zločesta znanost i zli ljudovi

Mrgudov brlog.

Moderator: Xaotix

Post Reply
User avatar
Ire
Phd In Horribleness
Posts: 6638
Joined: 04 Aug 2003, 18:51
Location: Zagreb

zločesta znanost i zli ljudovi

Unread post by Ire » 05 Jan 2007, 13:11

kaže papa Benedikt XVI. ...
"Sluge Palog anđela su svi oni koji odbijaju Boga i ne priznaju Njegova Sina Jedinorođenog. Vladaru pakla i njegovim spletkama podlegli su ateisti, inovjernici, bezvjerni znanstvenici i postmodernisti."
time je zapravo osudio: ateiste, pripadnike svih ostalih religija, uključujući - opet - muslimane i - po novom - židove (jer ni jedni ni drugi u Isusu ne vide istodobno i Boga i čovjeka) te znanstvenike (jadničci, kako li su se samo našli u ovom društvu? ah da, vjerojatno zato što predstavljaju racionalno i logičko razmišljanje nasuprot religijskom zatupljivanju). pogotovo su mu strašni Sotonini sljedbenici poput pripadnika religija koje ne poznaju pakao i Sotonu, a posebice ateisti - koji ako ne vjeruju u Boga, bogami ne vjeruju ni u Sotonu .. logiko, gdje si?

ovo mi je odličan komentar:
Ateizam nije religija i on se, kao ni bilo koji drugi religijski činovnik bilo koje vjere, ne može efikasno nositi s time. Zato i povezuje ateizam sa dogmatskim zlom kojim raspolaže unutar svoje religije (Sotona), a ne vidim razloga zašto bi to ikojeg ateista smetalo - jednako kao da mi kaže da iza mojih riječi stoji Regoč, Djed Mraz ili Darth Wader.
http://pollitika.com/papa-prokleo-znanost
ne znam jesam li ja prespavala povratak u srednji vijek, ali ovi papini ispadi mi zvuče kao sve samo ne riječi razumnog čovjeka 21 stoljeća.

***

Ivan Pavao II. je, pak, prije devet godina, u rimskome Općinskom vijeću rekao ovo:
"Pozdravljam s poštovanjem i vas, braćo, koji tvrdite da imate nereligijski svjetonazor i sve koji s vama traže smisao postojanja: neka ljubav za istinom, moralna strogost i staloženo sučeljavanje s vjernicima pridonesu da im bude model suživota u poštovanju među muškarcima i ženama različitih vjera i ideala!"
Instant Geek. Just Add Coffee.

User avatar
Bahod
The...
Posts: 1584
Joined: 02 Aug 2005, 21:37
Location: ZG
Contact:

Unread post by Bahod » 05 Jan 2007, 13:59

Hm, kad tako nešto izjavi neki seoski svećenik ili biskup ( padam mi jedno ime na pamet ali' neću srat) onda me to ne dira previše, ali papa bi trebao biti "malo" taktičniji. Ȓovjek koda nije svjestan što takav govor mržnje može potaknuti:
Par komentara s Jutarnjeg:
Sveti otac.. ništa nije rekao što nije istina .... svaki onaj tko ne vjeruje u Boga na naćin kojem nas je nauči Isus blizak je Sotoni ... Papa Benedikt XVI. brani našu vjeru onako kako je već odavno trebalo činiti ...
Pitam se samo od čega to tu vjeru treba braniti?
Potpuno podržavamo papinu izjavu,znanost ne nosi ništa dobro čovjeku pogledajte rezultate gmo hrana,kloniranje životinja i konzumiranje kloniranih životinja,umjetna oplodnja povezana sa homoseksualnim parovima da recimo lezbijke oploduju spermom pedera i radaju se hiv djeca,sjetimo kravljeg ludila kako je ono nastalo pa znanost je imislila postupak mljevenja kostiju od crknutih krava i izmislila koštano brašno sa kojim su hranili te iste krave,pošto to nije prirodno i kosi se sa biološkim normativima nastalo je bse ili kravlje ludilo,nakon njega su nastale mnoge bolesti koje su izravna posljedica heretičke ateističke znanosti koja se igra boga u službi čovjeka.Da ne pričamo o ptičjoj gripi,sarsu i drugim umjetno stvorenim bolestima.Cilj ateističkih,reformatorskih i židovskih lobija je stvaranje globalne sodome i gomore u svijetu.Uskoro će ugradivati ljudima bar kodove pod kožu a vojnicima čipove u glavu da bi bolje ubijali ljude.Ateisti kapitalisti ili komunisti svi su isti.

