Liburnicon 2013

Klubovi, fanzini, konvencije, sajtovi, Bogdaj veći kup ...

Moderator: Dagi

User avatar
Xalik
Ewok
Posts: 4
Joined: 06 Jul 2009, 10:20
Location: Opatija
Contact:

Liburnicon 2013

Unread post by Xalik » 12 Aug 2013, 15:44

SF & Fantasy festival Liburnicon se ove godine održava 23. - 24.08 u Opatiji.

Uz ovogodišnju temu "Pirati" okupili smo veliki broj izvođača, predavača, izlagača i performera koji će ispuniti dva dana raznovrsnim sadržajem.

Od glazbenog programa naglasili bi bandove Belfast Food i The Shamrock, a od mnogobrojnih predavača istaknuli bi Jacqueline Carey (USA), Cheryl Morgan (UK), Koradu Korlevića, Krešimira Miška, Ivana Šimatovića i mnoge druge.

Svake večeri se održava "Pirate party" uz bogat zabavni program.
Vanjski ulaz je besplatan, dok se ulaz na unutarnji program naplaćuje 30kn za jedan dan ili 50kn za dva dana!

Najavu možete pročitati na:
http://liburnicon.org/najava-liburrrnic ... te-edition

Dok se detaljan program nalazi na:
http://liburnicon.org/o-liburniconu/program

ili nas možete pratiti i preko facebook pagea:
http://goo.gl/XtcfJf

proteus77
Pa'u 10. razine
Posts: 311
Joined: 27 Aug 2005, 11:27
Location: Slavonski Brod

Re: Liburnicon 2013

Unread post by proteus77 » 12 Aug 2013, 17:29

Jako lijep program i gosti. Puno sam dobrog čuo o Liburniconu pa mi je još više žao što neću moći doći do Opatije. :(

Well, možda iduće godine... Opet će brodski fandom reprezentirati Ratko M. :cheers:

Kao i u slučaju FFK-a, svako dobro i dobar provod svima koji tamo budu, a organizatorima što manje problema i živciranja. :wave:

proteus77
Pa'u 10. razine
Posts: 311
Joined: 27 Aug 2005, 11:27
Location: Slavonski Brod

Re: Liburnicon 2013

Unread post by proteus77 » 25 Aug 2013, 14:31

OK, znam da je prerano, ali kako je bilo?

E da, sad mi tek pade na pamet: hoće bit Rikona ove godine, ono, dosta su blizu i mjestom i vremenom Liburnicon i Rikon? Mislim, ja navijam da bude što više konvencija, ofskroz. Sad tek vidjeh da je Rikon u listopadu, uglavnom, onda i nisu tolko blizu...

Uglavnom, ko što vidjeh na TV-u (u Vijestima iz kulture, ni manje ni više!) bilo je dobro, ekipa je bila super. Kakva su bila predavanja? S posebnim obzirom na Korada i trojicu NRZ predavača (Ivan Šimatović, Ratko Martinović i Mišak).

Čestitke organizatorima, nadam se da se iduće godine i vidimo!

User avatar
Nazir
Ancient
Posts: 917
Joined: 09 Aug 2006, 16:41

Re: Liburnicon 2013

Unread post by Nazir » 25 Aug 2013, 20:50

Bilo OK, samo što je teško govoriti o Liburniconu kao o konvenciji, i sami su se preimenovali u festival. Tako da sukladno tome, 95% vremena tamo je vrijeme za stolom i s cugom u ruci + koncert. Od sadržaja sam nekako uglavnom sve prekočio, malo je i satnica bila labava, a i dosta je nezgodno biti u prostoru škole koji je bio užasno sparan dok je vani svjež zrak.

NRZ Trio nisam gledao jer nisam zainteresiran za te teme tako da nemam pojma kako je bilo. Doduše, bio je i drugi delegat iz SB-a pa možda da njega pitate :scratch:

Ugl, dio posjetitelja je oduševljen, al ono, to je više onaj dio koji očekuje veselicu. Onaj dio koji očekuje konvenciju je već jako nabrijan na Rikon koji bi se trebao održati u drugom vikendu 10. mj. tako da svakako vidi ako se možeš tamo pojaviti :wave:

User avatar
Acrodyn
Puppeteer
Posts: 112
Joined: 18 Dec 2009, 21:24

Re: Liburnicon 2013

Unread post by Acrodyn » 25 Aug 2013, 21:29

Program je bio što je bio, ali klopa je bila dobra, kao i društvo... Meni dosta. Barem što se festivala tiče, od prave konvencije želim i više od toga. ^^

Ali od programa moram istaknuti Xatixovu aukciju. Bilo je prokleto zabavno i definitivno na kraju ispao najdraži mi program tamo. Šteta što nije trajao duže. :( Rekli su da je nastavak na Rikonu tako da tko je propustio ima priliku to nadoknaditi. A i koliko sam shvatio, najbolje stvari tek slijede... :lol:

User avatar
Xaotix
The Source
Posts: 2695
Joined: 19 Apr 2005, 12:55
Location: Schrodingerova kutija

Re: Liburnicon 2013

Unread post by Xaotix » 26 Aug 2013, 01:52

Program ljetni, ko i prijašnjih godina, s brdom kvizova igara i sličnog, al su ove godine uz napucali i dosta ozbiljnijih predavanja i sadržaja, uključujući i književnost. I naravno, "program" ispred škole, tzv Ribarska noć, drzuženje, klopa , cuga itd... :uzdravlje: :lol: (već im par godina prigovaramo što nema i prženih ribica, ali Opatijci nikako da naprave taj korak :zubo: )
Problem je vrućina zbog koje se nitko ne usuđuje pojaviti na konu prije 7 popodne, pa je sav raniji program pust. Ove godine je uz to u subotu paduckala kiša pa se ni na plaži nije pojavio gotovo nitko (al su došle sirene! Više u skorom reportu), a prognoza je poplašila i ljude s noćnog programa.

