LR 24 - TB

Sudjelujete u literarnoj radionici pisanjem, čitanjem i komentiranjem priča

Moderators: Nimrod, niniane

User avatar
Nimrod
The Q
Posts: 1385
Joined: 18 Nov 2003, 20:30
Location: zabreg
Contact:

LR 24 - TB

Unread post by Nimrod » 24 May 2008, 18:27

Studio
Mala ptica pjeva na stablu s druge strane ulice. Osvrćem se, nasmiješim i snenost nestane. Prekrasno je kada ti lijepa mala ptica poželi sretno jutro. Ulazim kroz masivna vrata Studija, na porti provlačim ID karticu, kimnem glavom leći kamere.
Uspinjući se mramornim stubama i razmišljajući koliki su velikani i legende tuda kročili, uspuhujem se, moram malo zastati, tijelo mi je nešto oslabjelo posljednjih mjeseci. To je dobar znak, znači da se trudim oko Projekta. Gore u ladici radnog stola me čeka nekoliko čokoladica i boca Cole, čim uđem ću to slistiti da si malo podignem šećer.
Otvaram vrata sa natpisom: „Clean room is a sign of a sick mind“, nasmiješim se kada osjetim poznate mirise. Za svojim stolom već sjedi Frane. Pozdravljam. Frane šuti sklopljenih očiju, već radi, u transu je. Primjećujem da je boca infuzije montirana u stalak iznad njegovog stolca veća od uobičajene. Osvijetljena ploha njegovog pulta je usijano vruća. Shvatim, on je tu od subote. „Rispekt, stari!“, promrmljam. S poštovanjem gledam njegove tanke noge, mislim da bi već sada teško mogle dugo izdržati njegovu težinu. Ako ovako nastavi, pridružit će se legendama Studija. Oni gore su takve face da su im noge posve atrofirale. Neki su dali da im ih amputiraju radi uštede na infuziji, toliko su predani tvrtci. Nježno brišem slinu koja se Franetu ocijedila niz bradu i po prsima. Iskreno, ne znam bih li ja mogao biti toliki fanatik. Ali tek sam početnik, dat ću sve od sebe.
Svlačim se i sjedam uz pult. Dok žvaćem čokoladice i zalijevam ih slatkom tekućinom, razmišljam kako da riješim scenu koju nisam završio u subotu. Razmišljao sam o tome cijeli vikend. Želio bih da u kadru u kojemu Princ dolazi pred Stari Mlin bude neki poseban detalj. Ptica koju sam vidio zapjeva mi u umu i stvori sliku: čarobna Žar- ptica, u stvari djevojka sa sniježnim krilma, kako izranja iz jutarnje magle zajedno sa Suncem i pjesmom pozdravlja Princa. Šumski vilenjaci će joj se pridružiti, uslijedit će pjesma i ples, prekrasna simfonija prirode! Uzbuđen, brzo gutam čokoladu niti ne prožvakavši.
Aktiviram pult, namještam štiftove, cjevčice infuzije postavljam na ruke, naslanjam se uz hladan metal i utisnem kičmu u naslon očekujući ugodan, peckav niz ledenih uboda i trnjenje nogu.
English is the result of Norman soldiers attempting to pick up Anglo-Saxon barmaids, and is no more legitimate than any of the other results.
- H. Beam Piper, from "Fuzzy Sapiens"

User avatar
niniane
Vampiruša
Posts: 2364
Joined: 14 Aug 2006, 11:05
Location: somewhere over the rainbow...

Re: LR 24 - TB

Unread post by niniane » 24 May 2008, 19:54

Nisam najbolje pohvatala. Virtualna stvarnost? Stvaranje virtualnih filmova/igara?
„Clean room is a sign of a sick mind“
Ovo mi se sviđa :D Nekako se mogu povezati :zubo: Ti izmislio ili je to nečija izreka?

Generalno gledano mi je ok, ali kao što rekoh, nije mi zapravo jasno o čemu se točno radi... Što je tu tebi točno odvratno? Nisam to uhvatila.
... characters, personalities, stories and larps...

User avatar
Xaotix
The Source
Posts: 2695
Joined: 19 Apr 2005, 12:55
Location: Schrodingerova kutija

Re: LR 24 - TB

Unread post by Xaotix » 27 May 2008, 16:26

Ovakva predanost poslu je san svakog tajkuna. Vidim koji dio ti se gadi.

Ajmo cjepat dlake u jajetu:
Iako su Programeri/dizajneri pomalo stereotipni (bar što se tiče gutanja kofeina i čokoladica - u pravom svijetu ne vidim toliko takvih), daju jasnu poruku. Još da mi je samo jasno zašto se toliko žrtvuju? Samurajska predanost poslu je strani pojam u ovim krajevima.

Ali sviđa mi se. Lijepo zaokruženo. Pogotovo sugestija da filmove rade ljudi koji nemaju pojma o stvarnom životu izvan ureda.

Uh.. Čekaj... To već imamo i u stvarnosti. :zubo:
Randomness is strong with this one!

User avatar
Bahod
The...
Posts: 1584
Joined: 02 Aug 2005, 21:37
Location: ZG
Contact:

Re: LR 24 - TB

Unread post by Bahod » 31 May 2008, 20:15

Zapravo nemam nikakvu zamjerku, dobro napisano: radnja fino teče i za ovako kratku formu dobro uobličena priča.
niniane wrote:
„Clean room is a sign of a sick mind“
Ovo mi se sviđa :D Nekako se mogu povezati :zubo: Ti izmislio ili je to nečija izreka?
Heh natpisi na vratima ureda programera - kod nas piše "You don't have to be crazy to work here, but it helps!" i naravno "RTFM" :zubo:

User avatar
Iljko
Ewok
Posts: 35
Joined: 11 Feb 2008, 10:27
Location: hmm, meni se čini lijevo od Alpha Centauri

Re: LR 24 - TB

Unread post by Iljko » 02 Jun 2008, 15:24

Gadljivost prema predanosti za posao? Jeli tako?
Prića sama mi se sviđa ali iako sam je par puta pročitao, nisam iz nje dobio ideju kaj ti se gadi. Tek iz komentara. Iako ja poštujem anarhiste kao pogled na svijet meni to nekako nije gadno.
Još sanjam!

Post Reply