Neda mi se sad kopat, ali siguran sam da je bilo još gorih.
Zar nikome nije jasno (tamo gore) kako to priprosti puk može protumačiti?

Još mi je manje jasno zašto napada znanost. Ono nekakvo prešutno pravilo status quo-a između znanosti i Crkve je funkcioniralo jako dobro i to neko duže vrijeme ( ne mislim tu na fanatične ispade pojedinaca s obje strane nego in genere). Ne shvaćam što žele postići takovim stavovima.

Ispadi pape i "novosti" koje on pokušava uvesti su ništa doli suludih trabunjanja ili ne baš suptilni poziv na rat.
Samo čekam kad će pozvat "vjernike" da pjurificiraju nepodobne vatrom.
Image
ParSek :lol:

User avatar
Ire
Phd In Horribleness
Posts: 6638
Joined: 04 Aug 2003, 18:51
Location: Zagreb

Unread post by Ire » 05 Jan 2007, 14:09

ja se nisam ni usudila ići na jutarnji pogledati komentare :fuj:
Instant Geek. Just Add Coffee.

User avatar
Nazir
Ancient
Posts: 917
Joined: 09 Aug 2006, 16:41

Unread post by Nazir » 05 Jan 2007, 15:45

Hmm, a jel se u onu kategoriju sluga vrazjih ubrajaju i SF pisci? :D

User avatar
Bubba Zanetti
Pa'u 10. razine
Posts: 428
Joined: 09 Jul 2006, 12:42

Unread post by Bubba Zanetti » 05 Jan 2007, 18:25

Bojim se da Papa Benedict nije ni do gležnja svojem prethodniku Woytili. Glavni razlog tome je čini se što je Woytila prije svega bio čovjek, a tek onda Papa.
Ja baš nekako nisam zadovoljan poglavarom svoje crkve, pa ne znam... da li da ga mi kefliksi iđemo rušit na silu.
:D
Perhaps it's the result of an anxiety.

User avatar
Hamenaglar
Ancient
Posts: 813
Joined: 25 Apr 2005, 20:05
Contact:

Unread post by Hamenaglar » 05 Jan 2007, 19:46

Mene samo zanima otkud njemu takva saznanja. Razgovarao je s bogom?
nema me.

TB
Ancient
Posts: 559
Joined: 31 May 2006, 13:25
Location: Zagreb

Unread post by TB » 05 Jan 2007, 20:21

Hamenaglar wrote:Mene samo zanima otkud njemu takva saznanja. Razgovarao je s bogom?


DA! Papa je Nasljednik SV. Petra- Stijena na kojoj Crkva pociva, Papa je nepogresiv, i Papina je rijec dogma! Sluzbeno! :angel: :D

User avatar
Hamenaglar
Ancient
Posts: 813
Joined: 25 Apr 2005, 20:05
Contact:

Unread post by Hamenaglar » 05 Jan 2007, 21:52

cek, on je fakat razgovarao s bogom. Bili su na kavi i malo pocaskali i usput mu je bog sve to otkrio. Vau kak je on kul. Ako tako nastavi siguran sam da ce se pridruziti i ostalim ljudima koji pricaju s bogom, u ludnici.
nema me.

User avatar
Bahod
The...
Posts: 1584
Joined: 02 Aug 2005, 21:37
Location: ZG
Contact:

Unread post by Bahod » 06 Jan 2007, 05:09

Hamenaglar wrote:cek, on je fakat razgovarao s bogom. Bili su na kavi i malo pocaskali i usput mu je bog sve to otkrio. Vau kak je on kul. Ako tako nastavi siguran sam da ce se pridruziti i ostalim ljudima koji pricaju s bogom, u ludnici.
Ȓuj sad ulaziš na jako sklisko tlo:
Kako papa dolazi do informacija je stvar vjere, e sad ako si vjernik (katolik) onda nemaš pravo sumnjati u njegove riječi, jer kako je već netko spomenuo; da, papa je nasljednik sv. Petra, a ovaj Isusa, hence je njegova riječ "zakon" ili ti dogma i grijeh je sumnjati u istu.

To naravno i je najveći problem; kao što sam već napisao nije isto dal'
takve iskaze iznosi seoski svećenik ili papa.

E sad razgovara li on s Bogom? Pa zavisi kako gledaš; ako si vjernik onda da, a ako nisi onda možeš misliti što želiš. S tim da nemaš nikakvo pravo prigovarati onome 'ko vjeruje. Tu sad dolazimo do rupe u logici: prirodno bi bilo da ni vjernik nema pravo tebi prigovarati to što ne vjeruješ. I taman kad je izgledalo da je rupa konačno popunjena:
Ivan je Pavao pozivao na međureligijsku toleranciju, eto Vraga skok na skok.
Papa šiti mržnju i apsolutno ne dozvoljava ostatku svijeta pravo slobode (ne)vjere, a mi(ja) moramo dobrano paziti da se ne opečemo u isticanju nelogičnosti Svete knjige i Svete riječi.

Mislim možemo(mogu), ali riskiram da me proglase komunjarom/Damienom/Srbinom ili što je već aktualno.
Image
ParSek :lol:

User avatar
Bahod
The...
Posts: 1584
Joined: 02 Aug 2005, 21:37
Location: ZG
Contact:

Unread post by Bahod » 06 Jan 2007, 05:17

Kad već serem u četiri ujutro:
Evo jedne zanimljive stranice s jako zanimljivim "istinama" iz d Knjige
Life, the Universe and Everything

d horor, d horor
Image
ParSek :lol:

User avatar
SAMSUILUNOV OTAC
Autor u Smokvinom listu
Posts: 2101
Joined: 30 Dec 2005, 00:50
Location: 26. dimenzija, treća kuća desno, iza bukve

Unread post by SAMSUILUNOV OTAC » 06 Jan 2007, 13:37

Glavna stvar s Benediktom (pazi ironiju samog njegovog imena koje si je dao - Benedikt bi značilo dobra riječ ili dobro govori (!) je u tome što je on prije nego je postao papa bio poglavar ili direktor ili predsjednik ili šef ili kako se to već zove Kongregacije za nauk vjere, a to je relikt Inkvizicije. Daklem, njegov posao je bio upravo ovaj koji sada sustavno radi - vraćanje srednjevjekovne crkvene moći ( a ako uspije i spaljivanje vještica, samo još jedan bonus) i zatiranje svih drugih oblika religije i svega što se ne klanja dogmi katoličke Crkve. Naravno, sad kad je postao Papa, njegove riječi imaju puno veće značenje, pa mu taj posao Pape ide na ruku.
Nekako sumnjam da bi čovjek njegove obrazovanosti bio toliko glup i nesmotren da u javnosti recitira kako je islam krvnička religija koja sve rješava oružjem, bez imalo ideje što bi to u dotičnoj zajednici moglko izazvati. Sve je to planirano, meni se čini.
Jedini problem iz Benediktove vlastite perspektive je što je star i mogao bi svaki tren otegnuti, pa se čovjek žuri napraviti što više može do tada.
Kap limuna, zrno soli,
I svaka rana malo više boli.

User avatar
Bubba Zanetti
Pa'u 10. razine
Posts: 428
Joined: 09 Jul 2006, 12:42

Unread post by Bubba Zanetti » 06 Jan 2007, 15:21

Evo jedan vicov.

U drugom svjetskom ratu negdje na bojišnici u Poljskoj, vojnik Wermachta drži na nišanu jednog Poljaka, kad najednom Å vabi se u glavi javi Bog Himself.
BOG: Ajd nemoj ubit ovog Poljaka, suđeno mu je da jednog dana postane Papa.
Å vabo na to ustukne na trenutak, a onda se u svojoj glavi obrati Bogu.
Å VABO: Ajd može, ali ja sam onda Papa nakon njega.

:D :D
Perhaps it's the result of an anxiety.

User avatar
Hamenaglar
Ancient
Posts: 813
Joined: 25 Apr 2005, 20:05
Contact:

Unread post by Hamenaglar » 06 Jan 2007, 17:55

Nije li poanta vjere, vjerovanje. Ako ti tvrdis da je nesto istina, onda to vise nije vjerovanje. Ja kad vjerujem, onda vjerujem da je nesto tako, nadam se da je tako, zelim da bude tako, ali sam svjestan da to i ne mora biti tako.

Zato smatram da je religija smrt vjere.
nema me.

User avatar
Bahod
The...
Posts: 1584
Joined: 02 Aug 2005, 21:37
Location: ZG
Contact:

Unread post by Bahod » 06 Jan 2007, 19:21

ovo što si ti opisao nije vjera nego ratio
ako vjeruješ omda nema sumnje - kod katolicizma barem, nisam dovoljno upućen u ostale religije da iznosim ikakve tvrdnje
možda mitraizam
Image :lol:
Image
ParSek :lol:

Post Reply