Emancipacija muškaraca - nikad nisam shvatio što to zna?i, molim pojašnjenje!
pa imate kona?no priliku da se prema vama odnosimo ko prema odraslim ljudima.. :iconbiggrin:
zašto bi vam kuhali, prali, krpali ?arape ako si to i sami, kao odrasle individue, znate napraviti? :dontknow:
Je li sve ovo off topic? Jest, i za to snosim osobnu krivnju. Ire je iz vica spomenula izmi[?]ljenu ma[?]tariju uz [?]tednjak - a ja sam iz vica odgovorio... I onda su stvari oti[?]le u vraĹžju [?]umu.
Žao mi je [?]to se [?]ala ne razumije ukoliko se ne poprati s desecima smje[?]ki?a: :iconbiggrin: :iconbiggrin: :iconbiggrin: :iconbiggrin: :iconbiggrin: :iconbiggrin: :iconbiggrin: :iconbiggrin: :iconbiggrin: :iconbiggrin:
Ono [?]to me zanima jest kakav je bio Essekon, tko je sve ?itao, tko se predstavljao itd. Tko je klopao sendvi?e, tko je lokao za [?]ankom? Tko je izvalio pametnu stvar, tko glupost? To su stvari od kojih se konvencija sastoji!
Uzgred, jo[?] mi je Ĺžao [?]to - ?ini se - od Rikona ove godine ni[?]ta... Nema veze, valjda ?e oĹživjeti '05.
Last edited by Dagi on 10 Nov 2004, 17:19, edited 2 times in total.
Sastojci:
manji karfiol (cvjetača)
2 veće mrkve
1 pileća prsa
vrnje za kuhanje (1/4 do 1/2 onog malog tetrapaka, po ukusu)
kukuruz (1/2 do 1 mala konzerva, po ukusu)
riža, 1 mala šalica za kavu (otprilike)
ulje
sol
Upute:
1. Karfiol opereš i razrežeš na komade. meni je osobno najlakše okrenut ga i samo s nožem napravit krug oko srčike i onda dalje lomit cvjetove. Koje zatim bacam drito u vodu. Vodu posolim i malo pouljim. Kad je gotov, bacim vodu, stavim karfiol sa strane.
2. Mrkvu očistiti, oprat, izrezat na kolutiće. (znam da ne znate da je unutra bilo mrkve ali bilo je. samo smo imali mali manjak tog sastojka.) Skuhati u slanoj vodi. Ocijedit, stavit sa strane.
3. Meso izrezati na komadiće koji su veličine komadića karfiola. Uzeti malo dublju teflonsku tavu ili wok, malo ulja. Baciš meso na to, i čekaš dok ne počne dobijati lijepu smeđu boju (negdje oko sredine, kad je piletina bijela, ja to meso posolim). Baciš na to karfiol i mrkvu i daš mu oko 10 minuta. Dodaš kukuruz i vhnje. Još malo soli. Kad vidiš da ti je vrhnje sve fino stegnulo, jelo gotovo.
4. U lonac ide 1 šalica riže, 2 šalice vode. Sol, malo ulja. Sve to na najjaču vatru, dok ne počne kuhat. Kad se počne dizat da će prelit rub, tik prije no što ga zbilje prelije, smanjiš vatru na najmanje. Uz povremeno miješanje, jednostavno pričekaš da sva voda ispari. Nema cijeđenja, a riža se lako može jesti sa štapićima. Upozorenje: neke riže će htjeti malo više vode za ovakvo kuhanje. preporučam da probate je li gotova, ako nije dodate malo vode i čekate.
***********
Ja korake 1 i 2 radim paralelno. Negdje na kraju njih počnem i korak 4.
Kao salatu uz ovo, meni najbolje paše rajčica.
Ovo jelo bez riže vrlo je lagano i super je večera.
Ekperimentirajte sa karfiolom i mrkvom - jelo mijenja okus ovisno o skuhanosti povrća. Ja sam nama u Osijeku skroz skuhala karfiol, jer meni on takav jako odogovara u kombinaciji sa vrhnjem za kuhanje. S druge strane, kad radim cijelu stvar bez vrhnja i bez kukuruza, onda manje skuham karfiol i dodam papar. Mrkva je super manje ili skroz skuhana u bilo kojoj kombinaciji.
Uživajte!
English is the result of Norman soldiers attempting to pick up Anglo-Saxon barmaids, and is no more legitimate than any of the other results.
- H. Beam Piper, from "Fuzzy Sapiens"
English is the result of Norman soldiers attempting to pick up Anglo-Saxon barmaids, and is no more legitimate than any of the other results.
- H. Beam Piper, from "Fuzzy Sapiens"
Pa, ustvari vrlo rutinski. Bilo je desetak ljudi koji su se svi me?usobno poznavali i to je bilo to. On rekao svoje, ja rekao svoje, bilo i malo ?itanja i kvit. Ništa posebno. Bilo nam je bolje dok smo kuhali u komuni.