Bilo je veselo vidjeti klince u lovu na zakopano blago. Blago je zaista bilo zakopano, pa su e klinci morali prifatiti motike :lol2: Eto kako ih kroz igru naučiti pravim vrijednostima.

@Acrodyn
Drago mi je da ti se GUFF aukcija svidjela, bit će onda da je dobra vijest da će se vrtiti po sim konvencijama iduće dve godine! Proširi glas da ekipa donira zanimljive stvari za Rikon ;) Dat ću sve od sebe da ne promuknem prije i da održimo nivo ;)

@Proteus
Raspitaj se za detalje kojih se trenutno ne možemo sjetiti odmah na izvoru, kod Ratka (predstavljao Brod s one strane pozornice) i Gorana ((predstavljao Brod s ove strane pozornice)! I pozdravi ih :wave:

Bit će još kad mi proradi mozgovina.
Randomness is strong with this one!

User avatar
niniane
Vampiruša
Posts: 2364
Joined: 14 Aug 2006, 11:05
Location: somewhere over the rainbow...

Re: Liburnicon 2013

Unread post by niniane » 04 Sep 2013, 20:47

Da prokomentiram napokon, kad mi se reakcija malo smirila ;)

Sve u svemu, jako mi je drago da sam se dospjela podružiti s dragim ljudima - i to je za mene glavni plus Liburnicona. One dvije i pol programske točke koje su mi bile zanimljive potrefile su se taman u vrijeme kad sam bila usred gorespomenutog druženja, a kako je unutra bilo strahovito sparno i zagušljivo, nije mi se dalo napuštati društvo zbog programa koji mi je osrednje zanimljiv.

Organizacija im je - boli glava. Od nekoordinirane ekipe na šanku zbog koje se čekalo i po petnaestak minuta i koja nikako nije mogla popamtiti tko je došao prije koga, preko nedostupnosti organizatora u trenutcima kad nam je trebalo asistencije oko naše dvije točke programa i tehničkih poteškoća koje ni organizatori sami nisu bili u stanju riješiti, do općeg dojma da se nalazim na pučkoj veselici a la Dani piva, a ne na SF konvenciji. Koncert je bio fora, though - iako većina ljudi koji su došli na njega (i dobar dio onih koji su dolazili isključivo piti i družiti se vani) nije imala ni a od akreditacije. Stoga ekipa koja organizira Liburnicon nema ni najmanje pravo busati se u prsa s megalomanskim brojem posjetitelja - jer većina od njih uopće nisu posjetitelji konvenc... pardon, festivala, nego posjetitelji koncerta i birtije u dvorištu škole.

U svakom slučaju, mislim da me Liburnicon neće tako skoro opet vidjeti :/
... characters, personalities, stories and larps...

User avatar
Xaotix
The Source
Posts: 2695
Joined: 19 Apr 2005, 12:55
Location: Schrodingerova kutija

Re: Liburnicon 2013

Unread post by Xaotix » 05 Sep 2013, 00:39

Stooji sve što si rekla, ali štoi se tiče ponovnog dolaska, još ćemo te mi nagovoriti ;)
- Dva dana zezancije po plaži i žlabranja o SFu na istoj... Plus.
- Blizu im je Billa, pa se ne brineš oko repa na šankku... plus.
- U miru pretresaš teme s ekipom koju vidiš samo po konvoima (bez grižnje savjesti jer ti proimiče predavanje) ... plus.

Ovogodišnje kobasičke i vegeburgeri - plus.
Randomness is strong with this one!

User avatar
niniane
Vampiruša
Posts: 2364
Joined: 14 Aug 2006, 11:05
Location: somewhere over the rainbow...

Re: Liburnicon 2013

Unread post by niniane » 05 Sep 2013, 10:51

Xaotix wrote:Ovogodišnje kobasičke i vegeburgeri - plus.
ok, istina, hrana je bila mrak :D
... characters, personalities, stories and larps...

User avatar
davors
Ancient
Posts: 795
Joined: 19 Aug 2003, 01:51
Location: Pazin
Contact:

Re: Liburnicon 2013

Unread post by davors » 22 Sep 2013, 14:50

Sorry što nisam stigao biti više u toku, drago mi je da su svi zadovoljni... BTW, kad je o piratima riječ, je li bilo na Liburnikonu riječi o Paštafarijanizmu? Ako nije, ima li zainteresiranih da na nekoj od narednih konvencija nešto napravimo na tu temu?
*Istria is a state of mind*

User avatar
Milena
The Q
Posts: 1316
Joined: 05 May 2007, 13:48
Location: tu i tamo
Contact:

Re: Liburnicon 2013

Unread post by Milena » 22 Sep 2013, 15:05

davors wrote:Sorry što nisam stigao biti više u toku, drago mi je da su svi zadovoljni... BTW, kad je o piratima riječ, je li bilo na Liburnikonu riječi o Paštafarijanizmu? Ako nije, ima li zainteresiranih da na nekoj od narednih konvencija nešto napravimo na tu temu?
Ima! :)
I blame Hemingway. Of course, I blame Hemingway for a lot of things. Still working out how to pin global warming on him. (Snarkhunter)

User avatar
Xaotix
The Source
Posts: 2695
Joined: 19 Apr 2005, 12:55
Location: Schrodingerova kutija

Re: Liburnicon 2013

Unread post by Xaotix » 25 Sep 2013, 00:19

I men blagoslova nudličastog pipka!
Randomness is strong with this one!

Post Reply