014, 12:28
by Izitpajn
Ima nešto i na Biltenu, ali ne previše ;)

Re: Konvencije- kolovoz 2014.

Posted: 06 Oct 2014, 09:38
by proteus77
Pošto se moj dolazak na neki od sastanaka utorkom otegao (a možda se i otegne do Interlibera :/), ima li neki dobrovoljac da mjesec i pol nakon WC-a i EC-a napiše nešto, bar ulov neki, s kim su pričali, neki trofej (slika, knjiga, intervju), jel bio Bekem na konvenciji u Londonu ili Bono u Dublinu? :lol:

Znam da ima rupa u sjećanju :zubo: , ali ono...

Osjećam se ko u crtiću o Zekoslavu Mrkvi kad Hemfri Bogart onako moljaka 5 centi (ili cugu?) za starog drugara u nevolji.

Ako čuvate to za neki izvještaj u Parseku (btw. kad će novi Parsek? :kava: ), onda se i strpim. Ali pošto znam tko piše za Parsek, to ne mogu koristiti kao opravdanje oni koji inače tamo ne pišu! Haug (ili howgh, kak se već piše).

OT P.S. Prometej je loš film.

P.P.S. Ovo gore je interna fora koju možete skužit ako na moj račun uplatite 39.95 kn. Ili ako odete na njuzgrupu hr.rec.film. :D

Edit: fala Izitpajnu na fragmentiranom izvješću. E da, jel se bidalo za EUROCON 2016. u ZG? Brijem da nije, tko je izabran za domaćina? Thx.

Edit 2: Barcelonaaaaaaa (ah, Freddie i Montserrat, kakva to pjesma bijaše...). Zanimljivo, kon u studenom. Baš bih mogao provjerit jel još uvijek Španjolci ne znaju engleski, čudo jedno od naroda. A možda bude i trebalo učit katalonski. :zubo: