Podrška Branimiru Glavašu

Mrgudov brlog.

Moderator: Xaotix

Jan Digoel Anthalion
Hani
Posts: 98
Joined: 21 Sep 2006, 21:17
Location: Zagreb
Contact:

Unread post by Jan Digoel Anthalion » 02 Dec 2006, 21:21

Hm.

Samo štel reći...

1. Da čovjek nije kriv, i da to zna - ne bi reagirao kako reagira. Ovako radi cirkus i muchenika od sebe, josh pokushavajuchi povezati Pashalica sa sobom, u smislu da on i Glavash znaju to kako je Sanader pobijedio prijevarom na unutarstanačkim izborima. Kao... Glavash i Pashalic su preopasni igrachi[a ne opskurni likovi u trenutnom dnevno-političkom životu], pa ih se treba likvidirati. Gakh. Koja predstava

- Ili kako rekoshe Kolinda mojo staroj [stara mi radi u MVP-u], kada su se vidjeli u zgradi: "Ma. Pashalic je 100% bacio sam na svoju kucu bombu ili platio nekog da to napravi, pa da on i Glavash mogu zajedno organizirati ovaj cirkus..." Slazhem se s njom.

2. Glavash ne štrajka potpuno gladju. Njegov štrajk je normalan u medicinskoj struci, te se radi prije operacije[samo ne ovoliko dugo - naravno]... Naravno. Glavash che imati vjerovatno sada do kraja zhivote probleme ili sa guhsterachom ili sa tko zna čim[čir maybe..?], no nekako mi ga i nije zhao...

- Mislim, ono nije štraj gladju potpuni šta je radio, a i nekako ne volim baš ljude koji u nečemu što je normalni pravni postupak - izvode cirkusarije kao on.

Ȓovjek nije niti predvodnik potlačenih, niti Gandhi, da se bori za nekoga. Ovako - kada ga osude da je kriv[što je vjerovatno, inače ne bi ni radio ovaj cirkus], ispast 'e mu;enik, žrtva sistema, te ponajviše...

Žrtva The Zlog[Evil] Sanadera koji - kao - pokušava zataškat njega i Pashalica, dvije opskurna dnevnopolitičke individue. Meni je sve ovo iznimno smiješno što on radi, a i kada ga osude (100%), samo će ispast da onbo vrijeme što će provest u zatvoru, mu neće biti previše kvalitetno provedeno, zbog tegoba koja će zadobiti sa ovim svojim 'postom'.


Preeeeesmješno. No kako 'oće, Kao što rekoh, iskreno mu zhelim srechu ako nije kriv, i da izidje, ali nekako -- sumnjam u to.

Ȓovjek koji je kriv obično puno priča i opravdava se, a ako to ne upali - izmišlja. U ovom slučaju Glavash valjda sebe vidi kao zhrtvu Zlog Sistema i Sanadera... Ili bar pokushava pokazati ljudima da to jest...
Zadnje sam slušao na svom kompu, ovo što vidite ispoda:
Image
A bogme, kliknite na ovaj iznad chart i čiča The Anthalion će vas naučiti šta je glazba. Image

User avatar
Hamenaglar
Ancient
Posts: 813
Joined: 25 Apr 2005, 20:05
Contact:

Unread post by Hamenaglar » 03 Dec 2006, 04:41

Sva sreca da se nasao netko pametan ko bi mi cijelu ovu situaciju razjasnio...

:x
nema me.

User avatar
Indigo Montoya
Ancient
Posts: 605
Joined: 25 Mar 2004, 13:12
Location: Out of my mind
Contact:

Unread post by Indigo Montoya » 03 Dec 2006, 09:33

Quod licet Iovi, non licet bovi
:blob:
Image

User avatar
Indigo Montoya
Ancient
Posts: 605
Joined: 25 Mar 2004, 13:12
Location: Out of my mind
Contact:

Unread post by Indigo Montoya » 03 Dec 2006, 09:34

Quod licet Iovi, non licet bovi
:blob:
Image

User avatar
SAMSUILUNOV OTAC
Autor u Smokvinom listu
Posts: 2101
Joined: 30 Dec 2005, 00:50
Location: 26. dimenzija, treća kuća desno, iza bukve

Unread post by SAMSUILUNOV OTAC » 03 Dec 2006, 11:25

Glavašev štrajk glađu nema veze s njegovom krivnjom ili nevinošću. Zašto? Zato što čovjek uopće nije optužen. Nalazi se u pritvoru (odnosno, više ne) dok traje istraga protiv njega jer se istražni sudac bojao da ne bi utjecao na svjedoke ili pobjegao ili slično, budući da mu se nameće ratni zločin. Glavaš je štrajkom glađu htio postići da ga se pusti da se, kako to naš narod voli reći, brani sa slobode (iako se još ne može braniti jer ga još nitko nije optužio za ništa!), a sve to zbog sličnih slučajeva koji su se događali u prošlosti, a u kojima osumnjičenici nisu bili u pritvoru tijekom istrage. Daklem, koliko je meni poznato (a ja na žalost ne poznajem Kolindu niti mi itko radi u MVP-u, pa ne mogu biti 100% siguran) Glavaš je samo htio da bude tretiran jednako kao i osumnjičenici u drugim sličnim slučajevima. Ovo nije bio nikakav proglavaševski govor, da se razumijemo. Sasvim mi je svejedno hoće li ga optužiti ili ne. Ȓovjek kojemu je važniji njegov ugled u društvu nego vlastita obitelj u memi ne budi baš preveliku simpatiju. Samo sam htio reagirati na Anthalionov elaborat. No hard feelings! :uzdravlje: Osim toga, smatram da bi Kartagu trebalo razoriti!
Kap limuna, zrno soli,
I svaka rana malo više boli.

Jan Digoel Anthalion
Hani
Posts: 98
Joined: 21 Sep 2006, 21:17
Location: Zagreb
Contact:

Unread post by Jan Digoel Anthalion » 03 Dec 2006, 14:08

Glavašev štrajk glađu nema veze s njegovom krivnjom ili nevinošću.
Ma je. Nije optuzhen. Ali će biti.

Po njegovom ponašanju.
Ȓovjek kojemu je važniji njegov ugled u društvu nego vlastita obitelj u memi ne budi baš preveliku simpatiju.
E da! Baš to!

Dakle, je da nije za nište optužen, ali stvarno... Ako nije kriv, nema potrebe za ovakvom predstavom[osim ako - naravno - nema neki posao, pa radije štrajka gladju da izdidje i dovrshi posao, nego da ostane u pritvoru, pa da mu tvtrka propadne... XD Malo crnog humora... XD], da si torshi zdravlja 'n stuf... Ȓemu..?

Samo neka mi netko ne kazhe da je to zbog Glavasheveg stava & osobnog morala 'n stuff... Ne vjerujem & ne pushim.

Glavaš nije maldić, dovoljno je star da zna da će si dobro shebati zdravlje ovim, da će imati sigurno bar neke popratne posljedice do kraja života, pa ipak... Ustraje.. Ustaraje zato da uvjeri sve i svakoga, od balkana do francuske - kako on nije kriv. Kako je HR Gandhi. Stvarno.....

Mislim da to ni Hamdija iz Mrduše Donje ne bi progutao...

Stoga...


Jedino što mi pada na pamet, je to da se htio pozdraviti sa svima izvan pritvora, prije nego ga strpaju unutra... Kao što rekoh, proces je u tijeku, optužnica nije dignuta - istina - ali je samo pitanje dana...

Proces neće započeti za 10-tak mjeseci, nego kroz koji mjesec... Mah.

Umjesto da to prihvati stočki, i poslije cijelog cirkusa [ ako zbilja nije kriv ], kada ga puste, kaže samo: "Bilo pa prošlo, meni nitko ne može ništa...", on radi cirkus i predstavu...

I za kraj.

Quote jedne Zen Budističke pričice...

Ima veze s glavašom...

Priča ima naziv - Tako Dakle..?

***

- Tako Dakle..?


Učitelja zen nauka Hakuina svi su susjedi, koji stanovaše u njegovoj blizini, hvalili kao čovjeka koji živi smirenim i nadasve čednim životom.

U njegovoj blizini živješe neka prelijepa djevojka čiji roditelji bijahu vlasniici trgovine hranom. Sasvim iznenada i posve neočekivano, roditelji prelijepe djevojke otkriše da djevojka očekuje dijete.Rodtelji se razgnjeviše, a djevojka ne htjede priznati tko je otac djeteta. Nakon mnogo nagovaranja, djevojka imenova hakuina kao oca.
U strašnoj srdžbi, roditelji djevojke zapute se učitalju.

"Tako dakle..?", bijaše sve što učitelj izusti.
Kada se dijete rodilo, odniješe ga Hakuinu. On je već izgubio svaki dobar glas po kojem je nadaleko slovio kao čedan čovjek, ali mu to nije zadavlo brige. Ipak, bilo mu je vrlo stalo do tek rođena djeteta. Mlijeko je za njega dobivao od svojih susjeda, kao i sve drugo što mu je za dijete bilo potrebno.
Nakon godinu dana, djevojka više ne uzmogne izdržati, te roditeljima povjeri istinu. Pravi je otac djeteta bio neki mladić koji je radio na ribljoj tržnici.
Majk i otac nesretne djevojke odmah se zaputiše Hakuinu kako bi od njega izmolili oprost, ali i vratili dijete majci.

Hakuin bijaše predusretljiv. Vrećejući im dijetem, sve što je izustio biješe...

"Tako dakle..?"

[Copyright by Bibiloteka Tragovi, prevodilac Ksenija Premur]
Zadnje sam slušao na svom kompu, ovo što vidite ispoda:
Image
A bogme, kliknite na ovaj iznad chart i čiča The Anthalion će vas naučiti šta je glazba. Image

User avatar
Hamenaglar
Ancient
Posts: 813
Joined: 25 Apr 2005, 20:05
Contact:

Unread post by Hamenaglar » 03 Dec 2006, 14:25

Jan Digoel Anthalion wrote:
Umjesto da to prihvati stočki, i poslije cijelog cirkusa [ ako zbilja nije kriv ], kada ga puste, kaže samo: "Bilo pa prošlo, meni nitko ne može ništa...", on radi cirkus i predstavu...
Sva sreca da ti toliko znas o politici.
nema me.

Jan Digoel Anthalion
Hani
Posts: 98
Joined: 21 Sep 2006, 21:17
Location: Zagreb
Contact:

Unread post by Jan Digoel Anthalion » 03 Dec 2006, 14:57

Mah. Ne znam.

Niti ne zhelim znati išta o politici u kojej su profesionalni političari iznad društva znanja. Ili bar ideji o dotičnom.

A da je svijet savrshen, svatko do nas bio dobio uvid u način razmišljanja nekim elektroničkim putem. Recimo neka vrst skena modusa operandi svakog političara koji je u izboru, putem nekog tipičnog cyberpunk pomagala, pa da možemo znati kako-gdje-što.

Dobra premisa za CP priču. XD
Last edited by Jan Digoel Anthalion on 03 Dec 2006, 15:00, edited 1 time in total.
Zadnje sam slušao na svom kompu, ovo što vidite ispoda:
Image
A bogme, kliknite na ovaj iznad chart i čiča The Anthalion će vas naučiti šta je glazba. Image

User avatar
Nimrod
The Q
Posts: 1385
Joined: 18 Nov 2003, 20:30
Location: zabreg
Contact:

Unread post by Nimrod » 03 Dec 2006, 15:00

Jan Digoel Anthalion wrote:Mah. Ne znam.

Niti ne zhelim znati išta o politici u kojej su profesionalni političari iznad društva znanja. Ili bar ideji o dotičnom.
I have to second that. :headbang:
English is the result of Norman soldiers attempting to pick up Anglo-Saxon barmaids, and is no more legitimate than any of the other results.
- H. Beam Piper, from "Fuzzy Sapiens"

User avatar
Nimrod
The Q
Posts: 1385
Joined: 18 Nov 2003, 20:30
Location: zabreg
Contact:

Unread post by Nimrod » 03 Dec 2006, 15:09

Jan Digoel Anthalion wrote: Nije optuzhen. Ali će biti.
E, jbga, ako nije, je li legalno da je u pritvoru? Dagi? (Ja zbilja želim znati!)

S druge stane, optužen, kriv ili nevin, ne znam kako bismo očekivali od ikoga u lijepoj, zadrtoj, našoj da ima povjerenja u pravi sustav kad imamo suce koji rulaju da je prst u anus isto što i rukovanje, kad ljudi koji siluju vlastite kćeri od 4 godine dobiju 2 (DVIJE) godine zatvora, kad procesuriamo i novčano kažnjavamo turistice jer se kupaju gole/ljube na plaži, dok istovremeno ne procesuiramo tipove koji su ih zbog toga mlatili, ili one čija je reakcija bila da jednostavno na licu mjesta bace drkicu, a da ne spominjem da istovremeno parove koji se u sred bijela dana po 40 minuta ševe po Visu i Žrču slavimo u dnevnim novinama. :fuj:

A da se vratim na glavonju, moja je instiktivna reakcija da je štrajk glađu dok se protiv tebe vodi proces vrsta ucjene. no, sad ak se ne vodi proces, I need to know more.
English is the result of Norman soldiers attempting to pick up Anglo-Saxon barmaids, and is no more legitimate than any of the other results.
- H. Beam Piper, from "Fuzzy Sapiens"

Jan Digoel Anthalion
Hani
Posts: 98
Joined: 21 Sep 2006, 21:17
Location: Zagreb
Contact:

Unread post by Jan Digoel Anthalion » 03 Dec 2006, 15:14

kupaju gole/ljube na plaži,
a da ne spominjem da istovremeno parove koji se u sred bijela dana po 40 minuta ševe po Visu i Žrču slavimo u dnevnim novinama.
Me have nothing against. *Borat style talk* :D

A sad ozbiljno. Mi... Kao društvo... Moramo poslati u ropotarnicu povijesti "dam ti - daš mi" način rada u sudu.

Yugoslavia je bila suprotnost utilitarnom načinu funkcioniranja drzhave, deset radnika na dvije pile je bila realnost, a to se nazhalost proteglo na cijeli sistem.

Mislim da se ne može napraviti rez. Jednostavno, s vremenom će doći nova generacija, a stari načini će otići u povijest. Ne može se napraviti rez ukratko.

To ide polagano.

Ovo što sam rekao, nije opravdanje. To je razlog onome svemu što si navela u postu.

U Jugaslaviji su se ljudi naučili biti flegmatični. To se mora promjeniti.

Iliti - Idiot riječ ima prorijeklo iz nesudjelovanja u demokratskim procesima. Heh.

Idioti. Oni. Da da. Baš ti što svaki dan dolaze u ured, te im je jedino važno da odnesu loveu doma, bez brige ili pokušaja mijenjanja sistema u kojem žive.

Kao da smo zapeli u "blaženom" srednjem vijeku, u kojem se sve znalo, tko di pripada, te da njegov dio se ne mozhe u nigdje drugdje staviti u slagalicu.

Kao slagalica u kojoj je svaki dio unikatan.

Gakh. :pale:
Zadnje sam slušao na svom kompu, ovo što vidite ispoda:
Image
A bogme, kliknite na ovaj iznad chart i čiča The Anthalion će vas naučiti šta je glazba. Image

User avatar
writer16
Ancient
Posts: 653
Joined: 19 Nov 2005, 22:32

Unread post by writer16 » 03 Dec 2006, 21:08

fora tri strane i bez naznaka zaustavljanja zanimljivo..... :alien:
Inside Every Living Person Is A Dead Person Waiting To Get Out
Terry Pratchett

User avatar
Indigo Montoya
Ancient
Posts: 605
Joined: 25 Mar 2004, 13:12
Location: Out of my mind
Contact:

Unread post by Indigo Montoya » 04 Dec 2006, 09:08

Ej, ej, eeejjj...

Amo prvo stvari stavit na svoje mjesto...

1) B.G. nije optužen kao što je fino zamijećeno... riječ je dakle o istražnom postupku, nakon čijeg će završetka optužnica biti podignuta (ili neće) i tek nakon čega će se pristupiti suđenju na kojem će B.G. to jest njegovi branitelji tek onda moći zatražiti da se spomenuti brani sa slobode...

2) B.G. je u pritvoru (dakle ne zatvoru kak' se tu i tamo veli) posve legalno, mada iz u medijima tko zna zbog čega i tko zna zbog koga nikako da se jasno kaže on je dakle u pritvoru zbog:
a) velike vjerojatnosti utjecanja na svjedoke (mislim da ovo nije uopće potrebno podrobnije pojašnjavati)
i ono što je još važnije
b) težine djela koje mu se stavlja na teret (ratni zločin)
Poziv na obranu sa slobode u ovom trenutku jest dakle zamagljivanje percepcije svih građana hrvatske nevičnih išitavanju pravnih procedura.

3) čovjek je nevin dok mu se ne dokaže suprotno (jedan od osnovnih postulata vladavine prava u demokratskim društvima) na državi je dakle da rečenom B.G. dokaže krivnju no činjenica da je nevin dok tužiteljima ne pođe za rukom dokazati suprotno ne amnestira ga od sudjelovanja u istražnim i sudskim postupcima prema trenutno važećim zakonima RH.

4) Svi su jednaki pred zakonom (još jedan od vrlo važnih postulata vladavine prava u demokratskim društvima). Upravo je po ovome dakle ovaj slučaj toliko zanimljiv, name sve nesigurnosti pravosudnog aparata, svi eventualni usutupci prema B.G. i njegovim odvjetnicima, pa i samo djelovanje nadležnih u procesu njegova štrajka glađu, mogu postaviti (ili su već postavili) presedane u pravosuđu na koje se u budućnosti posve legalno mogu pozivati i svi ostali osumnjičenici i to za puno manja (ne)djela.
Ili će dakle svatko od nas (vas, njih) u suočenju sa (nedajbože) nekakvom tamo istragom nakon dvajst dana kruha i vode dići oluju u medijima i javnosti nakon čega će nas (vas,njih) puštit doma i tako razbucat i ono malo protočnosti što ima u našem pravosudnom sustavu ili će naše (vaše, njihovo) gladovanje naići na ignoriranje svih i svakoga što će onda biti konačna potvrda da ne živimo (živite, žive) u državi u kojoj se poštuje vladavina prava već ona stara latinska "Što mogu Bogovi ne mogu volovi"

5) a propos točke 4. osobno sam za ukidanje bilo kakvog imuniteta zastupnicima... stvaranje zaštićene kaste koja još k tome dokazano "slabo ore a puno ždere" apsolutno mi je neprihvatljivo...

Eto.. baš me nadulo ovo sve skupa pa sam morao negdje izdušit'...
nadam se da vas nisam ugnjavio a onima koje jesam iskreno se ispričavam..:blob:

P.S.

Zainteresiranima za nastavak dretve na temu preporučujem pročitati današnji Butkovićev komentar u Jutarnjem...
Last edited by Indigo Montoya on 04 Dec 2006, 17:32, edited 1 time in total.
Image

User avatar
Izitpajn
Shai-Hulud
Posts: 3869
Joined: 10 Nov 2003, 17:42
Location: Sesvete Republjik
Contact:

Unread post by Izitpajn » 04 Dec 2006, 16:40

writer16 wrote:fora tri strane i bez naznaka zaustavljanja zanimljivo..... :alien:
Ti to ponavljaš kao da je to problem :scratch:

Post Reply